Hurjannäköinen Elkins: "Tällaisissa otteluissa virheet korostuvat"

LIIGA / Haastattelu
Elkins ja HIFK lähtivät maaottelutauolle tappio niskassaan.
Tappara ja HIFK kohtasivat Liigan viimeisellä kierroksella ennen maaottelutaukoa. Ottelu oli vähäisestä maalimäärästään huolimatta viihdyttävä, ja tilanteita tuli molempiin päihin. HIFK:n Corey Elkins oli tappiosta huolimatta ylpeä joukkueestaan.

Corey Elkins saapui Tappara-ottelun jälkeiseen haastatteluun silmä mustan ja punaisen kaikkia sävyjä täynnä. Keskushyökkääjän kasvot kertovat Liigan alkukauden rajusta rypistyksestä.

− Tämä on siitä Vaasan tappelusta. Markus Kankaanperä sai mojovan osuman silmäkulmaani. Mutta sellaista tapahtuu, tuumaili Elkins.

Tappara kellisti helsinkiläiset lauantain Liiga-kierroksella niukasti maalein 1-0. Ratkaisumaalin teki monta paikkaa tuhrinut kultakypärä Henrik Haapala.

Elkins oli luonnollisesti pettynyt tappioon, mutta ei hän siitä huolimatta painanut päätään pensaaseen.

− Olen tyytyväinen joukkueemme puolustuksen kärsivällisyyteen. Tappara on hyvin kurinalainen joukkue, joten heitä vastaan pitää olla tarkkana.

Vaikka ottelussa tehtiin vain yksi maali, ei Hakametsän ilta silti ollut tylsä tai unelias.

− Tällaisissa otteluissa virheiden merkitys korostuu. Se joukkue, joka pelaa virheettömämmin, voittaa tällaiset kamppailut.

Tapparalla oli pelissä useita tuhannen taalan paikkoja, mutta HIFK-maalilla pelannut Kevin Lankinen teki lukuisia unelmapelastuksia.

− He saivat muutamia ylivoimahyökkäyksiä ja heillä oli vaarallisia paikkoja muutenkin. Kevin piti meidät pelissä mukana, kiitteli amerikkalaishyökkääjä.

Myös vierailijoilla oli omat paikkansa ohittaa Tapparan maalilla pelannut Teemu Lassila.

− Vaikka meilläkin oli paikkamme, meidän tätyy jatkaa yrittämistä ja mennä hanakammin maalille. Olen tyytyväinen siihen, ettemme ottaneet rangaistuksia tänään, paalutti Elkins.

HIFK kärsi lukuisten avainpelaajien poissaolosta, joten kokoonpanossa oli monta A-nuorta. Tämä ei kuitenkaan kenttätapahtumissa erottunut.

− Jokainen uusi jätkä on tullut hyvin mukaan ja täyttänyt roolinsa moitteetta, kehui Elkins HIFK:n nuoriso-osastoa.

Alkavalla maajoukkuetauolla HIFK pelaa ensin CHL-ottelun Linköpingiä vastaan.

− Meillä on reissu Ruotsiin edessä tiistaina. Se on meille hyvä mahdollisuus edistää peliämme. Sen jälkeen harjoittelemme kovaa.

Liiga jatkuu HIFK:n osalta torstaina 10.11. Silloin Helsinkiin saapuu vieraaksi Ässät.

» Lähetä palautetta toimitukselle