Venäjälle vahva kiinnitys lohkovoittoon

MAAJOUKKUE / Raportti
Viktor Tihonov dominoi kenttää ja osui kahdesti.
Venäjä ja USA kohtasivat maanantai-illan huippuottelussa Minsk Arenalla. Ottelua ennakoitiin erittäin tärkeäksi lohkovoiton kannalta. Voittotaistelu päättyi jo toiseen erään, sillä Venäjä jyräsi vastustamattomasti 6−1-voittoon.

Ensimmäisten minuuttien aikana Venäjä hallitsi ottelua. Muutenkin vahvasti pelin aloittanut Nikolai Kuljomin iski joukkueen johtoon paluukiekosta.

Artjom Anisimovin rangaistuksen myötä peli tasaantui, mutta USA pääsi kunnon maalipaikkoihin harvakseltaan. Lukemat pysyivät pitkään Venäjän maalin johdossa, mutta erän lopulla Jacob Trouban kaatuminen vapautti Aleksandr Ovetškinin läpiajoon. Danny DeKeyserin koukku toi Venäjän kapteenille rangaistuslaukauksen, jossa hän ohitti tyylikkäästi Tim Thomasin rystypuolelta.

Toisessa erässä Venäjä jyräsi lopullisen ratkaisun. Ensimmäisellä minuutilla Ovetškin tarjosi ottelun parhaalle pelaajalle Viktor Tihonoville maalipaikan, eikä tämä erehtynyt. USA kavensi samalla minuutilla, kun Justin Abdelkader jäi maalin eteen vapaaksi.

Venäjä iski erään vielä kolme maalia lisää. Maaleista vastasivat Jevgeni Kuznetsov, Sergei Plotnikov ja Tihonov illan toisellaan. Erityisesti viimeisin maali oli nöyryyttävä, sillä Venäjä pääsi kolmella nollaa vastaan -hyökkäykseen. Tim Thomas oli vaihdettu pois USA:n maalilta viidennen takaiskumaalin jälkeen, joten viimeinen maali meni David Leggion taakse.

USA:n nuorten puolustajien peli oli omaan päähän epävarmaa. Piikkiinsä osumia saavat ottaa niin Trouba, Seth Jones kuin Connor Murphy. Vaikka kaikki ovat suuria tulevaisuuden nimiä, kokemattomuus näkyy vielä otteissa.

Venäjän joukkuessa nuori maalivahti Andrei Vasilevski oli sen sijaan huippuvireessä erityisesti ottelun toisessa ja kolmannessa erässä. Hän torjui lukuisia loistavia tilaisuuksia, eikä joutunut antautumaan kuin kerran. Kun otetaan huomioon myös Sergei Bobrovskin otteet aikaisemmissa peleissä, maalivahtipeli tulee tuskin olemaan Venäjän akilleen kantapää turnauksessa.

Pelin ratkettua kolmas erä oli lähinnä pelailua ja ottelun lopun odottelua. Enempää maaleja ei enää nähty, joten 6-1 jäi Venäjän voittolukemiksi.

Venäjä johtaa lohkoa puhtaalla pelillä. USA ja Valko-Venäjä ovat kolmen ottelun jälkeen kuudessa pisteessä. Lohkon joukkueista myös Saksa on yltänyt turnauksessa kahteen voittoon.