Hermes Turkuun

MESTIS / Ennakko
Perjantaina Kokkolan Hermes luistelee komeaan Turkuhalliin TuTon vieraaksi. Ottelun lähtökohdat ovat mielenkiintoiset, sillä TuTon pelissä on ollut nähtävissä pieniä laskusuhdanteen merkkejä ja Hermes vahvisti väliaikaisesti maalivahtiosastoaan Tuomas Nissisellä.

TuTolta on pois kokoonpanosta Teppo Tuomanen, joka sai mailankärjestä terävän viikatelyönnin kiekontavoittelutilanteessa lauantaisessa Hokki-pelissä. TuTo tiedotti vamman laaduksi "kylkivamma", mutta epäiltiin että Tuomasella olisi ollut kylkiluu poikki. Hänen paluunsa ajoittuu siis joulutauon jälkeiseen aikaan kuten myös Lehtisalon ja Tammelinin.

- Vikki Tammelinilla on pieni repeämä nivuslihaksessa ja se oli meidän oma kämmi. Häntä olisi pitänyt luisteluttaa enemmän, mutta annettiin hänen hypätä kaukaloon kun kerran mies itse sitä halusi. Juho Lehtisalolla on pohkeessa repeämä, mutta olemme saaneet turvotuksen siitä lähtemään. Meillä on todella hyvä fysio, joten hän olisi poissa maksimissaan kaksi viikkoa. Voi kuitenkin olla, että jos se aristaa, niin lepuutamme häntäkin jouluntauon yli, TuTon valmentaja Ismo Lehkonen paljasti.

Edellämainuttujen lisäksi keskushyökkääjä Timo Hutko on poissa kokoonpanosta "ison hammasoperaation" jäljiltä.

Loukkaantumisten takia TuTo kutsui varusmiespalvelua parhaillaan suorittavan Mikko Huhdon kokoonpanoon sunnuntain peliin, mutta ei peluuttanut tätä yhdessäkään vaihdossa. Ei edes vaikka puolustaja Kai Syväsalmelle sattui usea karkea virhe.

- Se meni sellaiseksi vääntämiseksi, eikä me uskallettu ottaa riskiä. Syväsalmi tekee virheitä ja se oli tieto, joka meillä on. Hän opettelee kiekolliseksi pakiksi. Aivan kuten Tähtisalon Petri viime vuonna.

Lisäksi kokoonpanoon haastetta aiheuttaa se, että TuTolta puuttuu Hermes-ottelusta ylioppilasjuhliaan Kalajoella juhliva puolustaja Juho Jokinen.

Lehkonen vihjaili alkuviikolla, että kaksi pakkia olisi tyrkyllä a-junioreista perjantaiseen kokoonpanoon, mutta piti heidän nimensä vielä arvoituksena.

- Hyökkääjästä voin sanoa sen verran, että Ville Puokkola pelaa perjantaina 99,9 prosentin todennäköisyydellä. Hän on sellainen polkukone ja minä pidän vauhdikkaista pelaajista. On mielenkiintoista nähdä häntä näissä jäljellä olevissa neljässä pelissä, Lehkonen paljasti.

Myöhemmin viikolla paljastui, että ylöskutsuttavia pelaajia oli yhteensä kaksi TuTon A-nuorten pelaajaa - Puokkola ja 18-vuotias puolustaja Stenka Karlsson.

– Koko A-nuorten ryhmä on pelannut hyvän syksyn ja tehnyt kovasti töitä keväästä asti. TuTon A-nuorissa on monta potentiaalista tulevaisuuden pelaajaa. Perjantaina jälleen kaksi uutta TuTon A-nuorten pelaajaa saa mahdollisuuden ottaa ensimmäisiä potkuja Mestiksessä, päävalmentaja Lehkonen kertoi seuran julkaisemassa tiedoitteessa.

TuTolta meni valmennusjohdon mielestä myttyyn valmistautuminen viime viikonlopun molemmissa peleissä.

- Kunnollinen valmistautuminen varmistuu niin, että kokeneempi kaarti palaa harjoituksiin vasta keskiviikkona kun nuoret palaavat jo tiistaina sorvin ääreen. Me olemme käyneet verbaalisesti läpi nuo viikonlopun tapahtumat, Lehkonen kertoi.

TuTo ja Hermes ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aiemmin. Silloin Kokkolassa Hermes voitti turkulaiset jatkoajalla. Tuota ottelua Lehkonen muisteli pienellä katkeruudella.

- Me johdettiin viimeksi Hermestä vastaan peliä viisi minuuttia ennen loppua, kun päästettiin alivoimamaali ja hävittiin jatkoajalla. Todellinen nyhjäys meiltä ja oltiin tosi raskaalla sydämellä pelin jälkeen, Ika muisteli.

Raskasta sydäntä joukkue oli purkanut lenkkeilyyn, sillä heti tuon vierasottelun jälkeen Lehkonen oli juoksuttanut suojattejaan kymmenen kilometrin lenkillä. Hermes on siis sarjataulukkoaan vaarallisempi vastus.

- Niissä on pieni osa samaa kuin Salamissa. Kiekollista taitoa joukkueessa on riittävästi ja Kilpeläinen maalissa on hyvä. Niillä on potentiaalia pelata hyvää kiekkoa. Jos haluamme voittaa heidät, niin meidän on pelattava parempaa lätkää kuin viikonloppuna, arvioi Ika Hermestä.

Hermes on erityisen kiinnostava vastus juuri nyt, sillä sen maalia vartioi TuTossakin viime kaudella piipahtanut liigavahti Tuomas Nissinen, eikä Lehkosen arvioima nuori Kilpeläinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle