Hurrikaaniryhmä otti tärkeät pisteet Rauman illasta kotiin viemiseksi

Henri Kanninen iski JYPille voittomaalin.
Torstai-iltana Äijänsuon jäähallissa nähtiin tasaväkinen kamppailu Lukon ja JYPin välillä. Vähämaalisen kamppailun käänsi ansaitusti puolelleen hurrikaaniryhmä loppulukemin 2-1.

Ottelun alussa peli oli vauhdikasta ja kiekko kulki nopeasti päästä päähän. Paras maalipaikka siunaantui kotijoukkueelle, kun Ville Vahalahti tarjoili loistosyötön Sami Lähteenmäelle maalin edustalle, mutta maalia ei HPK-kasvatti onnistunut tilanteesta viimeistelemään.

Kun ensimmäisen erän puoliväli lähestyi, sai vierasjoukkue pidemmän pyörityksen raumalaisalueelle aikaiseksi. Niklas Friman päätti kuvion hurrikaaniryhmän maalijuhliin Antti Suomelan ja Jerry Turkulaisen esityöstä.

- Alku oli meiltä kyllä hermostunut ja vähän sinne päin - tekemistä, varsinkin kiekollisen pelin kanssa. Ei lähtenyt syöttöketjut sillä tavalla, kun olisi toivottu. Pikkuisen skarpattiin siihen ja pääsimme koko ajan paremmin ja paremmin peliin mukaan, JYP-käskijä Marko Virtanen summasi ensimmäistä erää.

Muutamaa minuuttia myöhemmin kotijoukkue onnistuu tasoituksessa erittäin onnekkaasti, kun kiekko kimpoilee Michel Miklikin lavasta JYP-nuottaan. Maalintekijäksi merkittiin Steven Seigo.

Avauserässä vieraat onnistuivat paremmin luomaan painetta raumalaisten puolustusalueelle, mutta jyväskyläläiset kärsivät puolestaan viimeistelyn heikkoudesta.

Toisessa erässä JYP sai heti alusta alkaen hyvää pyöritystä kotijoukkueen puolustusalueelle, mutta tsekkiläisvahti Jakub Stepanek otti joukkueelleen tärkeitä torjuntoja vieraiden pyörittäessä peliä.

Lukon toinen erä oli pitkälti samanlaista kuin ensimmäinenkin. Tasaviisikoin joukkue joutui vahvasti puolustuskannalle, mutta ylivoimalla se pystyi luomaan muutaman vaarallisen maalintekopaikan.

- Meidän alivoima oli tänään ihan dynamiittia. Kyllä joukkue näytti kärsivällisyyttä, ja saatiin siten pisteet, Virtanen kehui suojattiensa iltapuhdetta.

Kolmannen erän alussa kotijoukkueen tasoitus oli lähellä, kun Aleksi Saarela karkasi erän alkuminuuteilla läpiajoon, mutta Pekka Tuokkola JYP-maalilla onnistui torjumaan tilanteen.

Erän puolivälin lähestyessä vierasjoukkue onnistui saamaan jälleen pidemmän pyörityksen Lukon puolustusalueelle. Sekavan maalinedusruuhkan keskeltä Henri Kanninen onnistui iskemään hurrikaaniryhmän voittomaalin Stepanekin selän taakse.

Lukko jatkaa pelejään lauantaina vieraskaukalossa TPS:ää vastaan ja JYP kohtaa Vaasassa Sportin.