Hokki koittaa sementoida kolmossijaansa

MESTIS / Ennakko
Hokki on voittanut joukkueiden kolme edellistä kohtaamista.
Kuva © Timo Savela
Mestiksen kolmantena majaileva Hokki pyrkii vankistamaan asemiaan viikonlopun vierasreissullaan. Perjantaina kajaanilaisilla onkin tärkeä ilta, kun Turussa vastaan asettuu sarjataulukossa pari sijaa alempana sijaitseva TUTO. Turkulaiset ovat Hokkia neljä pistettä perässä, mutta kotijoukkueella on pari peliä vähemmän pelattuna.

Viimeksi TUTO ja Hokki kohtasivat kuukausi sitten Kajaanissa. Silloin pisteet jäivät kotijoukkueelle lukemin 5−3. Muutenkin tällä kaudella kajaanilaiset ovat olleet niskan päällä TUTOa vastaan, sillä neljästä kohtaamisesta kolme on päättynyt Hokin voittoon. TUTO voitti ensimmäisen kohtaamisen kotonaan, mutta seuraavat ovat olleet Hokin heiniä.

− Kyseessä saattaa olla meidän pudotuspelivastustaja ja peli tulee olemaan tietynlaista sotaa, vaikka se termistö onkin vähän vanhakantainen. Pojat hakevat jo taistelupareja ja tunne saattaa läikkyä yli, TUTO-käskijä Ismo Lehkonen ennustaa.

TUTOn viikko käynnistyi valoisasti, kun Kupittaalla kaatui vierasjoukkue LeKi puhtaasti 5−1. Turkulaisista löytyi ratkaisijoita laajalta rintamalta, kun jokaiseen maaliin löytyi eri tekijä. Yksi onnistujista oli hyökkääjä Topi Taavitsainen, joka iski kauniin maaliin ja keräsi myös yhden syöttöpisteen.

Ennen taukoa TUTOlla oli hiukan heikompi jakso, kun taukoa edeltäneistä neljästä viimeisestä pelistä Turkuun lähti ainoastaan yksi voitto, sekin kotivoitto sarjajumbo Peliittoja vastaan. Tämän viikon keskiviikkona TUTO oli jo aivan eri sivulla. Puolustuksessa TUTOlla oli ajoittain ongelmia, mutta maalivahti Kaapo Kähkönen oli yhtä lahjamaalia lukuun ottamatta vahvassa vireessä.

Joukkueen kokoonpanoon nousi pitkän loukkaantumisen jälkeen Timo Pärssinen, joka ei kuitenkaan vielä päässyt pisteille hyvistä paikoista huolimatta. Kokenut pelaaja pelasi kuitenkin heti tauon jälkeen isoja minuutteja. Samanlaisilla otteilla verkkokin alkaa varmasti heilua tulevaisuudessa.

Hokki viimeistellyt vahvasti viime kierroksilla

Hokin neljän ottelun voittoputki taas katkesi keskiviikkona, kun ylivoimainen sarjakärki KooKoo haki Kajaanista pisteet 4−5-voitolla voittomaalikilpailussa. Kotijoukkue Hokki oli ottelussa kaksi erää pahasti jyrän alla, mutta erittäin vahva ylivoimapeli piti kajaanilaiset mukana pelissä. Hokin neljästä maalista kolme järkkäiltiin ylivoimilla.

Maalinteko Hokilla on toiminut viime viikkoina muutenkin hyvin. Viimeisessä viidessä ottelussaan kajaanilaiset ovat aina onnistuneet tekemään vähintään kolme maalia. Näissä otteluissa pisteitä ovat nakuttaneet etenkin Niko Saarenpää ja Tomas Mikus, joka takoi KooKoon verkkoon tehot 1+1. Sekä Saarenpään oli kuitenkin sivussa keskiviikon ottelusta, eikä miehen pelikunnosta ole varmuutta.

Uutena miehenä Hokin hyökkäykseen tulee KalPasta loppukauden lainalla hankittu Miikka Pitkänen, joka on jo Liigan puolellakin päässyt kokeilemaan vauhtia. Tällä kaudella kuopiolaisen kausi on sujunut pääasiassa KalPan A-junioreissa.

Myös puolustajat Janne Pälve ja Ville Saukko sairastuivat ennen keskiviikon ottelua. Hokilla on muutenkin ollut puolustajista pulaa, sillä keskiviikon joukkue sinnitteli läpi ottelun viidellä puolustajalla. Pakkipulaa joukkue koittaa paikata Valtteri Parikalla, joka saapui alkuviikosta Ässistä lainalle.

Molemmat joukkueet ovat olleet hyökkäyspäässä tehokkaita, joten myös puolustusten on oltavat hereillä. Joka tapauksessa odotettavissa on erittäin viihdyttävä ottelu, josta saattaa tulla jopa varsinainen ilotulitus.

Seuraa Heitä

Valtteri Parikka #79 | Karlskoga

Puolustaja

Nuori puolustaja kellotti yli puolen tunnin peliajan ensimmäisessä ottelussaan Hokki-paidassa ja kiitti vastuusta paukuttamalla maalin.

Jere Laine #91 |

Laitahyökkääjä

Pikaisella aikataululla Vantaalta saapuneella laiturilla oli avauserässä ymmärrettävästi LeKiä vastaan vielä hakemista, mutta toisessa ja kolmannessa erässä 24-vuotiaalla Laineella oli hyviä paikkoja jopa iskeä maali. Ketjukavereiden Rasmus Kulmalan ja Aleksi Rutasen kanssa alkoi syntyä yhteyttä melko nopeasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle