Sport hakemaan revanssia Turusta

MESTIS / Ennakko
Sport koki kauden ensimmäisen tappion varsinaisella peliajalla TuToa vastaan kotonaan. Sportilla on jäänyt paljon hampaankoloon tuosta ottelusta joten selkeää revanssihenkeä on ilmassa.

Ottelun lähtökohdat ovat mielenkiintoiset. TuTo voitollaan aloitti Sportin syöksykierteen joka on kymmenessä ottelussa tuonut vain kaksi voittoa ja viisi pistettä. TuTo ei myöskään ole pelannut ennakko-odotusten mukaisesti. TuTo on kauden aikana saalistanut vain neljä voittoa, joten voidaankin puhua kahden alisuorittajan kohtaamisesta.

Sportille tauko oikeaan paikkaan

Pitkä synkkä jakso Sportin historiassa sai tauolle lähdettäessä hieman valoa tunnelin päähän. Kotivoitto nollapelillä Haukkoja vastaan oli pelaajien ja joukkueenjohdon henkiselle kantille enemmän kuin balsamia. Silti joukkueen pelissä paistaa selkeästä läpi tietty epävarmuus.

- Tauko on tehnyt meille varmasti hyvää. Ollaan treenattu hyvin ja keskiviikkona lepäiltiin. Tärkeää oli se, että voitettiin Haukat tuossa ennen taukoa. Me lähdetään tähän peliin revanssihengellä, koska TuTo oli se joka aiheutti meille ensimmäisen varsinaisella peliajalla tulleen tappion ja siitä meidän heikot esitykset sitten alkoi, selvitti kakkosluotsi Mikko Manner Sportin tunnelmia.

Sportilta ovat poissa polvivammojen vuoksi Markus Jämsä sekä Aku Limnell. Limnellin polvivamma oli odotettua lievempi, mutta kuusi viikkoa Limnell polveaan parantelee. Marko Härkönen onkin selkeä ykkönen tolppien väliin. Håkan Danielsson ottaa kakkosmaalivahdin roolin. Poissa ovat niinikään taklaustilanteessa olkapäätään hieman loukannut Markus Tuomaala ja erinäisiä pikku kolhuja paranteleva Pete Suonpää. Laitahyökkääjä Kim Nabb on U20-maajoukkueen mukana Ruotsissa.

Viime ottelussa lievästi loukkaantunut Ari-Pekka Pajuluoma ja pidempään poissa ollut Kristian Hjerpe ovat palanneet jäälle, mutta molempien esiintyminen lauantaina on vielä epävarmaa. Varmaa on se että oli pelaajan nimi selässä mikä tahansa, pelipaikka loukkaantumisen jälkeen pitää ansaita itselle takaisin. Try-outilla mukana olleen Aniket Dhadphalen jatko selviää todennäköisesti ennen ottelua.

TuTolla maalinteko-ongelma

Turkulaiset lähtevät otteluun monelle joukkueelle niin tuttujen ongelmien kanssa. Maalipaikkoja pystytään luomaan, mutta maaleja ei saada aikaan. Neljä maalia neljässä viime ottelussa kertoo suurimman syyn miksi TuTo ei ole saanut sarjapisteitä mukaansa viime otteluista.

Aivan puhtaalla pelaajalistalla ei myöskään TuTo illan koitokseen pääse lähtemään. Tuomas Jalava ja Jouni Vento palaavat tärkeinä miehinä joukkueeseen, mutta Jussi Makkonen ja Miikka Tuomainen ovat maajoukkueiden matkassa.

- Jos katsot näitä nuoria jotka haluavat liigaan, niin se vie yleensä 4-5 vuotta. Harva pelaaja murtautuu liigaympyröihin parissa vuodessa. Tuukalle tämä on ollut kasvamisen aikaa. Olen kaavaillut Pulliaista aluksi Luoman ja Laurilan rinnalle. Aloitamme hänen kanssaan varoivaisesti ja hän aloittaa laiturina. Tarkoituksena on pikkuhiljaa siirtää Tuukka keskushyökkääjäksi, Ismo Lehkonen kertoo paluumuuttaja Pulliaisen tulevasta roolista.

Maalinsuulla pelaa Ari Reunanen. Timo Kinnunen esiintyi harjoituksissa ensi kertaa, mutta pelikuntoon mies toipuu ehkä ennen vuodenvaihdetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle