FPS pommitti K-Vantaan nurin

MESTIS / Raportti
Juuri paremmin ei Forssan Palloseura olisi voinut joulutauolta palata, mitä se nyt teki kukistamalla selvin numeroin K-Vantaan. FPS oli liikkeellä kapealla materiaalilla, mutta pelasi silti loppuun asti energisesti taistellen lohipaitojen keskittyessä läpi ottelun lähinnä jäähypenkin miehittämiseen.

FPS-valmennusta arvelutti ennen peliä, miten joukkue sopeutuu tauon jälkeen sarjapelien sykkeeseen mutta pelko oli turha, sillä kotijoukkue oli alusta asti paremmin pelissä mukana verrattuna keskiviikkona niukasti TuTolle hävinneeseen vantaalaismiehistöön.

Kiekko-Vantaakin kehitti alussa omat tekopaikkansa mutta Marko Fromin ja Jarkko Oikarisen jäähyjen seurauksena peliä käytiin ensimmäisellä kymmenminuuttisella enimmäkseen sinipaitojen kenttäpäädyssä.

Erän ainoa maali nähtiin FPS:n toimesta alivoimalla Tuomas Kautin rangaistuksen aikana. Lasse Lintula karvasi puolustussinisellä kiekon ja polki laitaa pitkin ylös. Pienen valelaukauksen jälkeen hän lähetti tarkan kudin takaylänurkkaan. Ylivoimaviisikon kiekonmenetyksen lisäksi maalivahti Heikki Kokkosellakin oli syytä ottaa osa maalista omaan piikkiinsä.

Periodin neljässä ylivoimassaan FPS ei saanut tulosta aikaiseksi, vaikka hyviä kombinaatioita nähtiinkin, ja varsinkin maskipelin merkitys oli saatu iskostettua pelaajiin. Erän paras maalintekopaikka osui toiseksi viimeisellä minuutilla vieraiden Jani Södölle, jolla ei kuitenkaan riittänyt käsiä tehdä kauden toista osumaansa.

Peliä ei voiteta jäähyaitiosta!

Toisen erän alussa K-Vantaan raskastekoiset puolustajat Jukka Hakkarainen, Marko From ja Niko Mäntylä hankkiutuivat puolen minuutin välein jäähyaitioon, mistä seurasi vaikeuksia omalle joukkueelle.

FPS:n 2-0-maalissa Kokkonen torjui ensin Oskar Essenin laukauksen korkealle eteensä. Teemu Ramstedt otti maalin edessä nopeasti kiekon haltuunsa ja tarjoili syötön takatolpalle Veli-Matti Savinaiselle, josta tämä ei voinut erehtyä.

Seuraavalla minuutilla sama kolmikko oli jälleen asialla. K-Vantaan puolustus hassuteltiin pyörryksiin ja Essenin oivaltavan syötön jälkeen Savinainen aiheutti toistamiseen punalampun syttymisen.

Paluu maan pinnalle tapahtui vain 15 sekuntia myöhemmin vierasjoukkueen iskiessä kavennuksen. Juha Koiviston laukoma kiekko meni ohi maalin mutta kimposi päädystä takaisin samalle miehelle, joka rikkoi tilanteesta myöhässä olleen Juho Santasen nollan. Maalin jälkeen vieraat saivat hieman otetta kenttätapahtumista mutta Petri Pitkäjärvi joukkuekavereineen eivät saaneet kiekkoa toistamiseen ohi Santasen.

FPS:lla maalinteko natsasi paremmin sen siirtyessä ylivoimalla kolmen maalin karkumatkalle. Hallitun syöttelyn päätteeksi kaikkien joukkueensa maalien aikana kentällä ollut Tommi Heinonen niittasi kiekon ohi maskissa olleen Kokkosen.

Vantaalaisten erän lopuista huippupaikoista kiekko päätyi ainoastaan Santasen patjoihin tai ohi maalin.

Makkosella paloi hihat

Päätöserän alussa vantaalaisten turhautuminen alkoi näkyä ja tuomaristo sai vähän väliä kuunneella sinipaitojen turhaa mussutusta.

Juuri ennen erän puolta väliä Savinainen tarjosi sen verran komposiittia Jussi-Mikko Makkoselle, että tämä otti asiakseen ojentaa omakätisesti FPS:n parasta pistemiestä ja yhtä illan suurinta tähteä.

Makkonen heitti hanskat menemään ja iski tarpeeksi monta kertaa nyrkeillään Savinaisen kypärään tienatakseen 5+20 minuuttia väkivaltaisuudesta. Konfliktin seurauksena 2+2 minuuttia ottanut Savinainen vilkutteli jäähyaitiosta iloisesti suihkuun komennetulle Makkoselle.

Edellisen kahinan perään K-Vantaa syyllistyi vielä väärään vaihtoon, mistä FPS rankaisi viimeisen kerran. Heinonen laukoi viivasta ja Kokkonen torjui kiekon suoraan Essenille, joka kiitti ja kuittasi pelin 5-1:een.

Erän lopun FPS puolusti tiiviisti, eikä väsymys näkynyt otteissa, vaikka vantaalaiset kehittelivätkin vielä muutamat tilanteet. Kolmen viimeisen minuutin aikana vierasjoukkue hankki vielä yhtä monta rangaistusta, mutta FPS:n suurin nälkä oli jo tyydytetty, eikä kiekkoa saatu enää maaliin asti.

”Pitää käydä asioita läpi”

Keskiverto Mestis-ottelua värikkäämpi kamppailu irrotti lehdistötilaisuudessa hävinneen joukkueen valmentajan Niki Anderssonin huomattavasti kollegaansa Karri Kiveä pidempiin kommentteihin.

- Numerot eivät valehtele, vaan parempi joukkue voitti hyvän taistelun jälkeen. Tämä on harvoja kertoja tällä kaudella, jolloin olen pettynyt oman joukkueen ilmeeseen. Oli puhetta ennen peliä, ettei joukkueiden välillä ole sarjassa suuria eroja ja toisaalta mekin ollaan taulukossa siellä, minne näillä esityksillä kuulutaan, Andersson painotti.

- Luistelussa ja kaksinkamppailuissa pitää pärjätä. Tänään ei pärjätty ja jäähymäärä oli niin suuri, etten pysynyt laskuissa mukana. Meiltä huonoa puolustamista ja tehotonta hyökkäämistä. Viimeisessä yhdeksässä erässä olemme tehneet vain yhden maalin.

- Pelimme identiteetti ei ole selvä, eikä sitä näy. Ei oikein tiedetä minkälaista kiekkoa pelataan. Pitää tunnustaa, ettemme ole sarjan taitavin joukkue ja silloin tarvitaan nöyryyttä, joka vaihteeksi taas puuttui. Paljon on siis asioita, joita pitää käydä joukkueen kanssa läpi, Andersson totesi.

Karri Kivi korosti voittoa koko joukkueen saavutuksena, mutta löysi myös helposti kuumimmat ratkaisijat.

- Olisi väärin nostaa tästä pelistä erikseen ketään pelaajia esiin. Kuitenkin esimerkiksi Rantasen Anssilla oli vain neljän päivän joululoma ja sairastelikin vielä hieman viime päivinä mutta pelasi silti taas puoli tuntia vakuuttavasti. Savinaisen ketjusta näki peli-ilon ja pojathan sen pelin ratkaisivatkin. Ja aina kun maalivahti antaa peliesityksellään joukkueelle mahdollisuuden voittaa, niin se on hyvä, Kivi hymyili.

FPS tarjoaa viihdettä kotiyleisölleen seuraavan kerran jo lauantaina KooKoon tullessa vieraisille. Kiekko-Vantaa saa etsiä kadonnutta maalijyväänsä reilun viikon, ennen kuin matkaa ensi viikon perjantaina KOO-VEEn vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle