SaPKon kauden ensimmäinen vierailu pohjoiseen

MESTIS / Ennakko
Joona Manniselta ja Miika Roineelta kaivataan onnistumisia Kajaanissa.
Kuva © Antti Varonen
Keskiviikkona Kajaanissa polkaistaan joulukuu käyntiin Hokin ja SaPKon voimin. Hokki hakee kotivoittoa onnistuneen vieraskiertueen jatkoksi, kun taas SaPKo pyrkii palaamaan voittojen tielle tappiollisen viikon jälkeen.

Ennakkotiedoista poiketen kuumeeseen ja vatsatautiin sairastunut Jari Viuhkola ei debytoi vielä keskiviikkona kotijoukkueen paidassa. Kajaanilaisyleisön mielenkiintoa lisää kuitenkin varmasti Hokin viikonlopun onnistunut etelänkiertue, joka tuotti kaksi voittoa ja viisi sarjapistettä.

Kirsikkana kakun päällä oli ensimmäinen runkosarjavoitto Turusta sitten vuoden 2008.

Kärppien A-nuorista lainalla olevan Taneli Siikaluoman vielä tämän viikon mittaiseksi jatkettu lainasopimus tuli tarpeeseen, sillä kajaanilaisten sairaslistalla ovat puolustajista ainakin Jarkko Heikkinen ja Risto Mattila. Hyökkääjistä ovat Viuhkolan lisäksi varmuudella sivussa loukkaantuneet Antti Kurkinen ja pitkäaikaispotilas Markus Korkiakoski.

Tiistaina Kärppien CHL-ottelussa mukana ollut Jesse Puljujärvi palaa aamulla Kajaaniin ja pelannee ottelussa. Balazs Sebok jätti perjantain ottelun kesken, eikä ollut lauantaina joukkueen kokoonpanossa.

Viikonlopun voitot kahdesta tiukasta pelistä antavat kajaanilaisille varmasti uskoa tuleviin koitoksiin erityisesti viikko sitten Jukureille kärsityn kirvelevän kotitappion jälkeen. Turussa Hokki oli ottavana osapuolena, mutta taisteli nollapelin torjuneen Timo Niemen johdolla voiton. Lempäälän vaiheikkaan ja tasaisen ottelun kajaanilaiset käänsivät itselleen jatkoajalla.

SaPKon tehomiesten on onnistuttava

SaPKon viime viikko sujui mollivoittoisesti, sillä kahdesta ottelusta tuloksena oli tappiot KooKoolle ja sarjataulukossa pisteen päähän savonlinnalaisista nousseelle KeuPalle. Joukkueen ykkösmaalivahdin paikan vallannut Petteri Similä otettiin vaihtoon perjantain KeuPa-ottelussa, joten Antti Leskisenkään pelivuoro keskiviikkona ei olisi yllätys.

Hyökkäyspäässä tulosvastuun kantamista odotetaan erityisesti kultakypärä Miika Roineelta, joka muodostaa marraskuussa seitsemän maalia takoneen Mikko Nuutisen ja otteitaan selkeästi parantaneen Juuso Forsströmin kanssa joukkueen ykkösketjun. Tulitukea antavat oivaan vireeseen äityneet ja hanakasti hyökkäyksiä tukevat puolustajat Kai Lehtinen ja Teemu Suhonen.

Sarjassa vähiten maaleja tehneen SaPKon hyökkäystehot ovat viime aikoina alkaneet löytyä ja jakautuneet tasaisesti, tästä esimerkkinä Joona Mannisen parantuneet otteet ja kasvanut rooli ylivoimapelissä.

Puolustuspeli avainasemassa

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Savonlinnassa voittojen jakautuessa tasan. Sarja-avauksessa voiton nappasi Hokki lukemin 2-4, kuukautta myöhemmin oli SaPKon vuoro juhlia sarjapisteitä maalein 4-1.

Ottelun ratkaisevaksi pointiksi noussee puolustuspeli. Hokin otteet ovat maaottelutauon jälkeen olleet vaihtelevia. Oma maali on kuitenkin pysynyt puhtaana suhteellisen hyvin ja viikonloppuna puolustus oli uhrautuvaista.

KeuPa-ottelussa SaPKon pakka hajosi täydellisesti kolmannessa erässä, jossa omiin meni peräti neljä maalia. Maajoukkuetauon jälkeen savonlinnalaisten puolustus on ollut pääosin tiivistä ja Kajaanissa onnistumista omassa päässä vaaditaan jälleen.

Seuraa Heitä

Timo Niemi #1 |

Maalivahti

Liittyi viime viikolla Hokin riveihin ja esitykset ovat olleet lupaavia. Perjantaina Turussa tilille tuli nollapeli. Tarttuuko kiekko myös SaPKoa vastaan?

Mika Mörsky #75 |

Laitahyökkääjä

Oli alkukaudesta pitkään poissa, nyt vastuuta tarjolla kakkosketjun laidassa. Onnistuuko vastaamaan huutoon?

» Lähetä palautetta toimitukselle