Viekö TuTo vihdoin Haukkoja?

MESTIS / Ennakko
Haukoilla ja TuTolla on alla kolme kohtaamista ja järvenpääläiset ovat voittaneet joka kerta. Haukat ovat olleet turkulaisille tällä kaudella ylipääsemätön este. Joukkueet taistelevat keskenään viimeisestä pudotuspelipaikasta ja tulevan ottelun tärkeyttä ei voi liikaa painottaa.

Joukkueet kohtasivat reilu viikko sitten Turussa. Tiukan kamppailun jälkeen Haukat onnistui viemään kaksi pistettä iloisen fanilauman säestämänä Järvenpäähän. Paljon on kuitenkin tapahtunut tämän jälkeen. TuTo vahvistui juuri siirtorajan kynnyksellä, kun Haukat puolestaan menetti kaksi avainpelaajaansa.

Suurin mielenkiinto kohdistuu varmasti TuTon maalia vartioivaan Sami Heinoseen. Heinonen pelasi lähes koko alkukauden Haukkojen maalilla, mutta vain kahta päivää ennen siirtorajan umpeutumista hän siirtyi TuToon. Heinonen on ollut yksi Mestiksen parhaista vahdeista ja menetys olikin Haukoille kova pala.

Heinosen lisäksi TuToon liittyi Jarmo Jokila ja Tomi Sykkö. Jokila pelasi ensimmäisen pelin turkulaisten paidassa edellisessä ottelussa Salamoita vastaan. Sykkö liittyy uutena pelaajana joukkueen kokoonpanoon vasta nyt siirtokarenssien takia.

Ismo Lehkonen onkin tällä hetkellä erittäin tyytyväinen joukkueen kokoonpanoon.

- Jokila toi peliimme kosolti juonikkuutta ja taitoa. Tiistainen peli Kirkkonummen pienessä kaukalossa osoitti myös, että Jokila pärjää erinomaisesti kovassa kamppailupelissä ja pystyy äijämäiseen peliin. Sykön mukaantulo taas antaa uusia mahdollisuuksia ketjukoostumusten rakentamiseen ja pykälää kahta paremmat lähtöasetelmat isoon torstain otteluun Haukkoja vastaan.

Poissa TuTolta on kokoonpanosta Tomi Laurila, Jouni Vento, Vikki Tammelin ja Markus Leppänen. Vennolla ja Laurilalla on kausi vammojen takia kokonaan ohitse. Vikki Tammelinin kyynerpään parantelu vie vielä reilun viikon. Markus Leppäsen polvivamma pitää miehen sivussa vielä pari viikkoa.

TuTon kokoonpanosta on loppukaudeksi siirtynyt VG-62:een maalivahti Ossi Ojanen ja puolustaja Jouni Saarinen.

Onko Haukkojen eväät syöty?

Haukkojen tilanne otteluun lähdettäessä ei näytä kovin ruusuiselta. Joukkueen kokoonpanosta on lähtenyt Matti Hana Pelicansiin ja Sami Heinonen TuToon. Lisäksi joukkueen paras hyökkääjä Jaska Vilen istuu katsomossa siviilit päällä. Vilen pelasi yhden ottelun Bluesissa ja karenssiajan takia hän ei voi pelata Haukkojen paidassa ennen kuin 15.2. Kiekko-Vantaata vastaan.

Haukat on istuttanut Jussi Salmen ykköskenttään Vilenin tilalle. Edellisessä ottelussa ei Salmi kuitenkaan pystynyt vakuuttamaan Juha Jusslinin ja Toni Mustosen vierellä. Mahdollista onkin, että Haukat testaa ykkösketjussa Salmen tilalla jotakin muuta laituria.

Puolustuksessa Haukat on nostanut Joni Öhbergin takaisin kokoonpanoon. Mahdollisesti Tommi Sievers jatkaa myös puolustajana. Haukkojen puolustajista Esa Civil sai kolhun jalkaansa edellisessä ottelussa FPS:aa vastaan ja hän voi joutua jättämään tämän ottelun väliin.

Maalivahtitilanne on Haukoilla auki. Kokoonpanossa on tällä hetkellä kolme tasavahvaa veräjänvartijaa. Uutena miehenä joukkueeseen liittynyt Iiro Tarkki saa mahdollisesti tulikasteensa Haukkojen paidassa tässä ottelussa.

Haukkojen valmentaja Jan Lehti pohti tulevaa ottelua TuToa vastaan perinteisin lääkkein. Lehti ei halua tuijottaa vastustajan vahvistuneeseen kokoonpanoon, vaan pyrkii ottamaan kaiken irti omistaan.

- Lähdemme tekemään omia juttujamme. Etukäteen näitä pelejä ei ole pelattu.

Päivitys: TuTon puolustaja Vikki Tammelin on parantunut kuin ihmeen kaupalla kyynärpäävammastaan reippaasti etuajassa. Alunperin Tammelinin oli arvioitu palaavaan 16.päivä helmikuuta pelattavaan Hokki-otteluun, mutta hän on siis tänään kokoonpanossa Haukkoja vastaan.

– Vikkin paluu on erittäin tärkeä koko jengille. Rightin pakkina Vikkillä on myös tärkeä rooli ylivoimapelissä, päävalmentaja Ismo Lehkonen kertoi torstaiaamuna.

» Lähetä palautetta toimitukselle