Haukat kiri voittoon jatkoajalla

Järvenpään Haukkojen ja Kajaanin Hokin ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat yhtä haukottelua. Viimeisessä erässä ja jatkoajalla oli dramatiikkaa sitten senkin edestä. Lopulta Haukat voitti ottelun numeroin 3-2, kun Janne Vilhunen onnistui jatkoajalla laittamaan kiekon Hokin maalia mainiosti vartioineen Jaakko Huhdin taakse.

Ottelun alku oli varsin verkkainen. Ottelun ensimmäisessä erässä kotijoukkueella oli hienoinen painostus, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei ollut juuri lainkaan. Haukkojen paras paikka ensimmäisessä erässä tuli Juha Jusslinille, joka Mika Asikaisen syötöstä ampui kiekon maalikehikkoon.

Erän 13. minuutilla oli Haukoilla mahdollisuus tehdä johtomaali, kun Esa Civilillä oli kaksikin kertaa paikka maalin edessä. Jaakko Huhti kuitenkin nappasi molemmilla kerroilla Civilin lähentely-yritykset.

Hokki onnistui siirtymään johtoon ensimmäisen erän loppupuolella. Mainiosti tänään pelannut Jean-Philippe Pare antoi syötön Tomi Mustoselle. Mustonen karkasi Kimmo Hapon kanssa ylivoimahyökkäykseen yhtä Haukka-puolustajaa vastaan. Happo onnistui Mustosen syötöstä laittamaan kiekon hanskakäden puoleiseen yläkulmaan.

Ensimmäinen erä oli hienokseltaan kotijoukkueen hallintaa. Vierasjoukkue pelasi viisaasti onnistuen ohjaamaan Haukkojen hyökkäykset kulmiin.

Katsomo nukkuu, Hokki maalaa

Toinen erä oli miesmuistiin unettavinta kiekkoa Järvenpäässä. Hokki piti edelleen ohjat itsellään hoitaen Haukkojen vähät hyökkäykset tyylikkäästi. Lisäksi Jaakko Huhti pelasi erittäin mainiosti maalillaan, ottaen Haukkojen vähät maalipaikat varmuudella kiinni.

Lähimmäksi maalia kotijoukkueesta pääsi Jaska Vilen. Vilen purjehti hyökkäysalueelle ja nopea rannelaukaus kilahti Hokki-maalin yläputkeen.

Hieman ennen erän puoltaväliä Hokki siirtyi 0-2-johtoon. Rolle Viljanen sai kiekon siniviivalle. Viljasen tarkka lyöntilaukaus upposi Haukkojen maalin yläkulmaan. Heikki Kokkonen oli jäänyt hieman maskiin, eikä ehtinyt reagoida Viljasen laukaukseen.

Toinen erä oli pelitapahtumiltaan todella köyhä. Hokkia selvästi painoi eilinen Salamat-ottelu. Joukkue onnistui silti luomaan mainioita tekopaikkoja Heikki Kokkosen maalille. Kokkonen pelasi kuitenkin Haukkojen maalilla hyvin.

Haukat nousee tasoihin

Kolmanteen erään luisteli herännyt kotijoukkue. Pelaajat taistelivat irtokiekoista uudella asenteella ja paikkoja alkoi syntyä Huhdin vartioimalle maalille.

Erän viidennellä minuutilla Haukat sai ansaitun kavennusosuman ylivoimalla. Janne Vilhunen vapautti Jussi Salmen oikealta laidalta puolittain läpi. Salmi onnistui kiertämään Hokin puolustajan ja tarkka vippaus pienestä kulmasta upposi Huhdin selän taakse.

Vain pari minuuttia edellisestä ja Haukat oli tasoittaa ottelun. Timo Suuronen sai kiekon siniviivalle. Suurosen kova laukaus ponnahti Hokin maalipuista takaisin kentälle.

Haukat jatkoi painostamistaan ja erän 12. minuutilla kotijoukkue sai erittäin kyseenalaisesti tasoitusmaalin. Pekka Huhtaniemi antoi kiekon Marko Sakolle b-pisteelle. Sakon ampuma rannelaukaus upposi kyllä maaliin, mutta katsomoon näytti aivan selvästi, että maali oli siirtynyt Jaakko Huhdin toimesta pois paikoiltaan ennen kuin kiekko oli maalissa. Hokin pelaajat protestoivat tilannetta, mutta tuomari Ville Vuohtoniemi hyväksyi maalin keskusteltuaan linjatuomareiden kanssa. Hokin valmentaja Vladimir Kolek kommentoi Haukkojen tasoitusmaalia varsin diplomaattisesti.

