Hermeksen viikonloppukiertue alkaa Vantaalta

MESTIS / Ennakko
Jesse Juntheikki on pelote vastustajan puolustukselle myös perjantaina.
Kuva © Timo Savela
Neljän ottelun voittoputkessa liihottava Kokkolan Hermes lähtee viikonlopuksi etelään vieraskiertueelle Kiekko-Vantaan ja TUTOn vieraiksi. Perjantaina vastaan asettuva vantaalaisjoukkue on täynnä itseluottamusta edellisen voitto-ottelun jäljiltä.

Palaako Kiekko-Vantaa pilvistä maanpinnalle?

Illan isäntäjoukkue Kiekko-Vantaa järjesti keskiviikkona kotijäällään melkoisen ilotulituksen, kun se kaatoi JYP-Akatemian murskaavin 7-0-lukemin. Perjantaina kiinnostavaa onkin nähdä, millaisella ilmeellä joukkue kamppailee Hermestä vastaan heti ottelun alussa. On pitkälti päävalmentaja Simo Mälkiän johtaman valmennustiimin osaamisesta kiinni, onko keskiviikon murskavoiton hyvänolontunne vielä puserossa.

Kiekko-Vantaa on kieltämättä ollut kotijäällään äärimmäisen yhtenäinen ja kurinalainen joukkue. Katseet kiinnittyvät lohipaidoista tulokkaiden pistepörssiä johtavaan Nico Frimaniin ja hänen keskiviikkona Kiekko-Vantaassa debytoineeseen kaimaansa Nico Aaltoseen. Vantaalaisten tolppien välissä pelaa perjantaina luottovahti Jani Kautto nuoren Lassi Yrjölän keskiviikkoisesta nollapelistä huolimatta. Puolustaja Valtteri Parikka on sivussa isäntien kokoonpanosta loukkaantumisen takia ja hyökkääjä Janne Öfverström kärsii pelikieltoaan.

Hermeksen liito ei ota loppuakseen

Sarjanousija Hermes on tämän hetken sarjataulukon mukaan liitelemässä pudotuspeleihin: kokkolalaiset löytyvät taulukon sijalta seitsemän ja pudotuspeliviivan alla olevaan yhdeksänteen sijaan on keskiviikkoisen KeuPa-voiton ansiosta matkaa jo kymmenen pistettä. Kokkolalaiset hakevat hyvälle vireelleen jatkoa Vantaalta.

Antti Karhulan suojatit luottanevat Vantaallakin omiin vahvuuksiinsa eli kovaan kamppailupelaamiseen, taidokkaaseen hyökkäyspeliin ja tehokkaaseen ylivoimaan. Hermeksen hyökkääjät Jesse Juntheikki ja Ville Rajala ovat sarjan ehdotonta eliittiä ja lisäksi olleet molemmat huippuvireessä viime aikoina. Ylivoimapelin lisäksi Hermes on saanut treenata alivoimalla pelaamista mielin määrin: joukkue on ottanut eniten jäähyjä koko sarjassa.

−Hermeksellä on kokemusta ja taitoa hyökkäyspelaamisessa. Heidän ylivoimapelaamisensa on myös hyvää. Siinä riittää mietittävää, kommentoi vastustajajoukkue Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä Hermeksestä Kiekko-Vantaan verkkosivuilla.

Hermes ensimmäistä kertaa Vantaalle

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvan kauden runkosarjassa kaksi kertaa Kokkolassa, mutta perjantain kohtaaminen on ensimmäinen Kiekko-Vantaan kotiluolassa. Ensimmäisen kohtaamisen syyskuussa Kiekko-Vantaa vei nimiinsä 2-6-vierasvoitolla, mutta joukkueiden edellinen kohtaaminen taas päättyi Hermeksen hirmuiseen 8-1-kotivoittoon. Perjantain kohtaamisen luulisi olevan numeroiden valossa aiempia tasaisempi.

» Lähetä palautetta toimitukselle