KooKoo nujersi Haukat

Järvenpäässä oli kentällä yksi jääkiekkojoukkue ja yksi surffailijaporukka. Harvalukuisen kotiyleisön harmiksi surffailijana oli kotijoukkue Haukat. Tyly 0-8-tappio sinetöi sen, että Haukkoja ei nähdä tänä vuonna pudotuspeleissä.

Ottelu ei ehtinyt vanhentua kuin hieman yli kolme minuuttia, kun vierasjoukkue teki ensimmäisen maalinsa. Ossi Louhivaaran löysän rannelaukauksen Haukka-vahti Heikki Kokkonen torjui eteensä. Reino Soijärvellä oli helppo työ viimeistellä KooKoon ensimmäinen maali estelyittä.

Haukoilla oli mahdollisuus nousta tasoihin muutamaa minuuttia myöhemmin. Janne Vilhunen pääsi keskeltä yksin läpi. Vilhusen harhautuksen jälkeen kiekko lipui KooKoon maalivahdin Jaakko Suomalaisen alta hieman ohi maalin.

Vain pari minuuttia edellisestä oli kotijoukkueen Jaska Vilen onnistua maalinteossa. Ylivoimapyörityksen jälkeen Vilenin rystylaukaus osui KooKoon maalin tolppaan.

Hieman ennen erätaukoa sai KooKoo toisen maalin aikaiseksi ylivoimalla. Janne Mäkelä pelasi kiekon Jussi Onnelalle, joka jatkoi pelivälineen Olli Sinkkoselle. Sinkkosen puolittainen kääntölaukaus upposi maalin alakulmaan.

KooKoo karkaa, Haukat seisoskelee

Toinen erä oli entistäkin selvemmin vierasjoukkueen. Tosin erän alussa oli Haukoillakin omat mahdollisuutensa. Marko Sakon hyvä laukaus jäi Jaakko Suomalaisen hanskaan. Hieman myöhemmin oli Jaska Vilenillä avopaikka. Mutta kiekko jäi jälleen vakuuttavasti torjuneen Suomalaisen hanskaan.

Erän puolen välin tienoilla KooKoo teki kolmannen osumansa ylivoimalla. Antti Weckström katkaisi Haukkojen heikon purkuyrityksen. Weckström pelasi kiekon siniviivalle Veli-Pekka Nutikalle, jonka laukaus tippui Haukka-puolustajan varusteista Jari Keltasen lapaan. Keltanen nosti kiekon kylmän rauhallisesti maalin kattoon.

Tässä vaiheessa Haukat vaihtoi maalivahtia. Heikki Kokkonen ei missään nimessä ollut pelannut huonosti, mutta Jan Lehti yritti herättää joukkueensa taistelemaan. Maalille luisteli Joonas Lindberg. Lindberg on A-juniori-ikäinen ja tämä oli hänelle vasta toinen kerta tällä kaudella, kun hän pääsi kokeilemaan taitojaan Mestiksessä.

Lindbergin alku ei ollut kovinkaan vakuuttava. Erän 13. minuutilla KooKoo maalasi jälleen. Ylivoimapyörityksen päätteeksi Olli Sinkkonen laittoi maalin edestä kiekon Lindbergin haarojen välistä maaliin. Tilanne oli 0-4.

Pari minuuttia edellisestä ja lunta tuli lisää Haukkojen tupaan. Nappi-illan pelannut Antti Weckström pääsi lataamaan siniviivalta kiekon yläputken alle. Weckströmille tämä oli kauden ensimmäinen maali. Jari Raattama kävikin noutamassa kiekon maalintekijälle muistoksi.

KooKoo harjoittelee maalintekoa

Kolmas erä tarjoili muutaman hienon kouvolalaismaalin. Haukat oli selvästi luovuttanut pelin ja maalivahti Joonas Lindberg sai lapioida kiekkoja selkänsä takaa takaisin kentälle.
KooKoon kuudes maali tuli erän kuudennella minuutilla. KooKoon ylivoima pyöritti kiekko vakuuttavasti. Kiekko tarjoiltiin maalin kulmalle Veli-Pekka Nutikalle. Nutikan ensimmäinen laukaus osui Haukka-vahtiin, mutta jatkokiekon Nutikka laittoi vakuuttavasti maalin alakulmaan.

KooKoon seitsemäs ja kahdeksas maali olivat nättejä koulumaaleja. Seitsemännen maalin viimeisteli Olli Sinkkonen, joka sai kiekon maalinkulmalle Janne Mäkelältä.

Kahdeksannen osuman puolityhjään maalin laittoi Antti Huuhka, joka sai nätin syötön maalinkulmalle Tatu Kattelukselta.

KooKoo oli kolmannessa erässä kaikessa parempi ja Haukat lähinnä roikkui perässä.

Eipä ole paljoa kerrottavaa

Pelin jälkeen Haukkojen valmentaja Jan Lehti oli syystäkin pettynyt joukkueensa esitykseen.

- Haukan pitäisi olla petolintu, mutta olimme tänään kuin kanarialintu. Ennen peliä lähdimme vielä pelaamaan paikasta pudotuspeleihin, mutta tämä tappio sinetöi meidän kauden.

Reijo Mansikka puolestaan mairitteli kotijoukkueen luokatonta esitystä.

- Peli oli tasaista kaksi ensimmäistä erää. Olimme terävämpiä viimeistelyssä. Onnistuneet ovat ruokkineet itseluottamustamme ja sitä kautta on maalintekoomme tullut näyttävyyttä.

Haukkojen riveistä puuttuivat tänään Juha Jusslin, Sami Taanonen, Timo Suuronen ja Timo Ahonen. Jusslin oli sairastunut aamupäivällä ja jätti siksi pelin väliin. Taanonen ja Suuronen puolestaan pelaavat A-nuorten pudotuspelejä ja olivat siksi sivussa Mestis-joukkueesta.

KooKoo jatkaa pelejään lauantaina Jukureita vastaan vieraissa. Haukat pelaa vuorostaan samana päivänä ottelun FPS:ää vastaan kotiluolassaan.