HeKi veitsi kurkulla Lempäälään

MESTIS / Ennakko
Kauden sensaatiojoukkue Lempäälän Kisa saa keskiviikkona vastaansa vielä sinnikkäästi pudotuspeleihin pyrkivän HeKin. Kisa on vienyt joukkueiden kaksi aiempaa keskinäistä ottelua nimiinsä selvällä maalierolla 9-1. Viime viikolla seurat sopivat slovakkipakki Lukas Martinkan siirrosta loppukauden ajaksi Heinolaan.
uutisia

Martinka jatkaa HeKissä kauden loppuun
[lue lisää]



Kiiskinen ja Heinonen selvisivät ottelun pannalla
[lue lisää]

Heinolan Kiekolla on edessään tärkeä viikko. LeKi-ottelun lisäksi heinolalaiset matkustavat lauantaina Savonlinnaan SaPKon vieraaksi. Lauantain ottelu tulee HeKille olemaan pakkovoitto, mikäli se vielä meinaa jatkopaikasta realistisesti haaveilla. Uskottavuuden kannalta pisteitä kaivattaisiin myös keskiviikon vieraspelistä.

HeKi paikkasi peräpään vajettaan LeKistä siirtyneellä Lukas Martinkalla. Lisäksi seura etsii kuumeisesti vielä yhtä puolustajaa ja hyökkääjää ennen siirtoikkunan umpeutumista tammikuun lopussa. Kolme viikkoa sivussa olleen puolustaja Josse Mielosen tilanne on vielä auki. Puolustajan tontille siirtynyt Aki Kaskinen on sivussa Sport-pelin nahistelussa saamansa ottelurangaistuksen vuoksi. Viime peleissä joukkueen parhaisiin hyökkääjiin kuulunut Esa Kivistö on keskiviikkona myös sivussa.

Viime viikolla heinolalaiset hävisivät kaksi ennalta vaikeaksi tiedettyä ottelua. Joensuussa tuli tukkaan jo alkuhetkillä, eikä väkivahvaa Sportia vastaan löytynyt aseita perjantain tv-pelissä. Jälkimmäisessä pelissä oli tappiosta huolimatta näkyvissä hyviä elementtejä. Pisteiden metsästys vaatisi kuitenkin kaikkien palasten loksahtamista kohdalleen. Tauon jälkeen hyökkäyspeli on selvästi piristynyt, mutta puolustuksen vaje on aiheuttanut sen sijaan harmaita hiuksia.

Maalinsuulle valmentaja Jari Blomberg saattaa heittää kumman tahansa, joko luottovahti Janne Kurikan tai viime peleissä hyviä otteita esittäneen Jan-Erik Kaislan. Kurikan otteet ovat viime aikoina ailahdelleet kun taas Kaisla on saamansa vastuun myötä pelannut hyvin.

LeKillä hyvä ottelu alla

LeKi sai pelinsä toimimaan vähän tuskan kautta joulutauon jälkeen: TuToa vastaan joukkue hävisi tiukan taistelun jälkeen, Titaaneita vastaan voitto irtosi todella nihkeällä esityksellä, mutta Jukureita vastaan Kisa esitti ehkä yhden kauden parhaista otteluistaan. Jukurit piti LeKiä ahtaalla ainoastaan ottelun alun, sen jälkeen kontrolli oli Juha Juujärven suojateilla.

Kisa on parhaillaan joukkueita vastaan, jotka pyrkivät pelaamaan aktiivista kiekollista peliä. Suurimmat hankaluudet ovat olleet tiukasti omalla alueella majailevia joukkueita vastaan, jotka tukkivat maalinedustansa huolella. Varsinkin ylivoimapelissä oli edellisessä kamppailussa nähtävissä haluttomuutta mennä maalin eteen, eikä jukuripuolustuksella ollut vaikeuksia siivota maalinsa edustaa.

Lassi Mattilan johtama kakkosketju on ollut selvästi paras ylivoimakoostumus, sillä se kykenee Antti Hildénin johdolla rauhoittamaan pelin ja rakentamaan tilanteita. Miikka Kuuselan vitjasta tuo kiekon rauhoittaja puuttuu. Ylivoimilla on lisäksi saanut vastuuta Juho Joki-Erkkilän johtama hyökkäysketju, jossa laidoilla on pelannut Ilves-laina Ville Korhonen sekä päivän kunnon mukaan Teppo Tieranta tai Henri Kallio. Joka tapauksessa ylivoimapelin tulisi pian palata alkukauden tehoihin, jos kotietua vielä Lempäälässä tosissaan haaveillaan.

Tasaviisikoin pelatessa LeKi on todella vahva. Joukkueessa on neljä tasavahvaa hyökkäysketjua, joista jokaisesta löytyy ratkaisuvoimaa. Päävastuu maalinteosta on edelleen Mattilan ketjulla, mutta hyviä otteita voi odottaa Joki-Erkkilän ja Kuuselan ketjuilta. Nippalan nelonen väläyttää aika-ajoin, mutta heidän ensisijainen tehtävä on pitää oma pää puhtaana.

Jos hyökkäys on tasainen, niin samaa voi sanoa puolustuksesta. Juujärvi on rakentanut kolme tasavahvaa puolustajaparia, joista selkeästi nimekkäin on Antti Uiton ja Jani Södön muodostama iskunyrkki. Tuukka Suoniemi ja Sami Suhonen ovat pelanneet kakkosketjun takana tuloksellisesti koko kauden ja nyt kolmaskin pari on varsin väkevä, kun pisteiden valossa hurjaa tulokaskautta pelaava Juha Leimu luutii Anssi Rannan kanssa kolmosessa. Tapparasta lainalla oleva Harri Ilvonen on mukana seitsemäntenä puolustajana.

LeKillä näyttäisi olevan varsin mainio parivaljakko kehissä. Juho Santanen otti opikseen Titaanit-matsin penkityksestä ja pelasi Jukureita vastaan erinomaisesti, välillä taidolla ja osin tuurilla. Positiivinen signaali oli myös Juha Toivosen esiintyminen Titaaneita vastaan, vaikka mies tuli tolppien väliin kesken ottelun.

Kaikki tilastot ja tähtitaivaan merkit puoltavat kotijoukkueen voittoa. HeKin puolustuksella tulee olemaan kiire liukkaiden LeKi-hyökkääjien kanssa. Vieraiden yllätys piilee maalivahdin täydellisessä onnistumisessa ja avausmaalin tekemisessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle