Espoo United kampesi vaikeuksien kautta voittoon – Hermeksen päävalmentaja Karhulalta kova syytös espoolaisleiriin

MESTIS / Raportti
Ottelussa nähtiin vauhtia sekä paljon tunteita.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Perjantain kuumassa Mestis-ottelussa kotijoukkue Hermes sai vieraita espoolaisryhmästä. Ottelu sisälsi paljon vauhtia, tilanteita ja tunteita - ja myös yhden tappelun. Lopulta United kairasi itselleen kolme sarjapistettä ja vahvisti paikkaansa pudotuspelitaistelussa.

Ensimmäisessä erässä nähtiin hieman dramatiikkaa, sillä espoolaisten maalilla torjunut Rasmus Tirronen torjui hieman lepsusti ja kotijoukkueen Niklas Appelgren pääsi siirtämään isännät 1-0-johtoon tyhjään maaliin. Pelikello oli ehtinyt vanheta ainoastaan parin minuutin verran. Kymmenen minuutin tienoilla kokkolaisyleisö sai aihetta jälleen riemuun, sillä Hermeksen kultakypärä Appelgren iski jo illan toisen maalinsa.

Ensimmäinen periodi eteni pitkälti Hermeksen hallinnassa pelitilanteiden osalta. Espoolaisryhmä sai vain muutamia vastahyökkäyksiä aikaiseksi, eikä maalissa torjunut Tirronen saanut parasta lähtöä otteluun, sillä maalivahti tiputteli useasti kiekkoja maalin edessä kärkkyville kokkolaishyökkääjille.

Tunteet kiehuivat puolin ja toisin

Toisen erän ensimmäisen neljän minuutin aikana isännät karkasivat jo 3-0-johtoon, kun Hermeksen Severi Kuntsi laukoi kiekon Tirrosen selän taakse.

Sitten alkoi tapahtua: vain vajaa minuutti myöhemmin Tirronen ja Mikael Edelmann ottivat keskiympyrässä yhteen perjantain kunniaksi. Nahistelun jälkeen molemmat maalivahdit komennettiin suihkuun. Espoon maalinsuulle luisteli nuori Niko Vikstén, joka pelasi ensimmäisen ottelunsa, ja toiseen päähän luisteli Patrik Koivisto, joka myös debytoi Hermeksen maalissa.

Espoolaisryhmä pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa ja tulos olikin varsin murhaavaa, sillä ensin vierasjoukkueen Aleksi Järvinen kavensi ottelun 3-1:een, ja vain puolisen minuuttia myöhemmin Jiri Veistola kavensi Unitedin jo maalin päähän. Vierasjoukkueen kolmannen maalin teki Jani Elgbacka, siispä kolmanteen erään lähdetiin kutkuttavassa tasatilanteessa.

Näin Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen kommentoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa:

− Toiseen erään saatiin käännettyä peliä ja aikamoinen hässäkkä syntyi. Tilanne lähti siitä, että meidän maalivahdin päälle ajettiin, jonka jälkeen tuli hässäkkä. Jostain syystä Hermekseen maalivahti lähti haastaa Tirrosta ja luisteli meidän maalia päin. Tirronen vastasi haastoon ja oli kyllä harvinainen maalivahtien tappelu.

− Ja siinä ylivoimalla päästiin sitten peliin mukaan. Sitten kolmannessa erässä pystyttiin kairaa voitto. Missään vaiheessa meidän puolelta ei ollut minkäänlaista käskytystä, Hirvonen jatkaa.

Kotijoukkueen päävalmentaja Antti Karhula kommentoi ottelua puolestaan varsin kärkkäin sanakääntein.

− Mietin sitä tossa, että miksi selitellä, ettei ole käskytystä. Sitä mä en ymmärrä. Ihan selkeät käsimerkit tuli vastustajan vaihtoaitiosta, että "Mene, mene, mene". He varmaan tiesivät, että kuka meillä on kakkosmaalivahtina. Meillä ei ollut mitään hätää siihen asti pelin kanssa, sillä helvetin hyvin pelasimme.

− Oli myös todella kova tempoinen ottelu ja luotiin paljon paikkoja sekä pelaamaan kiekolla. Ei ollut mitään hätää. Ihan pomminvarmasti tuli käskytyksenä. Mä toivon vittu, että oot nähnyt sen tai sun pitää alkaa katsoa siellä ympärillesi, Karhula puhkui.

Kolmas erä jatkui pitkälti tasaisena ja vauhdikkaana. Espoolaisryhmä tiivisti rivinsä ja puolusti viisikkona erittäin tiivisti, eikä kotijoukkue päässyt muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta loistaville maalintekosektoreille.

Kolmannen erän puolivälin tienoilla vierasryhmä siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon, kun Veistola iski illan toisen osumansa. Vierasjoukkue pelasi hyvää puolustuspeliä, eikä kotijoukkue saanut juurikaan loppukiriä aikaiseksi.

Tirrosen tilalle kesken kaiken vaihdettu Vikstén torjui illan aikana 12 torjuntaa ja ensimmäisen nollapelinsä espoolaisnutussa. Espoolaisryhmä vahvisti paikkaansa pudotuspelitaistelussa nousten jo kuudenneksi aivan KeuPa HT:n kantaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle