HeKi saa vastaansa vieraskuntoaan hakevan LeKin

MESTIS / Ennakko
Heinolassa kohtaavat odotuksia vaisummin kauden aloittanut kotijoukkue HeKi, sekä sarjanousijana pirteästi esiintynyt LeKi. Kotijoukkue pyrkii pitämään yllä hyvän kotivireen, kun vastaavasti vierailijoilla vieraskoreus on ollut aiemmin kaudella pahe.
uutinen:

Anssi Tieranta ja Harri Ilvonen lainalle Lempäälään
[lue lisää]

Kotijoukkue HeKin Mestis-kausi ei ole alkanut varmasti heinolalaisten toivomalla tavalla. Tulokaskaudellaan pudotuspeleihin yltänyt joukkue on hakenut virettään, joka on tosin hiljalleen löytymässä. Varsinkin kotihallissaan joukkue on taistellut tiukasti, häviten KooKoolle ja Kiekko-Vantaalle ainoastaan yhdellä maalilla.

LeKi on yllättänyt kauden alussa kypsillä otteillaan. Lempääläisryhmä on pelannut ennakkoluulottomasti ja kykenee haastamaan sarjassa minkä joukkueen tahansa. Varsinkin kotiottelut ovat sujuneet voittoisissa merkeissä; ainoa kotitappio ilmaantui sarakkeeseen, kun Hokki pyöritti kotijoukkuetta lukemin 2-6. Vierasotteluissa tahti ei ole ollut yhtä lennokas, sillä ainoa voitto tuli Salamoiden kotiluolasta jatkoajan aikana.

Vierasjoukkueen käskijä Juha Juujärvi onkin varsin mietteliäs ottelun aattona, mutta kieltää stressaavansa tuloksesta.

- Ollaan kuitenkin pelattu hyviä otteluita. Meidän ongelma on ollut otteluiden alku, sillä kahdessa ottelussa ollaan jääty ensimmäisessä erässä neljänkin maalin takamatkalle. Se on liian pitkä, vaikka hyvin ollaan tapeltu noissakin takaisin peliin.

Ongelma on ollut löytää oikea suhde hyökkäys- ja puolustuspelaamiselle.

- Joko hyökätään liian innokkaasti tai sitten hyökkäys kärsii puolustaessa, kuten kävi Kouvolassa. Sopiva tasapaino pitäisi löytää tuohon välille, Juujärvi naurahtaa.

LeKi saa mukaansa kaksi liigalainaa, kun toistaiseksi Ässistä lainalle siirtynyt Anssi Tieranta sekä kahden ottelun lainalle Tapparasta saapunut Harri Ilvonen pukevat vierasjoukkueen nutut päällensä. Loukkaantuneena on ainoastaan Titaanit-ottelussa olkapäänsä satuttanut laitahyökkääjä Henri Kallio, niin puolustuksessa alkaa olemaan ruuhkaa. Juujärvellä on käsissään varsin positiivinen ongelma.

- Katsotaan nyt. Puolustuksesta on alkanut ennen näitä lainojankin löytymään odotettua leveyttä, mutta kaikki ei voi päästä kerralla pelaamaan. Tieranta oli vakuuttava peruspelissä aiemmalla visiitillään.

HeKillä tilanne ei ole varsinkaan puolustajien suhteen yhtä valoisa. Jani Keskinen on pelikunnossa, mutta Aki Nurmisen, Josse Mielosen ja Aki Piiroisen pelaaminen epävarmaa. Hyökkääjärintamalla tilanne sen sijaan paranee, kun Tomi Pylvänäinen palailee kokoonpanoon. Joukkueen paras pistemies, Marko Pöyhönen jatkaa HeKissä ottelukohtaisella sopimuksella. Pöyhösen lainapestin piti alkujaan päättyä jo edellisellä viikolla.

Aloittavina maalivahteina molemmilla joukkueilla lienee aiemminkin pääasiallisen torjuntavastuun kantaneet Janne Kurikka HeKistä sekä Juho Santanen LeKistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle