Pelicans oli Ilvestä vahvempi jo yhdeksännen kerran putkeen

LIIGA / Raportti
Ilves on hävinnyt neljä viimeistä jatkoajalle mennyttä peliään.
Kuva © Arno Hämäläinen
Lahdessa nähtiin perjantai-illan kunniaksi todelliset maalijuhlat Pelicansin ja Ilveksen välillä. Vaiherikas ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 5−4-jatkoaikavoittoon. Jatkoaikapiste oli Ilveksen ensimmäinen Pelicansia vastaan ansaittu piste yhdeksään peliin.

Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty, joistakin paikoista huolimatta. Kuitenkin jo ottelun ensimmäisellä minuutilla tapahtui, kun Pelicansin hyökkääjä Jonne Jantunen loukkasi jalkansa aloitustilanteessa eikä pystynyt jatkamaan peliä.

Toisessa erässä meno kuitenkin muuttui ja maaleja nähtiin peräti viisi. Ilves oli onnistunut tekemään ensimmäisen maalin jo yhdeksässä ottelussa peräkkäin, mutta Taavi Vartiaisen maali rikkoi taian. Teemu Lepaus onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin Otto Koivulan hienosta tarjoilusta. Ilveksellä oli paikka siirtyä myös johtoon ottelussa joukkueen päästessä pelaamaan kahden miehen ylivoimaa, kun kotijoukkue hölmöili ottamalla kaksi hyökkäyspään kampitusjäähyä. Ilves ei kuitenkaan käyttänyt mahdollisuuttaan hyväksi.

− Joo, iso tappo oli ja osoitus siitä, että kykyä ja tahtoa kyllä löytyy, Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen kommentoi jakaen samalla tunnustusta alivoimapelaajilleen.

Vain hetkeä myöhemmin Tapio Laakso koukki Iikka Kangasniemeä rangaistulaukauksen arvoisesti. Kotijoukkueen kultakypärä ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä vaan laukoi joukkueensa johtoon. Seuraavaksi maalinteossa onnistui Hannes Björninen siirtäessään rystyltä maalin edestä lahtelaiset jo kahden maalin johtoon. Ilves ei antanut vastustajansa kuitenkaan karata, ja Ilveksen Eemeli Suomi survoi kiekon maalivahti Janne Juvosen ali maaliin.

Kolmas erä oli pelillisesti Ilveksen, vaikka Miska Siikonen laukoikin Pelicansin ensin 4−2-johtoon. Pelicansin viisikko oli kuitenkin kolmannen erän aikana ajoittain aivan sekaisin. Juho Liuksiala ja Juhani Tamminen onnistuivat rokottamaan Pelicansia kumpikin kertaalleen, ja peli oli nopeasti tasan. Pelicans sai kuitenkin uudestaan pelistään kiinni takaiskuista seuranneen aikalisän jälkeen.

− Siinä tuli pelitavallisia virheitä, mutta tämä draaman kaari teki meille hyvää ja osoitti, että pystytään sinnittelemään vaikeissakin tilanteissa, Matikainen summasi ottelun jälkeen.

Ottelu ratkesi lopulta vasta jatkoajalla Aleksi Rekosen yksilösuorituksella. Rekonen ajoi hyökkäysalueelle ja laukoi kiekon ohi Riku Heleniuksen.

− Oliko nyt neljäs tappio jatkoajalla peräkkäin, ihmeellinen asia. Eikä kyllä ollut edes paras päivä tänään, kertoi Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi.

Siikonen ja Kangasniemi jälleen liekeissä Ilvestä vastaan

Pelicansilta sekä Iikka Kangasniemi että Miska Siikonen ovat onnistuneet maalinteossa Ilvestä vastaan kauden kaikissa kolmessa kohtaamisessa. Kangasniemellä saldo on nyt 3+3 ja Siikosella 4+1. Tehohyökkääjät pääsivät kokeilemaan yhteispeliään, kun ketjut muuttuivat Jantusen loukkannuttua.

Siikosen ja Kangasniemen lisäksi onnistujia oli paljon, kun ottelun kaikki yhdeksän maalia syntyivät eri pelaajien lavoista.

− Kaikille tuli onnistumisten myötä hyvää itseluottamusta, ja huomenna jatketaan, tiivisti ottelun ratkaisija Aleksi Rekonen.

Pelicans jatkaa taisteluaan pudotuspelipaikasta lauantaina Jyväskylässä JYPiä vastaan, kun taas Ilves kohtaa kotonaan Mikkelin Jukurit. Pelicans ja Ilves kohtaavat vielä kerran tämän kauden runkosarjassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle