Jatkuuko TuTon voitoton putki?

MESTIS / Ennakko
TuTo jatkaa voitottomien otteluiden putken katkaisuyrityksiä perjantaina Kuopiossa. Vastus on kovin mahdollinen - ylivoimainen sarjajohtaja KalPa.

Maajoukkuetauon jälkeen KalPa pelannut vain yhden ottelun, jossa aiheuttti ensimmäisen kotitappion Salamoille maalein 1-5.

Ykköskentällinen Kaartinen-Hall-Mustonen Suhonen-Alastalo oli totutun tehokas - tehden 3 maalia, mutta kakkosketju K.Kenig-Hämäläinen-Ahosilta jäi pitkästä aikaa täysin ilman pisteitä ja samalla katkesi Kasper Kenigin 13 otteluksi venynyt pisteputki.

Sami Kaartinen tällä hetkellä kovassa tikissä, hän on viimeistellyt neljässä viime ottelussa yhteensä seitsemän maalia. Ketjukaveri Tomi Mustosen saldo samoissa otteluissa on 1+9. Puolustaja Samuli Suhonen sen sijaan on tehoillut neljässä viimeottelussa jokaisessa kaksi pistettä, mikä on kunnioitettava määrä puolustajalle.

Koko alkukauden koossa ollut ja alakanttiin pelannut kolmosketju koki vihdoin muodonmuutoksen Kirkkonummella, kun Max Kenig tuli neloseen siirretyn Tatu Miettisen paikalle sentteriksi. Muutokset toimivat ainakin siinä mielessä, että kumpkin ketju onnistui maalinteossa.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa lienee ainoastaan koko alkukauden huilannut Pekka Parviainen.

TuTo on ollut paha vastus KalPalle Niiralassa Mestiksen aikana. Se on hävinnyt Kuopiossa vain kerran varsinaisella peliajalla ja kerran jatkoajalla. Voittoja on ropissut kuudesta ottelusta kolme.

Voitottomien otteluiden putki eikun jatkuu

TuTon kokoonpanosta on poissa kylkivaivainen Markku Leppänen, polvileikkauksesta toipuva Timo Kinnunen, napatyräinen Atte Saunamäki ja aivotärähdyksestä toipuva Jouni Saarinen. Tuomas Jalava ja Jouni Vento puuttuvat torstaisen Jokipo-pelin kokoonpanosta. Molemmat äijät ovat kärsineet nivusvaivoista ja ei ole tietoa ovatko he edes mukana maakuntamatkalla.

On käynyt selväksi ettei TuTo ole parhaimmillaan paineen alla. TuTon ylivoimapelaamisen ongelmien takia vieraspelaamisessa maalinteon ongelmat korostuvat. Kuitenkin KalPa on vastustajana niin selvä ennakkosuosikki, että juuri tämän tapaisessa ottelussa TuTolla on yllätyssaumat.

Maalivahtipeli on ollut turkulaisilla keskinkertaista. Viime kotiottelussa tiistaina KooKoota maalissa pelasi ensimmäisen ottelunsa Ossi Ojanen, joka on hakenut pelituntumaa VG-62:sta. Ojanen oli yhtä keskinkertainen kuin Reunanenkin. Pari hyvää koppia ja kolme maalia neljään minuuttiin. Ojanen on kuitenkin saamassa TuTon ykköstorjujan paikan. Eilen illalla Turkuhallilla puhuttiin, että Ari Reunanen ei jatkaisi ainakaan toistaiseksi TuTon matkassa.

TuTo yöpyi torstain ja perjantain välisen yön Joensuussa, joten joukkueen väsymystasoa ei kannata yliarvioida.

- Mitä tämä ja KooKoo peli on ollut, niin jos tästä pystytään yksi askel parantamaan, niin pystymme hyvin haastamaan KalPan. Uskon, että pystymme tästä parantamaan. Kotonahan kiusasimme KalPaa tiukasti. Jos samaan pystymme ja vielä parantamaan, niin meillä on ihan hyvät mahdollisuudet Kuopiossakin, Ismo Lehkonen sanoi.

Lehkosta myös harmitti sarjaohjelma.

- Amatöörijoukkueella kun pelataan, niin sarjasysteemi on kyllä aivan "loistava". Torstaina Joensuuhun ja perjantaina Kuopioon. Sitten vapaaviikonloppu, sanoi Ika sarkastisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle