Tuttu taistelupari kohtaa joulutauon jälkeen

MESTIS / Ennakko
TuTo ja Sport ovat kaksi Mestiksen kiintojoukkuetta. Tällä kaudella etenkin TuTo on pelannut pahasti alakanttiin, mutta joulutauko on voinut muuttaa joukkueiden keskinäisiä voimasuhteita paljonkin.

Kuntokäyrät

Kuntokäyriä ei pahemmin kannata katsella, sillä taukojen aikana ja parin ottelukierroksen ajan tauolta palattua, ei pahemmin ole viimeisillä otteluilla merkitystä. Molemmat joukkueet ovat saaneet levätä hyvin sekä fyysisesti että henkisesti, eikä janttu ole pahasti jumissa ellei ilman mitään normaalista poikkeavaa ole pelaajan kohdalle osunut.

Sportin kannalta ilahduttavaa on vieraspelien kääntyminen myös tulosten valossa voitokkaiksi. Alkukaudesta ainut voitto vieraskentiltä oli juuri Turusta, mutta 6.10. pelattu ottelu kääntyi Sportin voitoksi vasta jatkoajalla. Tämän jälkeen vaasalaiset pelasivat yli viisi viikkoa ennenkuin kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto irtosi. Tämä ottelu mukaanluettuna Sport on voittanut vieraissa kolme ottelua neljästä.

TuTon marraskuu oli kaikilla mittareilla lähes täysi farssi. Yhdeksästä ottelusta TuTo sai raavittua kokoon vain yhden sarjapisteen. Tämän jälkeen meno on ollut paljon parempaa, mistä merkkinä neljä voittoa seitsemästä viime ottelusta.

Ratkaisun paikat

TuTo on pystynyt kauden aiemmisissa kohtaamisissa pelaamaan hyvin vain osan yhdestä erästä, muuten on Sport otteluita vienyt. Onko joulutauolla turkulaisten leiriin saatu iskostettua jotakin uutta, vai seuraako ottelu taas samaa kaavaa?


Matti Aholta odotetaan TuTossa johtajuuden lisäksi tehoja.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Sportilla on kuitenkin ollut orastava maalintekovaiva, joten onnistuneella maalivahti- ja puolustuspelillä TuTolla on mainio mahdollisuus napata vuoden viimeisestä ottelusta voitto.

Sportin taas tulisi saada maaleja aikaan aikaisessa vaiheessa ja pysyä poissa jäähyaitiosta, mikäli meinaa Kupittaalta poistua pisteitä mukanaan.

Kokoonpanot

Kokoonpanot selviävät ottelupäivän aamuna.

» Lähetä palautetta toimitukselle