Ilvekselle tiedossa hikinen perjantai-ilta

LIIGA / Ennakko
Pelicans oli hukassa alivoimalla edellisessä pelissään keskiviikkona.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Pelicans saa perjantain ainoassa liigakamppailussa vastaansa Lahteen saapuvan Ilveksen. Pelicans on ollut keskinäisissä otteluissa liigajäillä tamperelaisia vahvempi jo kahdeksan kertaa peräkkäin. Ilveksen viimeisin voitto lahtelaisia vastaan onkin syyskaudelta 2015.

Pelicans ja Ilves ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Pelicans voitti ensin vieraissa lukemin 1-4 ja myöhemmin kotona 5-2. Tämän kauden keskinäisissä otteluissa Ilves on ollut Pelicansia jäljessä etenkin erikoistilannepelaamisessa, onnistuen vain kerran kahdellatoista ylivoimallaan. Pelicansilla vastaava lukema on kolme maalia seitsemällä yrittämällä, missä kuvastuu Ilveksen alivoima, joka on Liigan huonointa.

Molemmat joukkueet pelasivat edellisen ottelunsa keskiviikkona. Pelicans hävisi vieraissa SaiPalle lappeerantalaisten tehdessä kaikki neljä maaliaan ylivoimalla. Ilves vuorostaan hävisi ottelunsa jatkoajalla HPK:lle Tampereella värikkäiden vaiheiden jälkeen 5-6.

Ilveksen ottelut ovat olleet yleisestikkin pitkin kautta maalirikkaita ja viihdyttäviä. Maaleja keltavihreiden otteluissa ollaan nähty keskimäärin peräti yli kuusi. Viime aikoina tamperelaiset ovat onnistuneet erityisesti otteluiden alkuhetkillä tehden avausmaalin yhdeksässä edellisessä ottelussaan. Esimerkiksi viime pelissä Tapio Laaksolta kului ensimmäisen maalin tekemiseen ainoastaan 14 sekuntia. Johtoaseman pitäminen on kuitenkin ollut joukkueelle vaikeaa, ja vastustajat ovat tulleet useamman kerran takaa ohi.

Ratkaisevat yksilöt

Maalivahtikysymys perjantai-illan otteluun lähdettäessä on mielenkiintoinen molempien joukkueiden osalta. Pelicansin Janne Juvonen on pelannut viimeiset seitsemän ottelua, joten Joona Voutilaisen viimeisestä pelistä on kulunut jo kuukausi. Voutilainen on kuitenkin pelannut kuluvan kauden molemmat Ilves-ottelut ja vieläpä erinomaisin ottein, päästäen vain kolme maalia selkänsä taakse, joten Voutilaisen pelaaminen pitkän tauon jälkeen on jopa todennäköistä.

Ilveksen maalivahdit eivät ole onnistuneet ollenkaan yhtä hyvin kuin kotijoukkueen. Toisaalta Ilveksen ailahtelevaisen puolustuksen takana ei ole kenellekkään helppo työ pitää maalia puhtaana. Tamperellaisseuran maaliin onkin tehty eniten maaleja Liigassa. Antti Lehtonen ja Riku Helenius ovat jakaneet vastuun viime aikoina melko tasaisesti, kummankin torjuntaprosentin ollessa alle yhdeksänkymmenen.

Pelicansin ja Ilveksen kohtaamisissa muutama kenttäpelaaja on ollut ylitse muiden. Pelicansin paras pistemies Iikka Kangasniemi ja hyökkääjä Miska Siikonen ovat onnistuneet molemmissa otteluissa maalinteossa. Kangasniemen saldo Ilvestä vastaan on 2+2 ja Siikosen 3+1. Siikonen ei ole kuitenkaan pelannut kahdessa viimeisessä pelissä, mutta ainakin Kangasniemeltä voi odottaa jälleen tehoja Ilvestä vastaan.

Ilves ei ole maaleilla mässäillyt Pelicansia vastaan, mutta viime peleissä maalijyvä on ollut kohdillaan. Ilveksen pelaajista etenkin Teemu Rautiainen ja Sami Sandell ovat esiintyneet hyökkäyspäässä edukseen. Puolustuspäässä olisi kuitenkin tekemistä, sillä molempien tilastot ovat reilusti miinuksella. Yhtä pahasti he eivät kuitenkaan ole keränneet miinuksia kuin joukkueen nuori hyökkääjälupaus Otto Koivula. Koivulan tilastot ovat peräti 14 maalin verran pakkasen puolella, mikä on kuudenneksi huonoin saldo koko Liigan mittapuulla.

Mikäli Ilves aikoo katkaista pitkän tappioputkensa Pelicansia vastaan, on tamperelaisten petrattava puolustuspelaamistaan hurjasti. Pelicans on ollut tällä kaudella vahvempi joukkue ja lähtee ennakkosuosikkina tähänkin kamppailuun.

Seuraa Heitä

Jesse Saarinen #85 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Saarinen on nyt kolmen ottelun pisteputkessa. Ilvestäkin vastaan kahdessa ottelussa tehot 2+2 iskenyt hyökkääjä haluaa varmasti jatkaa pistetehtailuaan.

Tapio Laakso #71 | Ilves

Keskushyökkääjä

Vahvasta puolustuspään pelaamisestaan tunnettu keskushyökkääjä on hyvän vireensä ansiosta noussut joukkueensa kolmanneksi parhaaksi maalintekijäksi. Nähtäväksi jää tuottaako uurastus tulosta myös Lahdessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilves huonoin vierasjoukkue
Ilves on pelannut ailahtelevasti, mutta viimeisestä viidestä ottelusta tupsukorvat ovat onnistuneet haalimaan pisteitä. Suuria notkahduksia tai murskavoittoja Ilveksen otteluissa ei ole tullut. Edellinen yli kahden maalin erolla päättynyt ottelu on joulukuun ensimmäiseltä päivältä. Ilves on kuitenkin koko Liigan huonoin vierasjoukkue. Pelicans on puolestaan saanut sairastupaa tyhjemmäksi ja samalla otteet ovat parantuneet, kuntopuntarissa joukkue keikkuu kärjen tuntumassa.
3 4
1 2