Jatkuuko TUTOn vierasotteluiden voittoputki?

MESTIS / Ennakko
Antti Kalapudas tekee paluun Hokki-paitaan perjantaina, mutta TUTO joutuu pärjäämään ilman Tuukka Pulliaista.
Kuva © Timo Savela
Sarjataulukon neljättä ja viidettä sijaa miehittävät TUTO ja Hokki iskevät yhteen Kajaanin perjantai-illassa. Viimeksi joukkueiden kohdatessa Kupittaalla Hokki nappasi ensimmäisen voiton Turusta sitten vuoden 2008. TUTO on viimeksi hävinnyt vieraissa marraskuun puolivälissä, jatkuuko turkulaisten putki myös Kajaanissa?

Hokin alkuvuosi on tuottanut pistesarakkeeseen kolme merkintää lisää. Kajaanilaisjoukkue on aloittanut vuotensa kahdella vierasottelulla. Viime lauantaina linnapaidat kärsivät kitkerän tappion Heinolassa lukemin 4-3. Joukkue sai kuitenkin kasattua rivinsä upeasti keskiviikkona, kun sarjakakkonen Jukurit kaatui vieraskentällä puhtaasti lukemin 0-2.

Mikkelissä Hokin ase oli kurinalainen puolustuspeli ja maalivahti Timo Niemen hyvät otteet. Kajaanilaisten puolustusviisikko pysyi koko pelin tiiviinä, eikä mikkeliläisillä ollut asiaa parhaalle maalintekosektorille.

Jukureita vastaan Hokin molemmat maalit iski alkukauden varjojen mailla hiihdellyt kokenut Niko Saarenpää, joka iski maalin myös joulutauon jälkeen SaPKoa vastaan. Kotijoukkueen vahvuudeksi voidaankin laskea ratkaisijoiden laajuus - jokaiselta hyökkäysketjulta voidaan odottaa osumia.

Kajaanilaiset saavat TUTO-otteluun mieluisan vahvistuksen, kun nuorten MM-kisoissa pelannut Antti Kalapudas palaa joukkueen riveihin koko loppukaudeksi. Nuorukainen tuokin lisää tulivoimaa jo ennestään hyvään hyökkäykseen.

TUTOn vuoristoradalle ei näy loppua

Vierailija TUTO on jatkanut joulutauon jälkeen koko kauden jatkuneita epätasaisia otteitaan. Tämän vuoden puolella turkulaiset ovat keränneet yhteensä neljä pistettä. Viime lauantaina TUTO haki Vantaalta rikkonaisesta kokoonpanosta huolimatta täydet pisteet lukemin 2-5. Keskiviikkona sen sijaan sarjanousija KeuPa kävi hakemassa Kupittaalta jatkoaikavoiton 3-4.

TUTOn pelistä on selvästi paistanut Timo Pärssisen poissaolo. Vaikka alemmista ketjuista onkin löytynyt muitakin maalintekijöitä, ei ratkaisuvoimaa ole silti läheskään tarpeeksi. Asiaa ei auta myöskään se, että joukkueen neljänneksi paras maalintekijä Oskari Lehtinen on lainalla Porin Ässissä.

Turkulaiset saivat kuitenkin puolustukseensa tärkeän palasen, kun jo viime kaudella joukkueen riveissä pelannut Mikko Lehtonen tuli lainalle naapuriseura TPS:sta. Debyyttinsä Kiekko-Vantaata vastaan tehnyt Lehtonen onkin täyttänyt ruutunsa loistavasti tähän mennessä.

Vaikka TUTO onkin viime aikoina ollut todella vahva vierasjoukkue, lähtee Hokki otteluun ennakkosuosikkina. Mikäli TUTO pystyy esittämään koko 60-minuuttisen ehjää peliä, ei vierasvoittoakaan voitaisi pitää yllätyksenä.

Seuraa Heitä

Antti Kalapudas #51 | SaiPa

Keskushyökkääjä

Nuorten MM-kisaurakka on takanapäin, ja nuorukainen voi nyt siirtää fokuksensa täysin seurapeleihin. Jatkaako mies siitä, mihin syksyllä jäi?

Mikko Laine #28 |

Laitahyökkääjä

Kovin odotuksin Turkuun palannut Laine on vihdoin alkanut saamaan kupletin juonesta kiinni. Iskenyt kahdessa viime ottelussa tehot 2+2, jatkuuko sama meno Kajaanissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle