Ääripäät kohtaavat

MESTIS / Ennakko
Mestiskärki Jukurit saa kotiluolaansa vastaan peränpitäjän Haukat. Pistekin vierasjoukkueelle olisi suorastaan ihme. Kotijoukkeelle tästä pelistä ei voi olla tavoitteena muuta kuin täysi pistepotti.

Vierasjoukkueen tammikuu on ollut todella kiireinen. Jukureita vastaan ottelu on jo viides yhdeksän päivän aikana. Viimeisen neljän päivän sisään ottelu on kolmas. Edellinen ottelu TuToa vastaan vieraissa päättyi murheelliseen 8-2 –vierastappioon. Vaikka edellisistä otteluista onkin jumbojoukkue napsinut pisteitä, ei järvenpääläisillä vieraskaukalossa kovempaa joukkuetta vastaan ollut mitään mahdollisuuksia.

Haukkojen kokoonpanosta edellisestä ottelusta oli poissa Matti Luoma ja Sami Tervonen. Luomalla tuli käytöskympit täyteen, joten mies joutui huilaamaan yhden ottelun. Tervonen puolestaan loukkasi pohkeensa. Mikäli vamma ei osoittaudu kovinkaan vakavaksi, mies palaa takaisin kehiin.

Jukureita vastaan Haukoilla on käytöskymppien täytyttyä poissa kaksi avainpelaajaa, kun sekä Kaj Öhberg ja Janne Lehtinen ovat sivussa Mikkelin reissulta. Lisäksi joukkueen puolustuksessa Teemu Kolehmainen ja Ville Raatikainen ovat olleet hieman puolikuntoisia, joten Jukureita vastaan tullaan näkemään a-juniori Ville Peltosuo pelaavassa kokoonpanossa. Lisäksi Haukat hakee lainamiestä puolustuksen avuksi.

Jukureiden peli uomissaan

Edellinen ottelu Jukureilla oli tyylikäs vierasvoitto Kiekko-Vantaasta. Joukkueen peli on alkanut rullaamaan mukavasti. Ainoastaan ylivoiman kanssa on hieman ollut ongelmia. Edellisen ottelun jälkeen Jukureiden valmentaja Risto Dufva piti joukkueen esitystä tasapainoisena ja täysi pistepotti on jälleen hakusessa.

- Pisteitä pitää tulla niitäkin joukkueita vastaan, jotka eivät taistele kärkisijoista. Runkosarjan voittoa ei ratkaista vain kärkijoukkueiden välisten otteluiden perusteella. Suosikkeina tähän lähdetään, mutta niinhän me lähdetään jokaiseen kotipeliimme, Dufva veisteli.

Jukurien maalia vartioi tuttuun tapaan Jaakko Suomalainen, joka on joulutauon jälkeen pelannut jälleen mainiosti. Kolmen alkuvuoden ottelun torjuntaprosentti on vakuuttava 94,05. Suomalainen ylsi tiistaina Vantaalla jo kauden kuudenteen nollapeliin, eikä Mikko Strömbergin viime kauden Mestiksen ennätys (yhdeksän nollapeliä) tunnu enää mahdottomalta saavuttaa.

Jukureiden kokoonpanosta puuttuu edelleen pitkäaikaispotilas Tomi Lindfors sekä toipilas Lasse Kanerva. Poissaoloista huolimatta kotiijoukkue saa kehiin neljä täyttä vitjaa, joten kurinalaisena pidetylle Jukureille Haukat pitäisi olla täysin suupala.

» Lähetä palautetta toimitukselle