- Vaikea oli sanoa, oliko maali siirtynyt paikaltaan. Tuomari sanoi, että se oli maali, niin silloin se oli maali.

Tasoitusmaalin jälkeen kotijoukkueesta tuli selvästi varovaisempi ja Hokkikin sai jälleen muutaman tilanteen. Varsinkin Jean-Philippe Pare, Kimmo Happo ja Tomi Mustonen vyöryttivät hyökkäyksiä kohti Haukkojen maalia.

Kumpikaan ei onnistunut lisämaalien teossa, joten siirryttiin jatkoajalle.

Haukat haki jatkoaikavoiton

Haukat lähti pelaamaan jatkoaikaa erittäin hyökkäysvoittoisesti. Haukoilta oli kentällä koko ajan kolme hyökkääjää ja vain yksi puolustaja. Tämän takia olikin selvää, että molempiin päihin tulee paljon maalipaikkoja. Jan Lehti mainitsikin ottelun jälkeen, että he olivat lähteneet riskillä hakemaan voittoa.

Jatkoajan ensimmäisellä minuutilla oli Mika Asikaisella mahdollisuus ratkaista peli. Asikainen pääsi nokikkain Jaakko Huhtia vastaan, mutta Huhti onnistui jäässä maatenkin torjumaan Asikaisen nostoyrityksen.

Vajaa minuutti edellisestä oli puolestaan Hokki lähellä ratkaisua. Niko Papinaho ja Jean-Philippe Pare pääsivät kahdella yhtä vastaan. Pare pääsi aivan yksin Heikki Kokkosta vastaan, mutta Kokkonen torjui osittain onnellakin Paren vedon.

Vastahyökkäyksestä onnistui Haukat ratkaisemaan ottelun. Jonni Talas toi oivallisesti kiekon hyökkäysalueelle. Kiekko ajautui Sami Taanoselle, joka syötti pelivälineen Janne Vilhuselle maalin eteen. Vilhunen sai nostettua kiekon maalin edestä Huhdin olkapään ylitse maalin kattoon sinetöiden Haukkojen 3-2-jatkoaikavoiton.

Haukat vielä mukana pudotuspeliviivakamppailussa

Pelin jälkeen on suorastaan ihailtava Hokin valmentajan Vladimir Kolekin viileyttä. Kolek antoi erittäin analyyttiset kommentit, muisti kehua ykköskenttäänsä, eikä erityisemmin kritisoinut tuomaria, vaikka siihen olisikin allekirjoittaneen mielestä ollut aihetta.

Ottelun tuomarilta Ville Vuohtoniemeltä jäi tänään useita poikittaisia mailoja ja kamppeja viheltämättä. Lisäksi tuomari antoi muutaman päivänselvän ”huutojäähyn” kotijoukkueen kannattajien mylviessä Hokin pelaajien virheistä.

Haukkojen valmentaja Jan Lehti puolestaan hohkasi tyytyväisyyttä. Voitto takasi sen, että TuTo on takana peräti seitsemän pisteen päässä. Onkin epätodennäköistä, että turkulaiset enää saavuttaisivat Haukat. Lisäksi Haukkojen mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin kohenivat oleellisesti voiton myötä. Lehti kehuikin joukkueensa otteita viimeisessä erässä. Kahden ensimmäisen erän löysäilystä joukkue puolestaan sai roimasti risuja.

- Kolmanteen erään tuli meiltä ihan uusi ryhmä jäälle, joka oli valmis tappelemaan pisteistä.

Vaikka Haukat tänään voittikin, on jatkossa joukkueella huolia terveystilanteessa kanssa. Toni Mustonen ei pelaa enää loppukaudella. Myös Timo Ahonen on poissa runkosarjan loppuun asti. Ville Raatikaisen ranteen tilanne selviää vasta huomenna. Pekka Huhtaniemi on puolestaan kuntoutunut.

Haukat pelaa ensi kerran tulevana tiistaina. Järvenpäähän saapuu silloin Kiekko-Vantaa. Hokki puolestaan pelaa torstaina Ahmoja vastaan Kajaanissa.