Forsell vs. Nurmberg

MESTIS / Ennakko

Kupittaalla kohtaavat, paisti kaksi perinteikästä divariseuraa, myös kaksi sarjan taitavimpiin lukeutuvaa keskushyökkääjää, TuTon Tero Forsell ja KooKoon Timo Nurmberg.

Forsell ja hänen johtamansa ykköskenttä on TuTon hyökkäyspelin sielu. Taitava sentteri voitti viime kaudella sarjan piste- ja tehopörssin selvällä erolla, sekä oli osallisena kolmasosaan TuTon tekemistä maaleista, vaikka joutuikin jättämään osan peleistä väliin.

Viime kaudella eniten maaliin johtaneita syöttöjä antaneen Nurmbergin merkitys KooKoolle korostuu varsinkin ylivoimalla. Mikäli vastustaja antaa miehelle kiekollisena vähänkin tilaa, on juonikas pelintekijä elementissään.

Forsellin ja Nurmbergin tiet kohtasivat ensimmäistä kertaa kaudella 97-98. Kolmen Tappara-kauden jälkeen Nurmberg palasi divariin ja TuToon, jossa parikymppinen Forsell oli käynnistämässä pistetehtailijan uraansa.

Kovin montaa pelikaveria ei Nurmbergille enää vastaan asetu. Viiden vuoden takaisista tutuista jatkavat TuTossa tälläkin kaudella Forsellin lisäksi vain Atte Saunamäki, Mikko Markkanen ja Markku Vuorisalo. TuTon Mikko Lehtimäki puolestaan pelasi KooKoossa toissa kauden.

Maestrot aloittivat kauden vaisusti. Pikkuhiljaa tehot ovat kuitenkin alkaneet löytyä. Forsell (4+9) on TuTon tehokkain ja Nurmberg (1+10) KooKoon kakkonen. Nurmberg on kerännyt tehot 1+7 viimeisistä neljästä pelistään.

Historia TuTon - viime kausi KooKoon

Turku on ollut paha, paha paikka ja TuTo hankala vastus KooKoolle. Kausien 99-00 ja 00-01 kahdeksasta kohtaamisesta TuTo vei kaikki. Maalierokin oli tyly: 37-18.

Viime kausi ei historialle kuitenkaan kumarrellut, vaan näytti ennakkoasetelmille häränpyllyä. KooKoo voitti kummatkin kotipelinsä (4-3, 4-1) ja ensimmäisen Turun kohtaamisen (3-4). Vierasvoitto oli kouvolalaisille ensimmäinen kymmeneen vuoteen. Jälkimmäisessä kotipelissään TuTo aiheutti sarjakakkoselle sen kauden suurimman tappion, luvuin 6-2.

Ahneimmalla pelipäällä kohtaamisissa olivat Nurmberg (0+7) ja Tatu Kattelus (4+1). TuTosta kunnostautuivat Timo Hurskainen (1+4), Markku Vuorisalo (2+2) ja Forsell (0+4).

Tämän kauden TuTo on aloittanut alakanttiin. Viimeisistä viidestä pelistä se ei ole saanut kuin kaksi pistettä, ja kolmessa viime kotipelissään se on onnitunut maalinteossa vain neljästi. Tätä Anatoli Bogdanov tuskin enää sallii.

Myös KooKoon alkukausi oli tuskainen sen kärsittyä maalinteko-ongelmista. 20 maalia viimeisissä kolmessa pelissä kertovat kuitenkin ongelman jääneen taa: joukkue pelaa tällä hetkellä erittäin hyvin.

TuTolta oli viime pelissä sivussa luottopakki Arto Ryömä ja KooKoolta Mikko Outinen sekä Marko Levänen.

» Lähetä palautetta toimitukselle