FPS palaa joulutauolta, K-Vantaalla ”pakkovoitto”

MESTIS / Ennakko
Mestiksen jumbona oleva FPS palaa torstaina joulutauolta, kun se saa vieraakseen K-Vantaan. Eilen karvaan 0-1 tappion TuTolle kotikentällään kärsinyt vantaalaisryhmä tarvitsee Forssan vierailultaan pisteitä taistellessaan paikasta pudotuspeleissä.

Forssalaisille syyskauden lopetus oli synkkä sen saatua joulukuun peleistä vain yhden pisteen jo ennestään vaatimattoman saldon jatkoksi. Kotonaan FPS on kuitenkin pelannut tasaisia pelejä ja se pystynee tarjoamaan kunnon vastuksen myös lohipaidoille.

Kotijoukkueen leirissä K-Vantaan odotetaan lähtevän otteluun hienoisesta etulyöntiasemasta.

- K-Vantaa pelasi jo keskiviikkona ja me tullaan suoraan tauolta parin treenin jälkeen, eli siitä on kyllä Vantaalle etua, FPS:n valmentaja Asko Rantanen ennakoi ja jatkoi.

- Joskus ollaan tultu tauolta paremmin ja joskus huonommin mutta varmasti rivit ovat alussa vähän sekaisin. Koitetaan silti kaivaa hyvä vire esille, sillä suurin murhe on se, kuinka kyetään palaamaan taas Mestiksen kisavauhtiin.

Varmuudella pois FPS:n kokoonpanosta ovat selkävaivaiset Matias Peltoniemi, Toni Ronkainen ja polvivaivainen Niko Nikkilä. Lisäksi muutaman pelaajan pelikunto ratkeaa vasta ottelupäivänä kuumeilun takia.

Maalissa kotijoukkueella pelaa TPS:n Juho Santanen, jonka mahdollinen jatko Forssassa myös tammikuun peleissä katsotaan tilannekohtaisesti.

K-Vantaa tarvitsee pisteitä

Eilisen tappion myötä vierasjoukkue K-Vantaa jäi pudotuspeliviivasta jo viiden pisteen päähän, kun kaksi ottelua enemmän pelannut Kirkkonummen Salamat voitti keskiviikkona vieraissa HeKin vankistaen kahdeksatta sijaansa.

Forssassa vantaalaisilla onkin edessään jo pakkovoitto, vaikka sitä tuskin joukkueessa ääneen sanotaankaan. Yli 120 minuuttia ilman maalia pelanneen joukkueen paineet ovat lienee korkealla muutenkin.

- Ei me tässä itkemällä mitään sympatiapisteitä eikä muutakaan saada. Yksin ollaan, omaa työtä tehdään ja huomenna pitää taas saada latinki pystyyn "Fopsia" vastaan, K-Vantaan päävalmentaja Niki Andersson totesi hävityn TuTo-pelin jälkeen.

Hyökkäyspäähän vantaalaiset odottelevat edelleen polvivaivaisten Janne Lehtisen ja Esa Kivistön paluuta.

Maalissa jatkaa hyvin TuToa vastaan torjunut Heikki Kokkonen, joka on paljon vartijana myös Forssassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle