Haukat kuritti vaisuja joensuulaisia

Jokipoikien eilinen niukka voitto ei saanut joukkuetta latautumaan toiseen perättäiseen vieraspeliin, vaan Järvenpään Haukat nappasi joensuulaisilta pisteet vakuuttavasti numeroin 4-2 (1-0, 2-0,1-2).

Joensuulaisten käskijä Kari Rauhanen kiteytti pelin jälkeen vierasjoukkueen otteet varsin selväsanaisesti.

- Ensimmäinen erä oli surkeinta, mitä minä olen meiltä nähnyt. Toisessa erässä oli vähän yritystä, mutta se meni 2-0 kaverille. Kolmas erä oli 50 prosenttisesti sitä mihin me pystymme.

Rauhasen kommentteihin on helppo yhtyä sillä Teemu Kolehmaisen johdolla kotijoukkue hallitsi peliä mielin määrin. Toisen erän jälkeen ei voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä ja joukkueet tyytyivät lähinnä kuluttamaan aikaa jäällä.

Vaikka Rauhanen oli tuskastunut omiensa esitykseen, antoi hän myös kotijoukkueelle tunnustusta.

- Kaikki kunnia Haukoille, joka pelasi viisaasti. Eilen saatiin erittäin tärkeät pisteet, mutta tänään sitten menetettiin ne.

Kotijoukkueen merkeissä alusta lähtien

Ottelu alkoi kotijoukkueen merkeissä Haukat sai erän alkupuolella kahden miehen ylivoiman, jonka kotijoukkue onnistui käyttämään nopeasti hyväkseen. Janne Lehtisen aloitusvoiton jälkeen kiekko siirrettiin Teemu Kolehmaiselle, jonka tulinen laukaus upposi Ari Reunasen vartioiman maalin yläkulmaan.

Kotijoukkue painosti koko erän ja vierailijat eivät onnistuneet luomaan juuri yhtään kontrolloitua hyökkäystä. Haukkojen heikon viimeistelyn ja Reunasen varmojen torjuntojen ansiosta kotijoukkue johti vain maalilla erätauolle siirryttäessä.

Toisessa erässä kotijoukkue onnistui kahdesti. Illan sankari Teemu Kolehmainen viimeisteli toisen maalinsa Tuomas Ilolan nappisyötöstä. Ilola nousi maalin takaa maalinkulmalle harhauttaen samalla joensuulaispuolustajan tilanteesta pihalle. Kova syöttö maalin toiselle kulmalle löysi Kolehmaisen, joka lirutti kiekon Reunasen alta maaliin.

Haukkojen kolmas maali nähtiin erän loppupuolella. Tuomas Ilola suti maalin edestä Janne Lehtisen laukauksen jälkeen kiekon verkon perille.

Toinen erä oli pelillisesti tasaisempi kuin ensimmäinen, mutta kotijoukkueen liike oli kuitenkin vierailijoita parempi. Jokipoikien valmentaja Kari Rauhanen turhautui joukkueen esitykseensä toisen erän puolessa välissä, mutta aikalisäkään ei tuonut muutosta flegmaattisuuteen.

Leppoisa sunnuntaihöntsäilyä

Viimeisessä erässä ei oikeastaan nähty rusettiluistelua ihmeellisempää menoa. Erä alkoi lievällä joensuulaispainostuksella, mutta ensimmäisen viiden minuutin jälkeen todellinen yritys tuntui vierailijoilta kadonneen.

Aivan erän loppupuolella numeroita kaunisteltiin molempien joukkueiden toimesta. Vajaat viisi minuuttia ennen loppua Sami Tervosen lyöntilaukaus sujahti helpohkosti Ari Reunasen selän taakse muuttaen numeroiksi 4-0.

Haukkojen maalivahti Heikki Kokkonen ei saanut pidettyä nollapeliä. Esa Lehikoisen lyöntilaukauksen jälkeen jatkokiekossa oli kärppänä Topi Riutta, joka kavensi pomppukiekosta tilanteeksi 4-1. Ihan erän viimeisillä sekunneilla Jani Väänänen vielä napautti kiekon Haukkojen maaliin.

Tästä sitten taas jatketaan

Peli ei paljon suuri tunteita kummassakaan joukkueessa nostattanut. Unettavan kiekkoillan valopilkkuja olivat vierailijoiden maalivahti Ari Reunanen ja valmentaja Kari Rauhanen. Heidän äänenkäyttönsä peittosi normaalia hiljempaa mylvineen järvenpääläisyleisön.

Kotijoukkueen onnistujia olivat ehdottomasta ykköskentän Tuomas Ilola ja Teemu Kolehmainen. Ilolan liike sai selvästi myös Janne Lehtisen ja Marko Sakon näyttämään normaalia pirteämmiltä. Kolehmainen puolestaan tuki hyvin joukkueen hyökkäystä.. Haukkojen valmentaja Jami Kauppi piti joukkueensa esitystä ottelun alussa hyvänä.

- Ensimmäinen erä oli parasta mitä minä olen Haukoissa nähnyt. Saatiin kiekko liikkeelle ja syötöt menivät lapaan. Ykköskentän panos oli tänään erittäin hyvä ja Kolehmainen tuki sitä hyvin. Tärkeät kaksi pistettä meille. Mahdollisuudet on edelleen ottaa edellä olevat kiinni.

Haukkojen seuraava peli on torstaina Kajaanissa Hokkia vastaan. Jokipojat puolestaan on samana päivänä Jukureiden vieraana Mikkelissä.