Tappara Haapalan maalin turvin voittoon finalistien kohtaamisessa

LIIGA / Raportti
Pistepörssiä johtava Henrik Haapala vastasi illan voittomaalista.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Tappara ja Helsingin IFK tarjosivat lauantaina erinomaista kiekkoviihdettä Hakametsän runsaslukuiselle yleisölle.

Viimeinen Hakametsässä pelattu liigaottelu ennen viikon mittaista maajoukkuetaukoa oli täynnä vauhtia, vääntöjä ja vaarallisia maalintekotilanteita.

Viime kevään finalistien kuluvan kauden toinen kohtaaminen oli vierailija IFK:n rankasta loukkaantumissumasta huolimatta yllättävänkin kovatasoinen jääkiekko-ottelu, jossa peli aaltoili päädystä toiseen.

Runkopelaajien poissaoloista kärsinyt vierasjoukkue marssitti illan ottelussa jäälle lukuisten juniori-ikäisten pelaajien lisäksi tunnetun täyskaimansa vuoksi huomiota herättäneen, Mestiksen pistepörssiä johtavan Juhani Tammisen. Legendaarisella pelinumerolla 79 pelannut Tamminen pääsi tekemään liigadebyyttinsä B-junioriaikaisen valmentajansa, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapolan, valmentamaa kotijoukkuetta vastaan.

Vierasjoukkue IFK:n päävalmentaja Antti Törmänen oli nuorten pelaajien esitykseen pääosin tyytyväinen.

− Monessa tilanteessa näki, että eivät ole pelanneet tätä tasoa aiemmin, mutta yrityksestä ei ainakaan jäänyt kiinni. Se on hyvä asia.

Haastavasta pelaajatilanteesta huolimatta IFK antoi hyvävireiselle Tapparalle kovan vastuksen. Helsinkiläiset saivat korkealla karvauksellaan aiheutettua ajoittain suuriakin ongelmia Tapparan kiekollisille puolustajille.

Myös maalivahti Kevin Lankisen johtama puolustuspeli oli hyvin uomissaan.

− Ensimmäinen erä varsinkin oli todella hyvää puolustamista, toisessa erässä tehtiin jonkin verran kiekollisia virheitä ja sitä kautta Tappara sai otetta. Kolmannessa erässä taisteltiin yhtä pitkää vaihtoa lukuun ottamatta hyvin.

− Vieraskenttä, mestari ja sarjajohtaja vastassa vastassa, mutta pystyttiin kuitenkin näin hyvin sätkimään, Törmänen totesi ja valitteli samalla ottelun saldoksi jäänyttä nollaa pistettä.

Kultakypärä Haapalasta illan sankari

Alusta lähtien kiekkoa hienoisesti hallinnut kotijoukkue loi ottelun edetessä yhä pidempiä hyökkäysalueen pyörityksiä, jotka tuottivat myös lukuisia loistavia maalintekotilanteita. Ansaitussa sarjajohdossa viilettävän Tapparan maali alkoi viimeistään siinä kohtaa roikkua ilmassa, kun Arttu Ilomäki laukoi kiekon toisessa erässä tolppaan.

Muun muassa Veli-Matti Savinaisen huippupaikoista huolimatta ottelun avausmaalia saatiin kuitenkin odottaa aina päätöserän puoliväliin saakka.

Odotus palkittiin lopulta komealla osumalla, kun elämänsä kautta pelaava Tapparan Henrik Haapala vyöryi väkevästi kulmasta kohti maalia ja laukoi kiekon rystypuolelta vierasjoukkueen maaliin.

− (Teemu) Nurmi pelasi hyvin kiekon minulle, ammuin rystyllä ja sattui menemään. Löydettiin pitkästä aikaa oma peli, illan ainokaiseksi jääneen osuman iskenyt Haapala analysoi Nelonen Pro:n haastattelussa.

Myös vahvan syksyn pelanneen kotijoukkueen päävalmentaja Jussi Tapola nautti illan ottelusta.

− Tänään oli kaksi hyvää joukkuetta, hyvät tuomarit ja hyvä tuomarilinja. Tapahtumia oli paljon, vaikka maaleja ei paljon tullutkaan. Varmasti paikan päällä oli hyvä tunnelma, kiitos siitä faneille, Tapola totesi ja jakoi kiitosta myös Hakametsän lähes seitsemälle tuhannelle katsojalle.

Torstaina yllättävän tappion sarjanousija Jukureita vastaan kärsinyt Tappara osoitti lauantaina, miksi joukkue on tällä hetkellä tukevasti sarjan kärjessä. Joukkueen pelitapa toimii, minkä tuloksena Tappara pitää piikkipaikkaa myös ylivoimatilastoissa ja tehdyissä maaleissa.

− Pisteitä on hyvin, mutta peliä ja pelaajia pitää viedä paljon eteenpäin. Erikoistilanteet ja maalivahtipeli ovat olleet hyviä ja niillä on saatu pisteitä voitettua, Tapola arvioi.

Tapparalla on seuraavaksi edessään viikon mittainen maajoukkuetauko, kun taas vierailija IFK:n ottelut jatkuvat jo tiistaina CHL:n merkeissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo