Slaavivaltikka isoveljelle - Tšekiltä dramaattinen nousu

MAAJOUKKUE / Raportti
Jaromir Jagr osaa yhä tehdä maaleja.
Kuva © Getty Images
Kuusikymmentä peliminuuttia ei riittänyt, kun Tšekki ja Slovakia ratkoivat paremmuuttaan. Slovakian järkevä pelaaminen maalin johdossa vaikutti jo tuovan joukkueelle voiton, mutta isoveli Tšekki kaivoi ottelusta lopulta tärkeän kahden pisteen voiton. Viime hetken tasoituksen teki Jaromir Jagr ja 3-2-voiton jatkoerässä ratkaisi Jakub Klepis.

Slovakian ja Tšekin keskinäiset kamppailut ovat hieman kuin Suomen ja Ruotsin - ne sytyttävät kummankin maan pelaajat ja kannattajat aivan erityisellä tavalla. Perjantain ottelussa intensiteetti jäi kuitenkin yllättävän matalaksi.

Molemmilla mailla oli omat hyvät vaiheensa, mutta vastapainoksi nähtiin huolimatonta pelailua ja surffailua. Tähän syyllistyivät erityisesti Tšekin nimimiehet, jotka jäivät ottelussa melko näkymättömään rooliin.

Alkutahdit Tšekin merkeissä

Tšekki oli ottelun alussa selvästi valmiimpi ryhmä. Joukkue pääsi pyörittämään ylivoimaa kahteen otteeseen, ja Ondrej Nemec oli lopulta pelaaja, joka yllätti slovakkivahti Jan Lacon. Kelpo ottelun pelannut Laco tarkensi peliään tämän jälkeen, ja Tšekin laiskanpulskeat hyökkäykset kilpistyivät miehen suojuksiin.

Samalla, kun Tšekki höllensi kaasua, pääsi Slovakia paremmin peliin mukaan. Michel Miklikin toisen erän tasoitus oli toki myös osoitus siitä, että Tšekillä saattaa olla edessään maalivahtiongelma: Alexander Salak päästi vedon taakseen luvattoman helposti.

Slovakian johtomaalia taas ei voi laittaa Salakin piikkiin. Marek Viedenskyn osumaa edelsi näyttävä kiekottelu kokeneen Michel Miklikin ja nuoren Martin Rewayn kanssa.

Niin lähellä, mutta niin kaukana

Päätöserässä intensiteetti jäi erityisen matalaksi. Tšekin haluttomuus ja Slovakian kurinalaisuus näyttivät johtavan hieman yllättävään tilanteeseen, jossa slovakit olisivat napanneet kolme pistettä. Toisin kävi. Läpi ottelun varjojen mailla hiihdellyt tsekki-ikoni Jaromir Jagr jäi hetkeksi vapaaksi maalin eteen ja konkari näytti, kuinka maalin edestä ohjataan kiekko sisään.

Minskiläisyleisö odotti jatkoerän aikana jo voittomaalikisaa, mutta Tsekin Jakub Klepis oli eri mieltä. Miehen laukaus ei ollut järin kova, mutta se yllätti loisto-ottelun pelanneen Lacon. Tšekki sai näin tililleen kaksi pistettä ja koko potissa kiinni olleen Slovakian oli tyytyminen yhteen.

Kun Ranska aikaisemmin perjantaina nipisti kaksi pistettä Kanadalta on A-lohkon tilanne vähintäänkin mielenkiintoinen jo avauspäivän jälkeen. Slovakian pelit jatkuvat jo huomenna järkytettyä Kanadaa vastaan, kun taas Tšekki haastaa sunnuntaina lohkon ennakkosuosikin Ruotsin.

» Lähetä palautetta toimitukselle