Jatkaako HCK voittoputkeaan viiden ottelun Mestis-kierroksella?

MESTIS / Ennakko
Pysyvätkö Juuso Forsström ja HCK voittojen tiellä myös TUTOa vastaan?
Kuva © Teemu Eirtovaara
Vilkas Mestis-viikko jatkuu perjantaina viiden ottelun voimin. Jatkoajan valitsema kierroksen pääottelu pelataan Keravalla, kun yhteen iskevät kolmen pelin voittoputkessa liitävä HCK ja marraskuussa voitoista tappioihin edennyt TUTO Hockey.

Sarjanousija HCK on ollut viime peleissään vakuuttava. Se on viiden viimeisen ottelun aikana lyönyt niin Hokin, Jukurit, Sportin kuin Kiekko-Vantaankin. Hyvät otteet ovatkin nostaneet sarjan hännille povatun keravalaisnipun sijalle kymmenen ja taistelemaan tosissaan pudotuspelipaikasta, johon on tällä hetkellä matkaa vain kaksi pistettä.

HCK luottaa tiiviiseen viisikkopuolustukseen ja pelaa varsin vähämaalisia otteluita. Takalinjojen viimeinen lukko on maalivahti Aaro Peltonen, joka on päässyt oivaan vireeseen. Keravalaisten kultakypärää kantaa 19 tehopisteellään Jesse Uronen, jonka pimentäminen tulee olemaan haaste myös TUTOlle.

TUTOn marraskuu on puolestaan ollut melkoista vuoristorataa. Jokaisen voitto-ottelun jälkeen on joukkue poistunut häviäjänä seuraavasta pelistään. Keskiviikkona turkulaiset kärsivät kotitappion Sportille, joten onko nyt taas täyden pistepotin vuoro? Joukkueet kohtasivat viimeksi syyskuun lopussa Keravalla, ja silloin voiton vei TUTO.

- TUTO on yksi sarjan ennakkosuosikeista, ja NHL-vahvistusten myötä odotukset ovat vain kasvaneet. Heillä on taitava hyökkäys ja murhaava ylivoima, joten meidän on puolustettava yhdessä tiiviisti ja pysyttävä pois jäähyltä, ennakoi HCK:n päävalmentaja Sami Ranta seuran kotisivuilla.

TUTOn sarjasijoitus on pysynyt vaikeasta jaksosta huolimatta kohtuullisena. Turkulaiset löytyvät tällä hetkellä Mestiksen viidenneltä sijalta. Matkaa kakkospaikalla majailevaan Hokkiin on vain neljä pistettä.

Viime aikoina joukkue on kärsinyt maalivahtipulasta, sillä kaiken vastuun alkukaudesta kantanut Tommi Virtanen on ollut loukkaantuneiden kirjoissa. Kun kakkosvahti Kim Törnström ehti siirtyä Norjaan, oli A-juniori Kimmo Meriläisen vuoro kokeilla. Keskiviikon Sport-ottelussa maalilla torjui kuitenkin Lukosta lainattu Simon Nielsen.

TUTOn loukkaantumislistalla ovat olkapäätään poteva Antti Reivonen, Juha Virtanen ja todennäköisesti myös sormivammasta kärsivä Anrei Hakulinen. Tommi Virtasen pelaaminen ratkeaa vasta pelipäivänä.

Kierroksen muut ottelut:

Hokki - Peliitat

Kajaanin Hokki saa vieraita Heinolasta, kun sarjassa seitsemäntenä majaileva Peliitat aloittaa matkaviikonloppunsa. Lauantaina heinolalaiset matkaavat Jokipoikien vieraaksi.

Kajaanilaisten sairastuvalla on yhdentoista miehen tungos. Hokin kokoonpanosta ovat Peliittoja vastaan poissa Casper Santanen, Miska Humaloja, Ville Eskelinen, Ville Rajala, Ville Määttä, Sakari Manninen, Mika Koivisto, Harri Pälve, Artturi Karjalainen, Teemu Virtala ja Ville-Valtteri Leinonen.

Hokin päävalmentaja Petri Mattila ei murehdi liikoja poissaoloja.

- Pienellä materiaalilla pelaaminen yhtenäistää joukkueen tekemistä. Reippaalla ja rennolla huumorilla otetaan haastavasta tilanteesta kaikki irti.

Perjantain ottelussa Hokin kokoonpanossa nähdään A-junioreista nostetut Heikki Klemetti ja Antti Kurkinen.

Peliitat kärsii tällä hetkellä muutamien avainpelaajiensa loukkaantumisista. Pahin tilanne on heinolalaisten italialaispuolustaja Roland Hoferilla. 22-vuotias Italian maajoukkuepelaaja on suurella todennäköisyydellä sivussa koko loppukauden olkapäävamman vuoksi.

