Kauppinen ratkaisijana tiukassa kamppailussa

Niko Laakkonen vastasi ottelun avausmaalista.
Perjantai-iltana Mikkelissä nähtiin yllättävän tasainen ja viihdyttävä Mestis-kamppailu, kun Jukurit ja KeuPa HT iskivät yhteen. Jännitystä loppuun asti tarjonnut ottelu päättyi lopulta Jukureiden voittoon lukemin 3-2.

KeuPa HT onnistui tekemään ottelusta viihdyttävän, eikä Jukurit saanut kahta pistettä helpolla. Hyvän puolustus- ja maalivahtipelin ansiosta keuruulaiset veivät ottelun aina jatkoajalle, jonka ratkaisijaksi nousi Jukureiden kapteeni Marko Kauppinen.

− Taistelimme ihan henkemme kaupalla. Voidaan olla ylpeitä tuosta taistelusta, KeuPa HT:n päävalmentaja Ville Nieminen tuumi.

− Me ei kovin monesti ole hävitty kamppailutilastoa, mutta KeuPa vei meitä siinä tilastossa kunnolla. Heillä oli hyvä ilme. Huomaa, että siellä taistellaan kynsin ja hampain pudotuspelipaikasta, Jukurit-käskijä Antti Pennanen kommentoi.

Vierasjoukkue KeuPa HT tuli otteluun hyvällä jalalla, eikä joukkue muutamaa nukahdusta lukuunottamatta päästänyt Jukureita vaarallisille maalipaikoille.

KeuPa sai hyvän puolustuspelin lisäksi luotua myös itselleen parikin vaarallista maalipaikkaa, mutta ruuti ei ollut avauserässä kuivaa kummankaan joukkueen osalta. Erätauolle mentiin tasaisissa merkeissä lukemin 0-0.

"Jokainen voi ottaa oppia"

Keskialueen tiiviillä puolustuspelaamisella koko ottelun ajan Jukureiden peliä kiusannut KeuPa tuli toiseen erään hyvällä jalalla. Keuruulaiset saivatkin luotua muutaman vaarallisen maalipaikan. Roni Sevänen ja Taneli Maasalokaan eivät onnistuneet ohittamaan Jukurit-vahti Mika Norjaa.

KeuPalle jobinpostia erässä tarjosi yhteentörmäyksen seurauksena loukkaantunut Matias Kiiskinen. Hyökkääjä palasi kentälle, vaikka joutunee muutaman viikon huilille loukkaantumisensa vuoksi.

Kamppailun avausmaali nähtiin viimein toisen erän loppupuolella, kun peräti 27 kertaa ottelussa kiekon tielle venynyt KeuPa-vahti Petri Pitkänen joutui antautumaan Niko Laakkosen laukaukselle.

− Jokainen meidän joukkueesta voi ottaa oppia maalivahti Pitkäsen ja hyökkääjä Kiiskisen panoksesta. Näin valelääkärinä tein diagnoosin, että Kiiskisen yläleuka olisi murtunut, Nieminen analysoi.

Maali-iloittelua ja lopullinen ratkaisu

Ottelun viimeiseen erään Jukurit sekoitti ketjujaan pelin piristämiseksi. Pelissä kotijoukkueelle ongelmia tuottanut hyökkäyksiinlähtö koitui tällä kertaa kohtaloksi, kun KeuPa riisti kiekon ja tasoitti lukemat 1-1:een Eetu Koivistoisen maalilla.

− Vastassa oli sarjan paras joukkue, joten oli pakko yrittää kaikin mahdollisin keinoin. Osaltaan onnistuttiin sotkemaan heidän rytmiään, Nieminen kertoi.

Erän maalitehtailu ei jäänyt tähän, sillä heti seuravaavasta vaihdossa iski kotijoukkue. Maalintekijätilastoon itsensä merkkautti Miro Mäkinen, joka tuikkasi kiekon maaliin Teemu Turusen poikittaissyötöstä. Pitkään ei kuitenkaan Jukurit saanut maaliaan juhlia, kun itsensä vapaaksi luistellut Pasi Kouvalainen tasoitti puntit hienolla yksilösuorituksella.

− Meillä ei ihan kaikki ollut valmiita siihen kamppailupeliin. Touhuttiin kentällä kaiken näköistä, mutta ei siinä aina tolkkua ollut, Pennanen puhisi.

Jatkoajalle venyneen ottelun ratkaisu nähtiin jatkoajan viimeisillä minuuteilla, kun Jukurit-kapteeni Kauppinen laukoi Laakkosen vedon paluukiekon ohi voimattoman Pitkäsen.

− Paljastui taas, että meillä oli kahden kerroksen väkeä. Oli pelaajia, kuten Laakkoset ja kumppanit, jotka väänsivät, eikä heillä siellä hätää ollut. Monella muulla oli, lisäsi Pennanen.

Molempien joukkueiden osalta sarja jatkuu heti lauantaina, kun Jukurit matkaa Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi, ja KeuPa kohtaa kotonaan LeKin.