Jäähyväiset Kapaselle

MESTIS / Ennakko
Lauantaina Kuopiossa on mahdollisuus bongata kenties pitkään aikaan Sami Kapanen tositoimissa. Kapanen lähtee ensi viikolla käymään Jenkeissä, palaa Kuopioon helmikuun loppupuolella, mikäli työsulku on yhä päällä. Täten Kapanen palaa vasta runkosarjan ratkaisuhetkillä.

Kuopiolaisten ei kannata silti tuhkaa ylleensä ripottelemaan; Adam Hall ja Kimmo Timonen pelaavat koko loppukauden KalPassa.

Maalilla aloittaa Kuivalainen. Iki-KalPa Ari Luostarinen on ollut marraskuisesta sairastumisestaan saakka suorastaan epävarma; eikä mies tunnu saavan kadotettua pelituntumaansa takaisin.. Pasi Kuivalainen ollut läpi kauden loistava ja hänen otteensa varmasti ilahduttavat KalPan markkinointipäälikköä.

KalPa ei pääse lauantaiseen otteluun aivan parhaalla miehistöllään. Loukkaantuneina ovat edelleen pehmeäkätinen Marko Ahosilta, joka mursi ranteensa joulukuun alussa. Lääkäri ei suostu antamaan pelilupaa, vaikka miehellä itsellään tietenkin kovat pelihalut. Ahosilta olisi KalPalle tärkeä pelintekijä. Myös Juho Kuronen flunssaisena edelleen poissa. Tämän lisäksi TuTosta tuttu Kalevi Aitiokaan ei pelaa kylkivamman takia.

Mutta ykkösvahdin otteita enemmän markkinointi lienee tyytyväinen eräästä tervehtymisestä. Kimmo Timonen palaa kokoonpanoon. Nilkka on edelleen hieman arka, mutta veti täyspainoisen iltatreenin läpi. Lopullinen ratkaisu tehdään vasta aamunjään jälkeen, mutta tällä tietoa Timonen pelaa. Timosen debyyttiottelu kesti vain puolitoista erää lauantaina.
Kurosen ja Aition poissaolot tarkoittavat, että Matti Tiihonen nousee taas pakistoon

KalPa edelleen pienessä pelillisessä lamassa. Viimeisestä ”kärppämäisen” helposta voitosta on jo reilu kuukausi aikaa. Voitot ovat nyt todellisen työn ja tuskan takana. Ketsuppipulloilmiö on ohi.

Pelillisesti tämä on tarkoittanut sitä, että Vantaalla puolustuspeli tiivistyi ja pelaaminen kokonaisuutena yksinkertaistui. Aiemmin avaussyötöt olivat liian vaikeita.

KalPan valmennus on painottanut, että täyttä 60 minuutin onnistumista haetaan. Joukkueen ongelmana on ollut etteivät viime aikojen pelit eivät ole olleet kovinkaan tasaisia suorituksia. Otteet ailahtelevat pelien sisällä liiaksi. KalPa pelannee samoilla ketjuilla kuin Vantaan matsissa.

Yksi syy vaikeuksiin on, että alkukaudella loistanut Tomi Mustonen on vaellellut viime ajat mitä pimeimmässä yössä. Mies tuntuu menettäneen pelihuumorinsa ja vain surffailee haluttomana. Salaliittoteorioiden ystävät saattaisivat kuiskutella jo taskussa olevasta liigasopimuksesta.

Voitto tästä ottelusta olisi KalPalle äärimmäisen tärkeä. Kun TuTo voitti Hokin tänään, niin pistematka pahimpiin kilpailijoihin olisi jo pitkä. Lauantainen voitto TuTosta olisi jo pieni askel kohti runkosarjan voittoa.

TuTo on hurjassa tikissä

TuTon vieraskiertue päättyy lauantaina Kuopioon. Toistaiseksi turkulaisten vieraskiertue on ollut täydellinen menestys. Ensin rutiinivoitto Jokipojista torstaina tv-ottelussa ja perjantaina upea vierasvoitto Kajaanissa selvin 0-4 lukemin kertovat sitä selvää kieltä, että TuTo on tällä hetkellä yksi Mestiksen parhaita joukkueita.

Mutta miten kunto riittää? Tälläisinä hetkinä nähdään miten TuTon valmennus on kesän kuntoharjoittelun hoitanut ja missä tikissä joukkue saattaa olla pudotuspelien alkaessa. Kolme vieraspeliä matkustuksineen kolmeen päivään on kuitenkin hurja ohjelma millä tahansa sarjatasolla.

TuTon organisaatio on suunnitellut viisaasti matkustusohjelman sellaiseksi, että joukkue matkustaa heti pelien jälkeen seuraavalle paikkakunnalle ja saa keskittyä kunnolla aina päivän pelin. Kuopiossa TuTon pitäisi olla puolenyön aikaan.

- Saa nähdä miten meidän a-junnut pärjäävät maailman parhaita pelaajia vastaan. Toivottavasti Timonen ja Kapanen pelaavat huomenna, TuTon valmentaja Ismo Lehkonen sanoi.

Totuttuun tapaan TuTolta puuttuvät Markus Leppänen, Tomi Laurila, Jouni Vento, Jouni Saarinen, Timo Kinnunen ja opintoasioiden takia sivussa oleva Tuomas Jalava.

» Lähetä palautetta toimitukselle