Pisteet Mikkeliin vauhdikkaan illan jälkeen

MESTIS / Raportti
Forssan Palloseura pysyi Mikkelin Jukureiden mukana 47 minuuttia, mutta sen jälkeen puhti loppui ja Jukurit latasi viimeisen 13 minuutin aikana neljä kaappia. Hyvätasoisessa ja kovavauhtisessa kiekkoillassa parempi joukkue vei pisteet, mutta rumat lukemat eivät kerro koko totuutta pelitapahtumista.

Kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön, kun se vain kolmen minuutin pelin jälkeen Jaakko Suomalainen sai kaivaa kiekon selkänsä takaa. Jussi Kulmalan laukomasta kiekosta Suomalainen torjui reboundin Mikko Huhdolle, jonka jäänuoliaiseen Tuomas Suominen sai mailansa väliin ja ohjasi kiekon verkon perille.

Maalin jälkeen Jukurit sai pelistä paremmin kiinni ja oli lievästi hallitseva osapuoli avauserän tapahtumissa. Maalia joukkue ei kuitenkaan saanut aikaan, vaikka Tuomo Jormakalla oli avopaikka alivoimalla, mutta Janne Kurikan erinomainen liukutorjunta piti Palloseuran johdossa. Myös toisessa päässä Suomalainen oli työllistetty tasaiseen tahtiin, mutta toistamiseen FPS ei kyennyt jukurivahtia ohittamaan.

Peli kääntyy

Jukurit tuli toiseen erään erittäin vahvasti ja ensimmäistä kertaa vieraskannattajat saivat riemunaihetta 20 sekunnin pelin jälkeen. Mika Niemi avasi vieraiden maalitilin nostamalla pelivälineen Kurikan taakse Kaj Lindströmin esityöstä.

Vieraat pitivät tiukan otteen pelistä ja kotijoukkueen hyökkäyspeli perustui lähinnä ylivoimiin sekä vastahyökkäyksiin. Vieraiden peli kulki, eikä Palloseura saanut armoa omalta kasvatiltaan Petri Lehtoselta. Totuttuun tyyliin kentän kuninkaana häärinyt Lehtonen vei kiekon Jussi Kulmalan nenän alta, lainasi kiekon Antti Laaksolle ja tämä syötti maalin eteen Tuomo Jormakalle, jolla oli yksin unohdettuna helppo työ viimeistellä kiekko forssalaisverkkoon.

Vieraskannattajien juhlat

Kolmas erä lähti käyntiin forssalaismerkeissä, mutta Palloseura ei saanut tulosta aikaan ja pian soi omissa. Lehtonen karkasi Huhdon vartioinnista yksin läpi, eikä konkari erehtynyt. "Puuha-Pete" veivasi Kurikan poikittaisliikkeeseen ja kylmänrauhallisesti lirutti kiekon FPS-vahdin haarojen välistä sisään.

FPS pääsi pian tämän jälkeen 5-3-ylivoimalle, kun läpi illan milloin mistäkin viheltänyt Aleksi Rantala päätti tällä kertaa viheltää Jukureiden mailapelin ja FPS pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa lähes kaksi minuuttia. Maaliin ei kuitenkaan tarvittu minuuttiakaan, kun Antti Uitto otti tyhjät pois ja laukoi b-pisteen kaarelta kiekon maalin kattoon.

Palloseuran kiri ei kuitenkaan lähtenyt käyntiin siten miten alkuerä antoi olettaa, kun omissa soi jo pari minuuttia kavennusmaalin jälkeen. Rouva Fortunakin oli tällä kertaa Jukureiden puolella, kun kenttämestarin erikoinen tarjosi kiekon Palloseuran maalin editse. Kurikka ehti vielä torjua Jesse Wellingin laukauksen, mutta oli voimaton Petri Koskisen melottua mustan reboundista sisään.

Tähän maaliin ratkesi peli ja loppu oli lähinnä kosmetiikkaa. Kosmetologeina toimivat jo kerran viimeistellyt Jormakka, Welling ja vain seitsemän sekuntia ennen loppua Olli Sipiläinen. Jukurit korjasi lopulta pisteet näyttävin 7-2-lukemin. Lukemat kelpasivat Forssaan eksyneille sarvipääkannattajille, joista tosin osa luuli olevansa Pohjanmaalla. Matka Mikkelistä Forssaan on tosiaan pitkä.

Tyytyväisiä valmentajia

- Puhuttiin ennen peliä, että paikallinen Palloseura taistelee kynsin hampain playoff-paikasta, joten mitään ei saada ilmaiseksi. Koitettiin valmistautua niin hyvin kuin mahdollista. Kotijoukkue pelasi niin hyvää peliä siihen alkuun ja haastoi meidät ihan reiluun urheilutapahtumaan. Joukkue oli kyllä valmistautunut hyvin ja luotettiin siihen, että hyvällä puolustamisella pystytään rakentamaan peliä, Risto Dufva valotti vieraiden lähtöasetelmaa peliin.

Dufva oli erityisen tyytyväinen siihen, että Jukureiden puolustus kykeni pitämään tasakentällisin Palloseuran poissa maalintekosektorilta.

- Toisessa erässä pystyttiin niin numerollisesti kuin pelillisestikin kääntämään peli. Jos laskee kotijoukkueen maalipaikat 5-5-pelissä, niin ei niitä kovin montaa ollut. Olen tyytyväinen tulokseen.

Kotijoukkueen Mikko Sokan siipi ei ollut maassa murheellisista lukemista huolimatta, sillä FPS kykeni tasavertaiseen peliin sarjakärjen kanssa reilun kahden erän ajan.

- Tyytyväinen olen parin erän osalta ja miksei kolmannen erän alkuunkin. Lopussa sitten repsahti aika nolosti.

- Ilme ja työmoraali oli ihan eri luokkaa mitä esimerkiksi Kouvolassa. Ehkä sitten tempo oli se mikä toi ne muutamat virheet, joista vastustaja armotta rokotti. Ei me ihan tuhannen taalan paikkojakaan saatu, jälleen kerran vähän suoraviivaisuutta puuttui. Ehkä se on vähän taito- ja kokokysymyskin, ettei päästy rokottamaan sen suuremmin. Hyvä joukkue oli tänään vastassa, Sokka myönsi.

Kotijoukkueen puolustuksessa kotidebyyttinsä teki Mikko Huhto, joka osoitti kypsää kiekollista peliä ja on selkeä vahvistus Palloseuran takalinjoille erityisesti ylivoimalla. Tänään Huhdolla oli kuitenkin kyseenalainen kunnia olla kentällä viiden jukurimaalin aikana. Viidestä maalista yksi meni Huhdon piikkiin, kun mies päästi Jukureiden kolmannessa maalissa Petri Lehtosen karkaamaan läpiajoon.

- Hänen esitykseen olen aika tyytyväinen. Pääsääntöisesti maalit aiheutuivat muiden virheistä, Sokka näki Huhdon esityksen.

FPS:n urakka jatkuu vieraskentällä Vantaalla torstaina. Jukurit matkaa isännöi samaisena torstaina Jokipoikia.

» Lähetä palautetta toimitukselle