Sport pelasi kaksi erää

Sportin kolme sarjapistettä Titaaneista tuli selkein murskalukemin, mutta pelillisesti lukemat mairittelevat Sportia. Titaanit hyökkäsi pirteästi läpi ottelun, mutta pelkkä into ei kokemusta ja leveää materiaalia voittanut.

Ottelun alussa palkittiin Jääkiekkoliiton muistopalkinnolla vaasalaisen jääkiekon isähahmo, Nils Vuorenmaa. Tällä kaudella tulee kuluneeksi 60 vuotta siitä, kun vaasalainen jääkiekkoilu sai Vuorenmaan työn tuloksena oman jääkiekkoon erikoistuneen seuransa.

Sport kiitti omalla tavallaan oman seuransa pioneeria, ja iski avauserässä neljä osumaa näytöstyylillä. Pelillisesti erä oli yllättävän tasainen, ja Titaanit loi monia maalintekopaikkoja Sportin päätyyn. Sportin peli oli molempiin suuntiin hyvää, mutta Titaaneilla hyökkäysinto osui monesti omille kintuille oman pään pelin kustannuksella.

Avausmaalin iski kanadalaislaituri Paul Cabana. Konkari Toni Sihvonen voitti puhtaasti hyökkäyspään aloituksen, ja Cabana iski suoraan aloitusvoitosta kiekon Kai Tillasen vartioiman maalin yläkulmaan. Sport jatkoi painostustaan, tappoi mallikkaasti alivoiman, ja iski itse ylivoimansa aikana toisen osuman. Juha Salmu latasi viivalta kovan laukauksen, eikä kovan maskin takana ollut Tillanen voinut kuin katsella selkänsä taakse hetkeä myöhemmin.

Titaanit oli hyökkäyspäässä pirteä joukkue, ja loi muutaman hyvän paikan Jaakko Suomalaisen maalille. Parhaan paikan sai vieraiden Ossi Häkkinen, mutta Suomalaisen venytys alakulmaan piti lukemat muuttumattomina.

Erän puolivälin jälkeen Sport iski taas kaksi osumaa perätysten. Ensin asialla oli taas ylivoimalla Salmu. Lähes identtinen osuma miehen ensimmäisen kanssa vei Sportin kolmen maalin karkumatkalle. Ja jo lähes seuraavassa vaihdossa nuori Samuli Kivimäki vei Sportin hienon yksilösuorituksen jälkeen kotijoukkueen 4-0 taukojohtoon. Kivimäki haki kulmasta Timo Pahkalan irtokiekon, nousi maalin ja puolustajan välistä maalin eteen ja ohitti Tillasen.

Titaanit taisteli peliin mukaan

Toiseen erään Sportille iski paha blokki korvien väliin. Peli hajosi pahasti, ja sekoilun vuoksi Titaanit nousivat erän alussa kahden maalin päähän. Lisää pontta vieraiden takaa-ajolle antoi Mikko Haapanen, joka antoi pari mainiota lonkkataklausta. Illan komeimman lennon uhriksi joutui Paul Cabana.

Juuri Sportin alivoiman jälkeen Titaanien selkeästi pirtein ketju iski avausmaalin. Lasse Lintula laukoi nopean hyökkäyksen päätteeksi hieman ohi Sportin maalin. Mies itse ehti kulmaan ensimmäisenä, ja laittoi kovan syötön maalille kohti Tomi Lindforsia. Parin yrityksen jälkeen Lindfors onnistui ohittamaan Suomalaisen, jonka nollapeliputki Sportin maalilla katkesi aikaan 145:58.

Pari minuuttia edellisestä ja Suomalainen oli jälleen ohitettu. Tällä kerralla osuman viimeisteli Pietari Kolhonen, joka pääsi puolittain nokitusten Suomalaisen kanssa, Simo Romon mainion esityön jälkeen. Kolhonen nosti rystyltä kiekon Suomalaisen etukulmasta sisään. Tämä riitti Tammiselle ja Sport käytti aikalisänsä.

Aikalisä ei aivan heti tulosta tuottanut, mutta Tammisen peräänkuuluttama kokeneiden pelaajien esiintulo alkoi seuraavalla alivoimalla. Erän alussa yhden läpiajon hukannut Toni Sihvonen ei epäonnistunut toistamiseen. Paul Cabana ja Antti Uitto katkaisivat Titaanien hyökkäykseen lähdön punaviivalla, ja Cabana levitti peliä Sihvoselle, joka sai keskeltä liukua maalintekoon. Erässä ei enää maaleja nähty, mutta henkisesti tärkeään paikkaan tullut osuma palautti Sportin takaisin peliin.

Päätöserästä tuli muodollisuus

Kolmannessa erässä Sport otti ohjat vahvasti käsiinsä. Pirteä nelosketju teki illan toisen maalinsa kolmannen erän alussa. Samuli Kivimäki laukoi ylivoimalla nopean hyökkäyksen päätteeksi kiekon kohti Tillasen maalin takakulmaa. Samaan aikaan täysilukuiseksi tullut Titaanit ei tasakentällisin pelaamisesta ehtinyt nauttia, kun Tillasen kainalosta jäälle pudonnut kiekko jäi maaliviivalle poimijaa odottamaan. Ja paikalla oli ensimmäisenä Timo Pahkala, joka ei varmasti helpompaa maalia ole urallaan tehnyt.

Sport teki erässä vielä kaksi maalia ylivoimalla. Juha Salmu viimeisteli hattutemppunsa ennen erän puoliväliä. Toni Sihvonen oli ensimmäisenä kulmassa irtokiekossa, ja Salmu pääsi merkkaamattomana liukumaan viivalta maalille. Sihvosen tarkka syöttö ja suora Salmun laukaus oli Tillaselle mahdoton torjuttava.

Loppulukemat iski kapteeni Markus Jämsä. Mainion pelin pelannut ykköskenttä oli kokonaisuudessaan taas asialla. Jämsä päivysti oikeaan aikaan takatolpalla, ja maalin toiselta tolpalta pelatun tilanteen irtokiekko tuli kuin tilattuna Jämsälle, ja kapteenia odotti tyhjä maali.

Titaanien valmentaja Jari Blomberg oli tyyni tappiosta huolimatta, ja totesi tappion olleen aika odotettu.

– Kaksi sarjan kovinta joukkuetta heti alussa vastassa. Ja kuten edellisessäkin pelissä Kouvolassa ei oltu alussa riittävän pelirohkeita ja pelinopeus oli huono. Me roiskittiin liikaa kiekkoa ja kaveri tulee kovaa päälle. Toinen erä oli meiltä parasta kiekkoa tähän asti. Ehkä Sport antoi narua, ja päästiin mukaan peliin. Mutta se viides maali kun tuli, sitten loppui hieman taas yritys. Huomattavasti parempaan pystytään perjantaina, kertoi Blomberg.

Juhani Tamminen kiitteli konkareidensa peliä, mutta jakoi krittiikiä ansaitusti monelle taholle.

– Päästiin alussa hieman ansaitsemattakin 4-0 johtoon. Se antoi vähän virheellisen kuvan. Toisessa erässä taso putosi täälät *näyttäen päälaen ja leuan välistä aluetta* ja toisen maalin jälkeen piti ottaa aikalisä. Sitten kokenut Sihvonen ketjuineen näytti kokemuksen merkitystä ja teki tärkeän viidennen maalin. Tyytyväinen olen ylivoimapeliin, sekä Sihvosen ketjun peliin. Nuori Kivimäki oli kauden alussa 15. hyökkääjä listalla, mutta on nyt siellä ihan viiden sakissa, Tamminen analysoi.

– Tänään oli 5-6 kaveria aivan ”no-show”. Sihvonen veti pulkkaa ja kaverit istuu kyydissä ja näyttävät hyvältä muiden vetäessä. Kakkosketjussa, joka on muutenkin ollut vähiten aikaa yhdessä, (Kim) Nabbin selkä kramppasi ja taas muuttui ketjun kokoonpano. Kolmosketjun takaa puuttui (Jussi) Pernaa, ja se näkyi heti senkin kentän pelissä. Pisteisiin ja kahdeksaan maaliin olen tyytyväinen, Aurinkokuningas päätti.

Sportin kuusi maalia merkittiin Sihvosen ykkösketjulle, ja kaksi Tuomas Takalan nelosketjulle. Justin Aikinsin ketjulle merkittiin molemmat Sportin takaiskut.

Titaanit jatkaa vieraspelejään perjantaina Vantaalla. Sport taas jatkaa kotipelejään perjantaina Jokipoikien isäntänä.