Voitonnälkäisten kohtaaminen

MESTIS / Ennakko
Vaasassa mitellään keskiviikkona kahden tappioputkessa tarpovan joukkueen koitos, kun Sport iskee yhteen Kotkan Titaanien kanssa. Pisteet tulisivat kummallekin joukkueelle enemmän kuin tarpeeseen, sillä kilpailu pudotuspelipaikoista kiristyy mitä pidemmälle kuluva Mestis-kausi 2008-09 etenee.

Kuntokäyrät

Titaanit kulkee tällä hetkellä pienessä aallonpohjassa, sillä kotkalaiset matkaavat Vaasaan neljän ottelun tappioputkessa. Edellisen kerran viime lauantaina (6.12.) pelanneet punanutut nöyrtyivät kotihallissaan Kajaanin Hokille 1-2-lukemin jatkoajan jälkeen.

Sport on Titaanien tavoin pelannut viime ottelunsa mollivoittoisin sävelin, sillä vaasalaiset ovat hävinneet jo kolme ottelua putkeen. Viimeisin tappio Sportille kirjattiin lauantaisessa (6.12.) kotikoitoksessa HeKiä vastaan 3-4-lukemin.

Ratkaisun paikat

Titaanit on viime otteluissaan kamppaillut oman peräpään tiiviyden ja vastavuoroisesti maaliteon vaikeuden kanssa. Hokkia vastaan kotkalaiset saivat vihdoin ja viimein lähes seulana vuotaneen puolustuspelaamisensa kuosiin maalille palanneen Kai Tillasen johdolla. Sen sijaan punanutuille tuotti edelleenkin ääretöntä tuskaa maalien tekeminen, sillä Tomi Lindforsin Hokin verkkoon ampuma täysosuma oli Titaaneille ensimmäinen viimeiseen kolmeen otteluun.

Vaasassa kotkalaisten on syytä olla hereillä etenkin erien alussa ja pyrkiä puolustamaan orjallisesti omaa maaliaan ilman suurempaa riskipeliä. Hyökkäyspaikat tulee katsoa tarkkaan ja ennen kaikkea hyödyntää siunaantuneet tekopaikat kovalla prosentilla.

– Meidän tulee lähteä Vaasassa liikkeelle tarkan puolustuspelaamisen kautta ilman sen suurempia hienouksia, tuumii Titaanien päävalmentaja Jari Blomberg.

Kotijoukkue Sportin pelillinen ilme on viimeaikaisista tappioista huolimatta ollut hyvä. Vaasalaisilla on kuitenkin pelissään samoja ongelmia kuin kotkalaisillakin, sillä kiekkoa ei tunnuta saavan millään maaliin hurjista tekopaikkamääristä ja laukauksista huolimatta. Sen sijaan vastustajat ovat iskeneet harvoista maalipaikoistaan kovalla prosentilla kiekkoja häkkiin, kuten viime lauantaina Vaasasta pisteet 3-4-lukemin ryövännyt HeKi teki.

– Olen kolmen asian myötä levollinen. Meidän päivittäinen tekeminen on kunnossa. Joukkue on Sihvosta ja Uittoa lukuunottamatta terve, mikä läheskään aina ei ole päivänselvää, ja samalla joukkue on riittävän lahjakas voittamaan pelinsä, tuumii puolestaan Sportin päävalmentaja Juhani Tamminen.

– Eli ne jotka nyt tykkää retostella meidän kustannuksella, niin tuulettakaa nyt, koska se tulee loppumaan lyhyeen, mies täräyttää.

Kokoonpanot

Titaanien miehistö kokee myös muutaman muutoksen sitten Hokki-kamppailun, sillä pikkuvaivojen takia sivussa olleet puolustajat Juhani Kaisjoki ja Juha Jokiraita ovat jälleen pelikykyisiä.

Sen sijaan uusimmaksi potilaaksi kotkalaisten sairastuvalle ilmoittautui alkuviikosta harjoituksissa selkänsä lievästi satuttanut puolustaja Juhamatti Hietamäki. Myös puolustaja Jari Siira ja hyökkääjät Simo Romo sekä Mikko Kansikas puuttuvat punanuttujen kokoonpanosta.

Maalille Titaanit luisteluttaa jälleen kerran Kai Tillasen, jonka torjuntatyötä helpottaa onnistuneen try-outin jälkeen loppukauden kestävän sopimuksen kotkalaisten kanssa alkuviikosta tehnyt puolustaja Matti Pinomäki.

Sport iskee Titaanien kimppuun lähes samalla miehistöllä, kuin millä se kompastui HeKiin. Ainoa muutos nähdään maalin suulla, jonne luistelee jälleen aloittavaksi maalivahdiksi Jaakko Suomalainen.

Sairastuvan puolella Sportista jatkavat puolustaja Antti Uitto ja hyökkääjä Toni Sihvonen.

Muuta

Titaanit on nykyisen Mestis-visiittinsä aikana pelannut kolmesti Sportin vieraana Vaasan jäähallissa, ja jokaisella kerralla kotkalaisia on viety kuin pässiä narussa maalieron ollessa punanuttujen kannalta tyly 4-24.

» Lähetä palautetta toimitukselle