TuTo katkaisi KooKoon putken

MESTIS / Raportti
Kouvolalaisten fanien rumpujen rytmissä TuTo katkaisi kouvolalaisten kahdeksantoista tappiottoman ottelun putken. Ottelu oli todella hyvätasoinen ja viihdyttävä jännitysnäytelmä.

Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti. Molemmat joukkueet olivat tulleet latautuneena kaukaloon ja erän alkuminuutit nähtiin
vauhdikasta hokia.

KooKoo loi jatkuvasti vaarallisia paikkoja TuTon maalia vartioineen Tuomo Karjalaisen maalille, mutta ei kyennyt yllättämään tätä edes miesylivoimalla Anssi Silfverin ja Jari Mannilan jäähyjen aikana. Kaiken kaikkiaan erä kului KooKoon suvereenissä hallinnassa.

Toinen erä TuTon heiniä

Erä alkoi KooKoon ylivoimalla. Kouvolalaiset pommittivat Karjalaisen
maalia herkeämättä, mutta nuori vahti torjui

TuTon Janne Laitilalle avautui mahtava paikka kun kiekko pomppi hänelle puolivahingossa vastakiekkoon, mutta Laitila latasi 20 senttiä vasemman tolpan ohi. Viiden minuuttia toiseen erään TuTo sai oikeastaan ensimmäisen kerran hetkellisesti ottelun hallintaansa.

Turkulaisten Markus Vuorisalo laukoi tolppaan ja hetken päästä Tuukka Pulliainen kaadettiin täysin vapaassa paikassa. Päätuomari Tom Laaksosen ratkaisu oli kylmäpäinen: rangaistuslaukaus. Laukomaan asettui juuri rikottu Pulliainen. Tämä luisteli päättäväisesti maalille, harhautti Carl Grahnin ja heitti rystyltä kiekon maalin
kattoon. Kylmäpäinen suoritus nuorelta mieheltä!

Kun TuTo pääsi maalin makuun, jatkoa seurasi pian. TuTon puolustaja Kalevi Aitio pysäytti kouvolalaisten ränniin heitetyn purkukiekon juuri ja juuri ennen viivaa ja heitti pirullisen roikun
Grahnin maalille. Grahn pomputti ja Markkanen iski kiekon ilmasta
verkon perukoille.

KooKoon Koivistoisen jäähyn juuri umpeuduttua Tuomas Jalava vain sutaisi kiekon heittäytyvän kouvolalaisen alta ja Grahnin längistä verkon perukoille. Maali lipsahti kouvolalaisvahdilta helponoloisesti.

Kolmannessa erässä tuomari pyrki pääosaan

KooKoo sai erän alkuun loistavan kavennusmahdollisuuden, kun Matti Ahon ja Tähtisalon jäähyjen aikana se pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla 21
sekuntia. Kun jälkimmäistä Tähtisalon jäähyä oli sekunti jäljellä oli Laaksosella taas käsi pystyssä Leppäsen jäähyn merkiksi.

Lopulta KooKoo kavensi ja rikkoi Karjalaisen nollan kolmannen erän
kolmannellatoista minuutilla, kun Mikko Mattila oli unohdettu aivan yksin maalin eteen. Puolustajapari Rantala - Silfver oli tilanteessa aivan kahvilla. Ei uskoisi, että tämä puolustajapari pelaa ihan vakavissaan jääkiekkoa.

Kun erää oli reilu kaksi minuuttia jäljellä Tony Grönroos sukelsi todella tökerönnäköisesti ja surkeasti koko ottelun viheltänyt Laaksonen nieli syötin. Pulliainen jäähylle ja KooKoon valmentaja Reijo Mansikka otti aikalisän ja Grahnin pois maalilta. TuTo taisteli
alivoimalla leijonan lailla ja pisteet jäivät Turkuun.

Summa summarum

Tuomo Karjalainen on huikeassa vireessä. Mahtavia yksittäisiä haamutorjuntoja ja hän on ennen kaikkea sellainen vahti, joka tarjoaa joukkueelle sen selkärangan minkä varaan tukeutua joukkueen mustina hetkinä. Lyhyesti sanottuna: voittava maalivahti.

Kalevi Aitio pelasi kauden parhaan pelinsä. Loistava alustus TuTon toiseen maaliin ja todella uhrautuvaa pelaamista. Aitiossa henkilöityi parhaiten TuTon taistelu, jossa omaa maalia suojeltiin kuin omaa pienokaista.

Tuukka Pulliainen oli todella hyvä ja tänään saattoi nähdä miksi hänet valittiin nuorten maajoukkueeseen ja miksi takataskussa on NHL-varaus. Kaiken kruunasi jäänviileä rankkari, jota ei voi paljon tyylipuhtaammin suorittaa.

Silfver oli TuTosta surullisinta osastoa. Paljon hyökkääjänä aikoinaan pelannut pakki ei oikein selviydy puolustusvelvoitteistaan ja sekoittaa turhaan koko ketjunsa peliä huonolla sijoittumisellaan ja toisaalta ideaköyhillä nousuillaan.

Juha-Matti Tomunen oli varsin vaisu ja flegmaattinen. Ellei sunnuntaina tapahdu ihmeitä, ei tämä surffailija jatka TuTossa ensi viikkoon.

KooKoon maalilla Carl Grahn pelasi keskitason pelin. Pari ihan kivaa koppia, mutta toisaalta Jalavan maali meni helposti. KooKoon paras oli ehdottomasti Reino Soijärvi, joka meinasi koko ajan karata keskialueelta läpiajoon. Puolustuksesta mukavasti erottui Simo Raattama, joka pelasi hyvin molempiin suuntiin. Timo Nurmberg erottui takatukkansa lisäksi hyvällä pelinrakentelullaan, mutta oli vaikeuksissa turkulaisten agressiivisessa kulmapelissä.

Päätuomari Tom Laaksonen oli ja tulee aina olemaan vitsi, jolle kukaan ei naura. Näin luokatonta tuomarityöskentelyä ei ole tällä sarjatasolla totuttu näkemään. Onko Jääkiekkoliiton linja, että entiset liigapelaajat ovat aina ja joka tapauksessa etuoikeutettuja - riippumatta taidoista? Laaksosen työskentelyä katsoessa joutui miettimään todenteolla onko Laaksonen tahallaan puolueellinen vai kertakaikkisen epäpätevä. Suomalaisen jääkiekon takia toivon jälkimmäistä.

Kommentit

Reijo Mansikka, KooKoo

- Annetaan kaikki kunnia siitä (voitosta) TuTolle; tänään oli meitä 3-1 parempi. Oli hyvä Mestis-ottelu ja vauhdikas peli. Eihän meilläkään tuossa ollut hirveää torkkumista – paitsi tuo toisen erän puolikas. Hävittiin se kolme-nolla ja ylivoimapeli oli meillä hieman hampaatonta. Samaten kuin tuo meidän maalitekopeli. Kokonaisuutena mun mielestä erittäin vauhdikas ja hyvätasoinen ottelu, missä TuTo oli 3-1 parempi. Näkeehän sen; TuTo on saanut pelinsä kuntoon ja hyvän itseluottamuksen ja mun mielestä kovin joukkue mitä me ollaan tänä keväänä tavattu. Tulee kohinalla ylöspäin. Kaikki kunnia TuTolle – oli selkeesti parempi, jakeli Mansikka tunnustusta.

-Tiedä onko se mikään selitys – ei se saa olla mikään selitys- mutta kaikki höpöttää että te ootte voittanut sen verran ja sen verran. Tai että te ette oo hävinny siihen ja siihen aikaan. Ei me olla siitä ite hirveesti puhuttu. On siitä vähän tullut painolastia; ei siitä pääse mihinkään. Tää oli ennemmin tai myöhemmin odotettavissa tää tappio. Mutta ei se mikään häpeä ole kun tänään hävittiin hyvälle joukkueelle.

Anatoli Bogdanov, TuTo

- Erittäin maukas voitto. Monta voitontekijää on ollut: jokainen pelaaja tässä ottelussa ja maalivahti totta kai. Paketti on kunnossa: ollaan tiedetty mitä pitää tehdä ja tehty se. Meiltä kurinalainen peli. Otettiin ehkä turhia jäähyjä, mutta alivoima toimi hyvin ja toisessa erässä käytettiin paikkoja joita meillä on ollut. Kolmannessa erässä sitten jäähyjen ansiosta suurin osa pelistä tapahtui meidän alueella, meidän maalivahti pelasti. Ihan hyvä peli kärkijoukkuetta vastaan. Meidän tavoite on play-off paikka – kahdeksas tai seitsemäs paikka on mahdollinen. Se merkitsee otteluita KooKoota vastaan. KooKoo tulee ykköseksi tai kakkoseksi.(Tässä vaihessa Reijo Mansikka pyöritti silmiään Bogdanovin vieressä- toim. huom). Siinä mielessä mukava, että tuli KooKoosta eka voitto. Joukkueelle suuri kiitos.

- Tero Forsell oli katsomossa tilastomiehenä. Hän sai sakkoa ylinopeudesta harjoituksissa. Hän pelaa sunnuntaina, vastasi Bogdanov kysymykseen missä oli kokoonpanosta puuttuva joukkueen kapteeni.

» Lähetä palautetta toimitukselle