HeKi hakee arvokasta yllätystä

MESTIS / Ennakko
Lauantaina Heinolassa kohtaavat kaksi erilaisista lähtökohdista otteluun tulevaa joukkuetta. Sarjaa hallitseva TuTo on alkaa hiljalleen virittäytyä kevään pudotuspeleihin. Sarjapaikastaan tappelevan HeKin omat pudotuspelit ovat olleet käynnissä jo jonkin aikaa.

TuTo porskuttaa edelleen vahvasti Mestiksen keulilla. Ennen lauantaita eroa toisena olevaan Jukureihin on seitsemän pistettä. Ismo Lehkosen suojatit ovat pelanneet pelin vähemmän kuin mikkeliläisjoukkue. Sarjakärki onkin alkanutkin jo valmistautua edessä häämöttäviin pudotuspeleihin.

- Me olemme jo aloittaneet valmistautumisen pudotuspeleihin. Meillä on tulevina viikkoina erilaisia teemoja, joiden kautta pyritään virittäytymään tärkeisiin otteluihin, kertoo TuTo:n päävalmentaja Ismo Lehkonen.

- Kevättä silmälläpitäen tiukasti puolustava HeKi on oikein hyvä vastustaja tähän paikkaan, hän lisää.

Turkulaisten alkuvuosi on ollut erityisen vahva. Kaikki kuusi kuluvan vuoden puolella pelattua peliä ovat tuoneet TuTolle täyden pistesaaliin. Edellisen kierroksen kärkikamppailussa kaatui turkulaisyleisön riemuksi KooKoo. Päävalmentajan mukaan suurin syy hurjaan tahtiin löytyy joukkuehengestä.

- Näkisin, että suurin syy menestykseen on se, että jätkillä on hauskaa kentällä. Kokeneempien johdolla tulee hyvä yhdessä tekemisen meininki, kehuu Lehkonen.

TuTo matkustaa Heinolaan parhaalla miehistöllään, kun myös viime ottelussa sivussa olleet Kai Syväsalmi ja Markku Vuorisalo ovat toipuneet pelikuntoon.

HeKi haastaa TuTon tutuin asein

HeKin edelliset ottelut eivät liiemmälti ole antaneet aihetta tyytyväisyyteen. Viidestä edellisestä pelistään HeKi on voittanut vain yhden. Monissa peleissä HeKi on pysynyt erän verran vastustajan kyydissä, mutta sitten heinolalaisten peli on pettänyt.

- Yleensä ollaan kestetty toiseen erään, mutta sitten aletaan tehdä liian rohkeita nousuja ja vastustaja pääsee vastahyökkäyksiin, toteaa HeKin päävalmentaja Jari Blomberg.

Viimeksi HeKi kaatui ylirohkeista nousuista seuranneisiin vastaiskuihin keskiviikkona, jolloin Hokki haki täydet sarjapisteet Heinolasta. Toinen syy HeKin tappioon oli kajaanilaisten hyvä ylivoima.

TuToa vastaan HeKin alivoiman onkin syytä olla pari pykälää terävämpää, sillä TuTo on alkuvuoden otteluissa iskenyt todella tuhoisasti nimenomaan ylivoimalla. Varsinkin Tero Forsellin johtama ykkösnyrkki on kunnostautunut tällä(kin) osa-alueella.

Kymmenentenä oleva HeKi käy jo omia pudotuspelejään, sillä taistelu sarjapaikoista on kiivasta. Yhdeksäntenä olevalla K-Vantaalla sekä yhdentenätoista olevalla Salamoilla on yhtä paljon pisteitä kuin HeKillä. Tosin heinolalaiset ovat pelanneet ottelun pahimpia kiistakumppaneitaan vähemmän. Pisteenkin riistäminen TuTolta saattaisi olla keväällä nousta suureen arvoon.

Sarjataulukkoa seuraamalla ei siis ole ihme, että turkulaiset lähtevät lauantain otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. HeKi on kuitenkin yllätysvalmis ryhmä, eikä TuTolla ole varaa samanlaiseen lepsuiluun kuin edellisellä Heinolan retkellä lokakuussa. Tuolloin HeKi korjasi voiton rangaistuslaukauksien jälkeen. Joukkueiden molemmat Turun kohtaamiset ovat päättyneet TuTon voittoon.

Yllätystä hakevan HeKin päävalmentaja Jari Blombergin resepti TuTon kaatoon on tuttu monen valmentajan suusta.

- TuTo on tämän hetken kuumin joukkue. Meidän täytyy puolustaa kärsivällisesti loppuun asti ja välttää jäähyjä, ohjeistaa Blomberg omiaan.

HeKiltä poissa kokoonpanosta lauantaina on Esa Kivistö sekä todennäköisesti myös Janne Sinkkonen. Sen sijaan sivussa ollut Timo Ruuska palaa kentälle. Maalissa vastuuvuoron saa Janne Kurikka.

» Lähetä palautetta toimitukselle