TUTO jyräsi keravalaisten voittoputken katki

TUTO oli tulessa Keravalla.
HCK sai uuden isännän taloon, kun TUTO tuli vierailemaan Keravalle. Alusta lähtien kaukalossa oli vain yksi joukkue. Tuulen ja tuiskun läpi vaeltanut 457 katsojan yleisö tuli katsomaan isät vastaan pojat-henkistä kamppailua, kun TUTO pyöritteli isännät kumoon murskalukemin 1-7 (0-2, 0-2, 1-3).

- Pakko pyytää anteeksi heiltä, jotka vaivautuivat paikalle tulemaan. Siellä olivat isät ja pojat kentällä tänään, totesi heti lehdistötilaisuuden alkuun HCK päävalmentaja Sami Ranta.

Avauserä alkoi heti vieraiden vahvalla otteella ja jo ensimmäisen minuutin aikana TUTOn lockout-ketju rakensi tilanteen, josta seurasi pelin ensimmäinen maali. Jesse Winchester pysäytti siniviivalla HCK-puolustajan purun, mistä seurasi 3-0-hyökkäys. HCK-veskari Aaro Peltonen ylipelasi tilanteen ja Arttu Niskakankaalla oli helppo tehtävä laittaa kiekko maaliin.

Kotijoukkue oli erän alun täysin alakynnessä, minkä takia se myös pakotettiin ottamaan ensimmäinen jäähy, jonka aikana vierasjoukkue rankaisi jälleen. Derek Famularen vahva maalineduspelaaminen tuotti tuloksen ja taululla loisti kuuden minuutin kohdalla jo 0-2. HCK ei saanut erän aikana millään tukittua keskialuetta ja vierailijat pääsivät helposti puikahtamaan alueelle. Peltosen loistavilla torjunnoilla lukemat pysyivät kuitenkin erätauolle mentäessä 0-2:ssa.

- Oltiin alusta asti valmistauduttu hyvin. Näytettiin heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien, kuka määrää pelin tahdin. Onnistuttiin siinä täydellisesti ja olen erittäin tyytyväinen. Ison kiitoksen ansaitsee koko joukkue, kommentoi toimitsijakieltoaan yhä kärsivää Juhani Tammista tuuraava Kai Ortio.

Turkulaiset menivät menojaan

Toinen erä oli lähes ensimmäisen kopio: HCK juoksi ja TUTO pelasi. Maalin eteen täysin avoimeksi jäänyt Jared Boll vei tarkalla laukauksellaan vieraat jo kolmen maalin johtoon.  Kotijoukkue sai kaksi peräkkäistä ylivoimaa, mutta minkäänlaista maalipaikkaa se ei saanut luotua. TUTO puolestaan sai alivoimilla kaksikin laadukasta paikkaa, mutta Peltonen oli mies paikallaan ja piti luvut vielä siedettävinä.

Vierasjoukkue näyttikin mallia, kuinka miesylivoimalla kuuluu pelata, ja ajassa 33:02 Pasi Hirvonen pääsi paukauttamaan tilanteeksi 0-4. Kotijoukkueen alivoimaneliö pelatiin pieneen sumppuun muutamalla laadukkaalla syötöllä, ja Hirvosella oli helppo tehtävä toimittaa kiekko tyhjään maaliin.

Erän viimeisillä minuuteilla HCK sai pienen otteen pelistä, ja pomppu toiseen suuntaan olisi voinut tuoda kavennuksen. Summeri päätti kuitenkin HCK-pyörityksen ja tauolle mentiin lukemissa 0-4.

Kolmanteen erään kotijoukkue vaihtoi maalivahtia, kun Peltosen tilalle luisteli Karri Herranen. Kotijoukkueen hyvä lähtö päätöserään tuotti tulosta, kun Juuso Forsström pamautti kavennuksen. Kotijoukkueen kiri katkesi kuitenkin nopeasti, kun vieraat rokottivat taas kerran ylivoimalla. Ville-Vesa Vainiolan kuti viivasta yllätti täydellisesti Herrasen.

Vieraat eivät tyytyneet vielä näihin lukemiin, vaan Markus Mäkinen ja Samu Pitkänen viimeistelivät tylyt loppulukemat 1-7. Kotijoukkue ei voi missään nimessä olla tyytyväinen perjantaiseen tekemiseensä.

- Tästä ei ole mitään muuta suuntaa kuin ylöspäin. Huomenna on kolme pistettä jaossa ja pelin täytyy parantua rutkasti, kommentoi Ranta ajatellen lauantaina pelattavaa Jukurit-vieraskamppailua.

HCK kaatoi viimeksi Jukurit kotonaan 2-1. Onko taas aika horjuttaa jättiläistä? TUTO taas lähtee huomenna Lempäälään LeKin vieraaksi ja Tamminen pelaa penkin taakse kärsittyään toimitsijakieltonsa.