Taistelu Savo-Karjalan herruudesta

MESTIS / Ennakko
Lauantain Joensuussa vastakkain iskevät yhdentenätoista majaileva Jokipojat sekä sarjajohtaja KalPa. Ottelu on molemmille äärimmäisen tärkeä. KalPa tavoittelee runkosarjan voittoa, Jokipojat puolestaan yrittää välttää putoamiskarsinnat. Ottelussa ratkaistaan myös Savo-Karjalan herruus.

Lauantain paikalliskamppailusta ei panosta puutu. Joensuulaisille kaksi pistettä olisivat elintärkeä, mikäli joukkue aikoo vielä tosissaan taistella suorasta säilymisestä. Kuopiolaisille ottelu on puolestaan tärkeässä roolissa runkosarjan voiton kannalta. KalPa johti Mestistä välillä jo yhdeksän pisteen erolla, nyt piste-ero Jukureihin on vain kaksi pistettä, tosin mikkeliläiset ovat pelanneet ottelun enemmän.

Keskinäisiä otteluita kaksikon välillä on selkeästi hallinnut KalPa. Kuopiolaisryhmä on voittanut kaikki kolme runkosarjan kohtaamista sekä harjoitusottelut kauden kynnyksellä ja joulutauolla. Edellinen runkosarjan kamppailu joukkueiden välillä Kuopiossa oli tasainen näytös, joka päättyi lopulta kilpipaitojen jatkoaikavoittoon.

KalPa hakee terävyyttä

KalPan otteista on viime aikoina puuttunut terävyys. Huolimattoman pelaamisen myötä vastustaja on päässyt usein vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Huolimattomuus hyökkäyspäässä on puolestaan johtanut maalihanojen tukkeutumiseen. Ongelma on kuitenkin selvästi havaittu myös kilpipaitojen valmennusryhmässä. Kuopiolaisten viimeistelyharjoituksissa perjantaina korostettiin terävyyttä ja röyhkeyttä.

KalPa lähtee otteluun miltei parhaalla miehityksellään. Loukkaantumisia joukkueessa ei enää ole, mutta vatsatautiepidemia vienee pelaajia sairastuvalla. Poissa on varmuudella ainoastaan kapteeni Aki Korhonen, mutta myös Max Kenigin ja Samuli Suhosen pelaaminen on epävarmaa. Muuten joukkue on kunnossa.

Kuopiolaisryhmä lähtee otteluun samoilla ketjuilla, millä joukkue päätti torstaisen FPS-ottelun. Marko Ahosilta ottaa siis paikan Adam Hallin johtamassa kakkosketjussa. Vatsatautista Aki Korhosta kolmosketjussa paikkaa Matti Tiihonen. Kilpipaitojen maalilla lauantaina aloittaa Pasi Kuivalainen. Veteraanivahti Kuivalainen on pelannut hyvän kauden. Kuivalaisenkin otteissa on näkynyt pientä väsymystä kovan harjoittelun myötä. Maalivahtipeliin KalPa ei kuitenkaan missään nimessä lauantaina kaadu.

Jokipojat hamuaa KalPan päänahkaa

Jokipojat on puolestaan pelannut erittäin hyvän talvikauden. Vaikean syksyn jälkeen joukkue on saanut pelinsä kulkemaan. Hyökkäysvoittoisen taktiikan muututtua tiiviiksi viisikkopuolustamiseksi on myös pistetili karttunut mukavasti. KalPa sai Kuopiossa kokea Jokipoikien iskukyvyn. Joensuulaisten peli ei ole välttämättä kaunista, mutta tehokasta se on.

Myös Jokipojat lähtee otteluun miltei parhaalla miehityksellään. Hyökkäyspäässä Lauri Heinonen ja Jani Lahtinen palasivat kokoonpanoon jo torstaina. Puolustuspäätä rassaa Aki Piiroisen ja Tuomas Laukkasen poissaolot. Jokipojat lähteekin otteluun kuuden puolustajan voimin.

Joensuulaisten maalivahtitilanne on vielä auki. Loistovireeseen joulukuussa noussut Tomi Räisänen päästi torstaina taakseen peräti viisi maalia, joten lauantaina saattaa olla Ari Reunasen vuoro pelata kotijoukkueen maalinsuulla.

- Yhdessäkään ottelussa ei tietysti lähdetä tasapeliä hakemaan, mutta tässä kolmen pelin putkessa kaksi pistettä oli tavoite. Yksi pinna saatiin jo Sportilta. Lähdetään voittamaan KalPaa. Meillä oli ihan hyvät eväät niiden kotihallissa, miksei olisi täälläkin? Nyt loukkaantuneena olleilla pelaajillammekin on jo yksi ottelu alla, mikä varmasti auttaa heitä, joensuulaisten päävalmentaja Kari Rauhanen kommentoi.

Ottelun suuri ennakkosuosikki on ilman muuta vierasjoukkue. Mikäli KalPa pelaa ottelun omalla parhaalla tasollaan ei ottelun voittajasta ole epäselvyyttä. Kuopiolaisten peli on kuitenkin takellellut jo pidemmän aikaan. Hyvällä puolustuspelaamisella ja laadukkailla vastaiskuilla Jokipojilla on mahdollisuus yllätykseen, mikäli kilpipaitojen asenteessa on yhtään korjaamisen varaa.

Jokipoikien ja KalPan välinen ottelu alkaa Mehtimäellä lauantaina klo. 17.00

» Lähetä palautetta toimitukselle