Vuoden viimeinen taisto Järvenpäässä

MESTIS / Ennakko
Haukat ja Hermes kohtaavat vuoden viimeisessä Mestis-kamppailussa Järvenpäässä. Molemmilla joukkueilla on paljon pelissä, sillä Mestiksen keskikasti on tasainen ja viivan tuntumassa on tiukka kamppailu paremmista asemista.

Sarjaohjelma on tänä vuonna siinä mielessä erikoinen, että joukkueiden molemmat aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet Kokkolassa. Vasta nyt Hermes vierailee ensimmäisen kerran Järvenpäässä.

Molemmat aikaisemmat pelit ovat menneet Hermekselle. Varsinkin viime kerralla ottelu oli tiukka, mutta lopulta Hermes nappasi voiton numeroin 3-2. Kotikaukalosta on varmasti Haukoille etua, joten tasainen ottelu on luvassa.

Loukkaantumiset ovat vaivanneet kotijoukkuetta. Varmuudella kokoonpanosta ovat poissa hyökkääjät Janne Vilhunen ja Tommi Sievers sekä puolustaja Timo Ahonen. Varsinkin Vilhusen poissaolo on kova isku, sillä edellisissä peleissä Vilhunen on muodostanut Marko Sakon ja Petja Pietiläisen kanssa kovan tehotrion. Edellisessä ottelussa Vilhusta paikkasi Harri Alakotila. Vaikka Alakotilalla onkin potentiaalia, ei hän kuitenkaan pysty vielä nousemaan Vilhusen tasolle.

Puolustuksessa Timo Ahosen poissaolo ja Joni Öhbergin puolikuntoisuus jättävät kotijoukkueelle vain viisi tervettä puolustajaa. Kotijoukkue nostaakin puolustuksen avuksi a-junioreista Lassi Karhusen ja Iiro Välimäen.

Haukkojen takuumies Sami Heinonen jatkaa maalilla. Tosin Heinonen on kärsinyt kuumeilusta alkuviikosta, mutta hänen pitäisi olla pelikunnossa perjantain koitokseen.

Haukkojen valmentaja Jan Lehti näkee kuitenkin, että joukkueella on täydet mahdollisuudet haastaa vieraat.

-Hermes on paha ryhmä. Uskon, että pystymme kotona haastamaan kuitenkin heidät paremmin kuin vieraissa.

Kajaanista itseluottamusta

Hermeksellä oli keskiviikkona rästiottelu Kajaanin Hokkia vastaan. Joukkueet joutuivat vaihtamaan pelipäivää, kun kokkolalaiset kärsivät laajalla rintamalla vatsataudista. Hermes onnistui nappaamaan Kajaanista pisteen, joka varmasti antoi joukkueelle paljon itseluottamusta. Erikoista pelissä oli, että Hermes siirtyi kolmeen kenttään jo Hokin 2-0-maalin jälkeen.

-Loukkaantumisia ei tullut, mutta henkisesti joku saattoi ehkä loukkaantua, Hermeksen valmentaja Pasi Arvonen totesi pelin jälkeen tarkoittaen ilmeisesti hyllytettyä nelosketjua Kopiloff-Tourunen-Hietaharju.

Kokonaisuutena Hermeksen kuntokäyrä on nousussa ja alla on kaksi hyvää peliä. Tosin edellistä ottelua lukuun ottamatta on Haukatkin esittänyt ihan mainioita otteita. Yksi ottelun ratkaiseva tekijä on se, kuinka Hermeksen liike riittää Haukkoja vastaan. Kotijoukkue karvaa välillä jopa kahdella hyökkääjällä, joten jos Hermeksen pakit jäävät seisomaan, tulee Kimmo Vesalle varmasti hikinen ilta vierasjoukkueen maalilla.

Hermeksellä on ollut aikaisempina kausina vaikeaa Järvenpäässä. Vierailijoilla on varmasti muistissa viime kauden 2-7-tappio.

» Lähetä palautetta toimitukselle