Pistejahti kovenee

MESTIS / Ennakko
Mestiksen runkosarja lähestyy hiljalleen loppuaan. Taistelu käy kuumana niin sarjan kärjessä kuin playoff-viivan tuntumassakin. Jukurit tarvitsee pisteitä pitääkseen Sportin takanaan ja FPS puolestaan janoaa nousua pudotuspeleihin. Pienen tappioputkensa katkaisseet forssalaiset saapuvat Mikkeliin lähes parhaalla kokoonpanollaan.

Aikaisemmat kolme ottelua nimiinsä vienyt Jukurit on selkeä ennakkosuosikki tälläkin kertaa. Vaikka voittosarja katkesikin Kirkkonummella pelattuun tasapeliin, on sarvipääpaitojen ote ollut vahva. Paikkoja olisi ollut ratkaisuun myös Salamoiden vieraana, mutta tällä kertaa paikoista ei osuttu.

Jukurit on kärsinyt ajoittaisesta tehottomuudesta ennenkin, joten forssalaisia vastaan viimeistelyn toimiminen on pienehkö kysymysmerkki. Jatkossa joukkue saa lisää viimeistelyvoimaa, kun Ilpo Salmivirta liittyy ryhmään. Torstaina hän ei kuitenkaan vielä käytettävissä ole, mutta taitoa kotijoukkueella on rutkasti muutenkin. Mika Niemi ketjuineen on hyökkäyksen paras syömähammas, jolta odotetaan tehoja myös torstaina.

Loukkaantuneena Jukureista ovat hyökkääjät Lasse Kanerva ja Tomi Lindfors sekä puolustaja Simo Mälkiä. Puolustajia riittää kuitenkin kolmeen pariin, joten hätää ei isännillä näiltä osin ole. Viime peleissä puolustuksen johtohahmona on loistanut Kaj Lindström, joka on päässyt kauden edetessä oikein hyvään vireeseen.

Kestääkö FPS-puolustus?

Puolitoista viikkoa sitten Jukurit kaatoi FPS:n maalein 7-2, kun forssalaiset eivät jaksaneet kyydissä loppuun asti. Nyt on takana kuitenkin muutama päivä lepoa, joten vauhdinpito tuskin nousee ongelmaksi.

Joukkueen ongelma voi olla puolustus. FPS:llä on vain seitsemän puolustajaa, joista Anssi Rantanen on poissa kymppitilin täytyttyä. Normaalisti kuusi kokoonpanoon merkittävää puolustajaa on ratkaissut päivän kunto, mutta tällä kertaa ei valmennusjohdolla ole asiassa juuri vaihtoehtoja. Maalivahtitilanne on vielä hieman auki, sillä luottotorjuja Janne Kurikka sai taustatuekseen TPS:n A-nuorista Tino Välimäen.

- Eiköhän sille ole peliaikaa luvassa, mutta pitää tietysti katsoa aina tilanteen mukaan. Tottakai se riippuu siitäkin miten Kurikka tuossa pelaa, kommentoi FPS:n valmentaja Pasi Vuorela.

FPS:n hyökkäyspään tehot lepäävät kahden miehen harteilla. Janne Jokila ja yllättäjä Tuomas Suominen ovat pistepörssin kärkisijoilla ja heidän onnistumisensa on vierailijan elinehto. Vertailun vuoksi on hyvä kiinnittää huomiota siihen, tämä kaksikko olisi Jukureissa pelatessaan sisäisen pistepörssin kärjessä: Tuomas Suomisen tehopisteet 15+15 ovat maalien perusteella paremmat kuin tehokkaimman Jukurin – Petri Lehtosen – 10+20. Ainoa poissaolija hyökkäyksestä on nelosketjun Joni Sarkakallio.

Jukurit ottaa kotiottelun todennäköisesti hallintaansa heti alussa. FPS:n on keskityttävä puolustamaan tarkasti, jos se aikoo taistella pisteistä. Kapean puolustus ja maalivahti joutuvat testiin, josta selviämiseen tarvitaan onnea. FPS ei ole loistanut vieraspeliesityksillään, joten voittoon asti joukkue tarvitsee melkoisen venymisen.

» Lähetä palautetta toimitukselle