Peliittojen kokoonpanosta puuttuvat myös puolustaja Pekka Saittakari sekä hyökkääjät Jukka Sompi ja Sami Holappa.

Pelicansista avuksi viikonloppureissulle lähtee puolustaja Joonas Hurri. Janne Juvonen ja Rasmus Rinne muodostavat viikonvaihteen maalivahtikaksikon.

Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen tunnustaa Hokin olevan selkeä ennakkosuosikki ottelun alla.

- On fakta, että olemme tilastollisesti sarjan huonoin vierasjoukkue ja lisäksi hävisimme viimeksi Kajaanissa 5–0. Lähdemme silti rohkeasti haastamaan Hokkia. Puolustuspelimme on tiivistyttävä selvästi. Viime viikolla teimme kolmessa pelissä 15 maalia ja voitimme silti vain yhden ottelun. Se kertonee kaiken oleellisen meidän tämän hetken ongelmista.

K-Vantaa - Jukurit

Jukurit matkustaa perjantaina Vantaalle marraskuun viimeisen päivän kunniaksi. Joukkueet ovat kohdanneet runkosarjassa tällä kaudella kahdesti, molemmilla kerroilla todella tasaisissa merkeissä.

Varsinainen peliaika ei riittänyt kummankaan ottelun ratkaisuksi. Jukurit vei ensimmäisen ottelun jatkoajalla 2-1, mutta viikkoa myöhemmin K-Vantaa kampesi 0-1 voiton voittolaukauskilpailun kautta.

Perjantaina vantaalaisilla on mahdollisuus katkaista kolmen ottelun tappioputkensa Jukureiden kustannuksella. Lohipaitojen ahdinkoa lisäsi keskiviikkona paikallisvastustaja HCK. Vantaalaisten päävalmentaja Pekka Kangasalusta oli varsin lyhytsanainen keskiviikkona taiston tauottua.

- Pelattiin kauden huonoin peli. Ei muuta, kiitos.

Jukurit palasi Sport ja HCK -tappioiden jälkeen takaisin voittokantaan KooKoon ja Jokipoikien kustannuksella. Perjantain ottelussa mikkeliläisten puolustuksessa puhaltaa hienoinen muutoksen tuuli, kun HIFK:sta Jukureihin vaihdossa Ilkka Vaarasuohon saapunut Kristian Tuohilampi pelaa Jukurit-paidassa.

KooKoo – Sport

Vaasalaisten peli kulkee loukkaantumisista huolimatta. Seitsemän pelin pisteputkessa porskuttava Sport on saanut viime kauden tapaan hyökkäystehokkuuden huipputasolle.

Yksi suurimmista yksittäisistä tekijöistä lienee takaisin Vaasaan asettunut Mika Halava, joka on iskenyt kuudessa pelaamassaan ottelussa jo kahdeksan tehopistettä.

- Vastustaja on kovassa iskussa. Sieltä löytyy paljon yksilötaitoa ja he ovat saaneet hyviä liigalainoja loukkaantuneiden tilalle. Kova peli on tulossa, tietää KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvi.

Keskiviikkona koettu katkera jatkoaikatappio JYP-Akatemialle lisää varmasti KooKoon nälkää illan mittelössä. Se voitti edelliskamppailunsa Sportia vastaan kotikaukalossa lukemin 7-3, eikä sille nytkään kelpaa kuin voitto.

KooKoo lähtee otteluun poikkeuksellisesti kuudella puolustajalla Miihkali Tepon jäädessä sivuun edellisottelussa saamansa aivotärähdyksen takia. Maalia vartioi tuttuun tapaan Mikko Rämö.

Sportilta puuttuu liuta pelaajia rosteristaan. Lähimpänä paluuta ovat hyökkääjä Tommi Laine ja puolustaja Antti Uitto. Maalissa aloittanee Jonathan Iilahti.

Voitto tietäisi Sportille nousua sarjakolmoseksi ohi pisteen edellä olevasta KooKoosta.

SaPKo - LeKi

Perjantaina Talvisalossa käydään revanssihenkinen ottelu. Viime lauantaina Lempäälässä kohdanneet joukkueet eivät jättäneet ketään kylmäksi viimeksikään, kun sinimusta kotijoukkue kiri viimeisessä erässä viime hetken 5-4 -voittoon.

SaPKon saldo synkkeni entisestään keskiviikkona, kun pässipaidat kaatuivat kotonaan Hokille. Joukkueella onkin paljon pelissä kotiyleisönsä edessä.

LeKi puolestaan on huilannut viime lauantaista lähtien ennen tiukkaa viikonloppua.

Molemmat joukkueet ovat kärsineet rutkasti loukkaantumisista. SaPKon maalinsuulla muhii melkoinen yllätys, sillä pässipaitojen tolppien välissä pelaa Antti Leskinen, joka saa näin ollen tulikasteensa Mestis-joukkueen maalilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle