Slovakialta täydellinen romahdus - Ranska kuittasi pisteet

MAAJOUKKUE / Raportti
Ranskalaispelaajat ottivat ilon irti voitostaan.
Jatkopeliasetelmienkin kannalta merkittävä ottelu näytti olevan kahden erän jälkeen jo pelattu. Slovakia oli hiipinyt 3-1-johtoon, ja Ranska näytti aseettomalta. Kolmas erä ja neljä maalia kuitenkin käänsivät asetelman, ja dramaattisten vaiheiden jälkeen loppulukemat kirjattiin muotoon 3-5.

Ranska oli päätöserässä kuolettavan tehokas. Maa hyödynsi saamansa ylivoimat ja nollasi Slovakian, kun joutui itse pelaamaan vajaamiehityksellä. Osasyy maalikarkeloihin oli kuitenkin Slovakian sulaminen maalivahti Jan Lacon johdolla.

Ranska oli kaksi erää melko aseeton, ja rutiinisuorituksella Slovakia olisi pitänyt maan takanaan. Tässä ottelussa, kuten usein urheilussa, loistelias henki voitti kuitenkin materian.

Slovakian vahva alku, Ranskan vahvempi loppu

Slovakia hallitsi ottelun alun tapahtumia. Omaa tarinaansa maan pelivarmuudesta kertoo se, että ottelun avausmaali tehtiin alivoimalla. Jokereissa pelannut Ladislav Nagy iski paitsi tämän, myös Slovakian 2-0-maalin.

Ranskan kavennus syntyi ylivoimalla. Slovakkivahti Laco ei nähnyt mitään omiensa takaa, ja Baptiste Amarin siniviivalaukaus yllätti. Slovakia ei kuitenkaan hämmentynyt vielä tästä, vaan vasta kolmannessa erässä tulleen Amarin illan toisen maalin myötä alkoi tapahtua. Vain sekunteja tuon osuman jälkeen peli oli tasan.

Slovakia sai kuitenkin mahdollisuuden kuitata virheensä, kun tuomarikaksikko määräsi kaksi ranskalaispelaajaa jäähypenkille lähes perätysten. Ranskalaisvahti Cristobal Huet ja alivoimakolmikko nollasivat kuitenkin slovakkiyritykset viileästi.

Ottelun voittomaalissa näkyi, miten vaikeaa pelaaminen on kun henkinen selkäranka on poikki. Tulevalla kaudella Vaasan Sportia vahvistava Damien Fleury ajoi vastustamattomasti maalille, ja Laco ja slovakkipuolustus ihmettelivät vieressä. Slovakian loppuhetkien painostusyritys päättyi typerään kiekonmenetykseen ja Ranskan tyhjään maaliin iskemään osumaan.

Turnaus jatkuu tasaisena

Slovakian tilanne näyttää vaikealta. Joukkueella on kasassa kolmessa pelistä vasta yksi piste. Ranskan turnaus taas on sujunut kaksijakoisesti. Avauspäivän sensaatiomainen Kanada-voitto sai nyt seurakseen toisen sensaatiovoiton, mutta välissä pistesarakkeeseen tuli kauneusvirhe, kun Italia vei joukkueelta pisteet.

Lohkon pudotuspelitaistelu tiivistyy kierros kierrokselta, ja erityisesti Slovakian on kerättävä itsensä nopeasti, mikäli joukkue mielii mukaan jatkopeleihin.