Jatkuuko Hokin kotihuuma?

MESTIS / Ennakko
Kiekko-Vantaa jatkaa maakuntamatkaansa sunnuntaina Kajaaniin. Lauantain kohtaamisesta Vaasassa joukkueelle jäi mukaan enintään merelliset maisemat. Sunnuntaina vastaan asettuu viime aikoina tylyn isännän roolin kotikaukalossaan ottanut Hokki. Ottelussa onkin vain yksi ennakkosuosikki, Hokki, sillä joukkueiden kuntokäyrät osoittavat täysin vastakkaisiin suuntiin.

Mikäli valtatien varrella lohipaitojen sunnuntaina Kajaaniin saapuessa seisoo kyltti ”Tervetuloa Kajaaniin”, ei Kiekko-Vantaan bussissa kannata tuota toivotusta ottaa liian kirjaimellisesti. Isäntäjoukkue Hokki pelaa nimittäin sunnuntaina neljän pelin mittaisen kotiotteluputkensa viimeisen ottelun ja on ottanut kolmesta edellisestä mittelöstä täydet pisteet.

Uutinen

Antti Savolainen jätti Hokin
[lue lisää]

Kiekko-Vantaalla on takanaan puolestaan kolmen ottelun tappioputki. Vaikka joukkueen esitys kentällä ei ole erityisen huono ole ollutkaan, pisteiden muodossa joukkueen yritteliäisyyttä ei ole palkittu, ja valitettavasti tämä on suistanut joukkueen jo tukevasti sarjan toiseksi viimeiselle sijalle.

Sunnuntain kohtaamiseen Hokki pääsee siis levänneempänä kuin Kiekko-Vantaa, joskin Hokilla voidaan katsoa olevan pieniä ongelmia puolustuspelaajien riittävyyden kanssa. Hannu Hapius ja Juha Falin ovat sivussa, A-junioreista edustuksen mukaan nostettu Heikki Lukkari sai kovan tällin käteensä KooKoo-ottelussa ja on sivussa pitkään. Kun Antti Savolainenkin palasi Tampereelle, on Hokilla kaiken kaikkiaan vain viisi pelikuntoista puolustajaa rosterissaan. Hyökkäyspäästä sivussa ovat Juho Keränen sekä Markus Haverinen.

Tahmean alkukauden jälkeen Kai Suikkanen on saanut kajaanilaisjoukkueen jälleen viime kaudesta totutulle uralle, eli kulkemaan voitosta voittoon. Hallitseva mestari on tehnyt hienoa nousua sarjataulukossa kohti kärkeä vahvojen kotiotteluidensa ansiosta. Kiekko-Vantaa on sopinut Hokille tilastojen valossa hyvin vastustajana, sillä lohipaidat ovat venyneet voittoon Kajaanissa vain kerran, ja sekin seurojen historian ensimmäisessä keskinäisessä Kajaanissa pelatussa kohtaamisessa 17.11.2002.

Kiekko-Vantaa jatkaa vieraspelikiertueellaan vahvasti vajaalukuisena, joskin joukkueella on mukanaan pirteästi viime peleissä esiintynyt A-junioriosasto. Vaasassa lauantaina A-junioreista koostunut nelosketju Pietari Oksa - Aki Ronkainen - Dan Strengell oli ainoa hyökkäyskoostumus, jolle ei tilille kertynyt miinuspisteitä.

Vantaan riveistä sivussa ovat reissulta kotiin jääneet ykkössentteri Mikko Kainulainen, ykköspakki Teemu Kolehmainen sekä hyökkääjät Mikko Siren ja Panu Pättiniemi. Myös try-out –mies Niko Koskela on puolustuksesta edelleen poissa. Kiekko-Vantaa vaihtoi lauantain mittelössä maalille kesken ottelun Carl Grahnin, joka voi hyvinkin olla aloitusvuorossa sunnuntaina.

Sunnuntain kohtaamisen intensiteetti rakentuu hyvin pitkälti sen varaan, kuinka hyvin Kiekko-Vantaan joukkue on pystynyt siirtämään lauantaisen 8-2 –tappion Vaasassa taka-alalle. Vastassa vierailla on joka tapauksessa kovalla itseluottamuksella pelaava kotijoukkue, joka on nyt vahvassa myötätuulessa ja pelaa kotikaukalossaan rohkeasti. Mikäli vieraat yltyvät haastamaan kotijoukkueen hyvällä liikkeellä, peli voi olla vauhdikas kohtaaminen. Mutta psykologisesti on varmasti raskasta kantaa niskassaan rökäletappiota ja kohdata vahva kotijoukkue heti seuraavana päivänä.

Hokille voitto sunnuntaina toisi jo paikan sarjataulukon neljännelle paikalle, joten joukkue varmasti tietää, että nyt tarjolla olevat pisteet ovat kullanarvoisia. Kiekko-Vantaan tilanne sarjan hännillä alkaa näyttää hetki hetkeltä synkemmältä ja pakkovoittojen aika on käsillä jatkuvasti. Eturivin pelureiden miehittäessä sairaslistaa ja joukkueen kokematon rosteri eivät kuitenkaan helpota tilannetta millään tavalla. Hokki lienee tällä hetkellä eräs sarjan kuumimpia joukkueita, etenkin kotikaukalossaan, joten yhtään helpompi kohtaaminen ei lohipaidoille liene tiedossa Kajaanissa kuin mitä oli lauantaina Vaasassakaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle