Pysäyttääkö tsekkikaksikko Haukat?

MESTIS / Ennakko
FPS saa vieraita Järvenpäästä, kun Haukat asettuu Forssan ylpeyttä vastaan. Molemmat joukkueet taistelevat pudotuspeliviivalla viimeisistä pudotuspelipaikoista, joten illan ottelu voi olla erittäin ratkaiseva kummankin kannalta.

Järvenpääläisten lähtökohdat illan otteluun ovat erittäin lupaavat. Alla on peräti neljän ottelun mittainen voittoputki. Kruununa on viime kierroksen vakuuttava 6-3-voitto Kuopion KalPasta. KalPa-ottelussa ei joukkueesta puuttunut kuin Joni Purola, joten loukkaantumisongelmat ovat Haukoille taaksejäänyttä elämä.

KalPa-ottelussa järvenpääläisten parasta osaamista esitteli Mika Asikaisen, Jussi Haapasaaren ja Sami Taanosen muodostama kolmikko, joka teki peräti viisi Haukkojen kuudesta maalista. Varsinkin Asikainen oli pelipäällä viimeistellen kolme maalia. Joukkueen peli tulee perustumaan iloiseen hyökkäyspeliin. Edellä mainitun kentän lisäksi on odotettavissa myös Jaska Vilenin, Toni Mustosen ja Juha Jusslinin muodostamalta kentältä tehopisteitä.

FPS "tsekkikentän" varassa

Jos on Haukat pelannut hyvin, on myös FPS:llä makoisa voitto KooKoosta. Pelin ratkaisijana tuolloin oli Martin Lamich kahdella maalilla. Lamich on pelannut try-out-sopimuksella, mutta on jäämässä Forssaan loppukaudeksi. Kai Rautio on ylistänyt Lamichia myös hyvänä pukukoppipelaajana.

Lamichin kanssa samassa kentässä on pelannut toinen tsekkivahvistus Jan Sochor. Ketjun kolmatta lenkkiä on vaihdeltu otteluittain. Viimeksi tsekkiläisten kanssa samassa ketjussa pelasi Henri Pekkola.

Maalissa FPS:lla pelasi viimeksi Tommi Kela. Kela osoitti varmoja otteita torjuen KooKoota vastaan 35 laukausta, joten oletettavaa onkin, että mies tulee esiintymään myös Haukkoja vastaan veräjänvartijana.

Loukkaantumisten takia FPS:llä oli poissa viime pelistä Joni Virtanen, Matti Raunio, Antti Piiroinen ja Jaakko Kallio. Virtanen varmuudella poissa myös tulevasta Haukka-ottelusta.

Päivitys 12:21

Vastoin aiemmin ennakoitua Matti Raunio on jo tänään mukana ja hän on kolmantena lenkkinä Sochorin ja Lamichin kentällisessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle