Joulutauko häämöttää

MESTIS / Ennakko
Hokin, samoin kuin Kirkkonummen Salamoiden joulutauko on yhtä ottelua vaille. Ennen kuin joukkueet päästetään kinkun syöntiin, ottavat ne mittaa toisistaan Vimpelinlaaksossa lauantaina. Molemmat miehistöt saavat palautumisaikaa vajaan vuorokauden. Perjantaina Salamoiden tappioputki kasvoi viiden ottelun mittaiseksi Joensuussa, kun taas Hokki putsasi pöydän Kajaanissa voittamalla sarjakärki TuTon. Lauantain keskinäiseen otteluun joukkueet lähtevät siis varsin erilaisista lähtökohdista.

Alkukaudesta suhteellisen hyvällä sykkeellä pelannut kirkkonummelaismiehistö on hiukan hyytynyt sarjan edetessä. Edellinen voitto joukkueella on marraskuun loppupuolelta, mutta Hokkikin muistanee Salamoiden hyvän sarjastartin syyskuulta. Tuolloin oli Salamat tyly vierailija ja vei täyden pistepotin mukanaan. Ennen lauantain kohtaamista voitot ovat kaudella tasan 1-1.

Salamat väläytti Joensuussa, että kiekollista peliä joukkue osaa edelleen, mutta kokonaisuutena otteista huokuu uskon puute. Räväkkyys puuttuu ja puolustuspelaamisessa tulee sellaisia nukahduksia, että Hokin hyökkäysvoimaa vastaan käy kylmät lähes varmasti.

Kirkkonummelaisilla on takana siis viisi peräkkäistä voitotonta ottelua, ja ainoastaan yksi voitettu ottelu Jarmo Jamalaisen aikana. Jamalainen ei tätä jäänyt kuitenkaan surkuttelemaan.

- Turha jäädä tätä suremaan, meillä on helkkaristi työsarkaa edessä, totesi Salamat-käskyttäjä.

- Meille lauantain ottelu on sellainen pikkujoulupeli. Hyvillä mielin
halutaan jäädä joululomalle ja luulen, että se näkyy joukkueessa
positiivisesti niin, että pursuamme intoa, Suikkanen selvitti torstaina.

Hokkille pieni joulu taisi saapua Kajaaniin jo perjantaina, kun joukkue onnistui kaatamaan sarjakärki TuTon. Pikkujoulutunnelmat eivät kuitenkaan saa vallata Hokki-miehistöä liian varhain.

- Lauantaina täytyy pitää ajatukset pelissä kello 20.00 saakka, painotti Hokki-valmentaja Kai Suikkanen voittoisan TuTo-ottelun jälkeen.

Suikkanen ei osannut kertoa heti perjantain ottelun jälkeen mahdollisista muutoksista joukkueen kokoonpanossa.

- Mielellään en lähde muuttamaan mitään, mutta aamutreenien jälkeen ollaan viisaampia, ennakoi Suikkanen lauantaita.

Myös Teemu Virtalan pelikunto on vielä arvoitus. Mies sai kiekon jalkaansa perjantain ottelussa ja edessä oli sairaalareissu. Varmasti kokoonpanosta on poissa ainoastaan vasemman kätensä katkennutta värttinäluuta ja murtunutta rannetta poteva Heikki Lukkari.

Salamoiden sairaslista puolestaan on pidempi. Poissa kokoonpanosta ovat jo pidempään sairastuvalla ollut hyökkääjä Sami Tervonen (selkä) sekä tämän viikon sivussa ollut Blues-pakki Juha Gustafsson (selkä). Henkilökohtaisten syiden vuoksi ottelusta on poissa myös Iippo Suutarinen. Merkittävin poissaolija on kuitenkin maalivahti Juha Korhonen, joka sai perjantain ottelun lopussa pahan aivotärähdyksen.

- Korhonen puhuu kopissa ihan sekavia, joten ei pysty varmasti lauantaina edes penkillä olemaan. Soittelin jo etelään, että pistävät uutta miestä koneeseen. (Heikki) Kokkonen jäi kotiin kipeää lasta hoitamaan, mutta nyt lapsi joutuu jäämään äidin tai papan hoiviin, kertoi Jamalainen maalivahtitilanteesta.

Joulutako on tervetullut ainakin Hokki-leiriin, mutta sitä se lienee myös Salamoille.

- Osa joukkueista sai lepoaikaa maajoukkuetauolla, mutta meillä pelit ovat käytännössä olleet yhteen soittoon, joten tauko tulee kyllä tarpeeseen, kommentoi Suikkanen perjantaina.

Tositoimiin Kajaanissa palataan vasta joulukuun 29. päivä ja Salamat saavat huilia aina ensi vuoden puolelle saakka.

» Lähetä palautetta toimitukselle