Jukurit yllätti Lukon Kauppisen johdolla

Jukurit onnistui torstai-iltana viidesti maalinteossa.
Jukurit ja Lukko tarjoilivat torstai-illan ainoata liigaherkkua, kun joukkueet ottivat yhteen runsasjäähyisen kamppailun merkeissä. Ottelun loppulukemat kirjattiin lopulta mikkeliläisjoukkueen hyväksi 5-2.

Paljon erikoistilanteita sisältäneen kamppailun voittajaksi päätyi Jukurit, joka nappasi pisteet pirteän avauseränsä turvin. Ottelu sisälsi yllättävän paljon tilanteita ja maalipaikkoja useampaankin osumaan, mutta vielä ennen ottelun viimeistä erää ei maalijuhlia vietetty.

− Näissä on aina henkisiä kysymyksiä, kun lähdetään haastamaan instituutiojoukkueita. Olimme tänään tarpeeksi rohkeita ja lähdimme pelaamaan voitosta, Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva kertoi.

Ottelun käännekohdaksi muodostui toisen erän Lukon ylivoima viidellä kolmea vastaan. Raumalaiset eivät onnistuneet käyttämään mahdollisuuttaan hyödyksi ja tasoittamaan ottelua, mistä Jukurit saikin paljon lisäenergiaa.

Jukureiden ottelun alku oli erityisen tehokas. Kotijoukkue siirtyikin johtoon ylivoimallaan jo ensimmäisellä minuutilla Miika Roineen osumalla.

Mikkeliläiset osuivat hetkeä myöhemmin jälleen tolppien väliin, kun Joonas Kalliola ohjasi liigauransa ensimmäisen osuman Marko Kauppisen viivalaukauksesta.

− Jukureille hyvä alku ja he saivat hyvät onnistumiset siihen. Kaikin puolin onnistunut ja hyvä peli heiltä, Lukon päävalmentaja Juha Vuori totesi.

Avauskymmenminuuttisella jalkoihin jäänyt raumalaisjoukkue sai kuitenkin uutta virtaa Steven Seigon hienon kavennuksen myötä. Avauserä merkittiin kuitenkin Jukureille lukemin 2-1.

− Kahden ensimmäisen maalin jälkeen meillä ei ollut sellaisia isoja vaikeuksia. Aina voi tietysti olla yksittäisiä vaihtoja missä hätäilimme, mutta pelasimme erittäin hyvin, Dufva tuumi.

Toisessa erässä niin Jukureilla kuin Lukollakin oli runsaasti paikkoja maalintekoon. Niin Jukureiden kultakypärä Ville Leskinen kuin Lukko-hyökkääjä Toni Suuronenkaan eivät onnistuneet siirtämään kiekkoa ohi loistavasti pelanneiden maalivahtien.

Hienoja torjuntoja ottaneella Kaapo Kähkösellä oli myös tolpat puolellaan, kun avopaikkaan päässyt Janne Ritamäki sivalsi kiekon ylähirteen. Runsaista ylivoimamahdollisuuksista huolimatta toinen erä jäi maalittomaksi.

Kolmannen erän maalijuhlat

Kolmas erä tarjosi runsaasti viihdettä mikkeliläisjoukkueelle maalien muodossa. Ensin Marko Kauppinen vei Jukurit lyöntilaukauksellaan 3-1-johtoon ylivoimalla. Myös Lukon ylivoima alkoi toimimaan, kun Jesse Virtanen kavensi lukemiksi 3-2.

Lukko saikin kavennusosumasta ison piristysruiskeen, eikä keltainen Lukko-vyöry ollut kaukana ottelun tasoituksesta. Jukurit kuitenkin kamppaili lopussa erinomaisesti ja viimeisteli kahdesti tyhjään raumalaismaaliin Zach Budishin ja Ritamäen voimin. Jukureiden neljäs maali oli Budishin liigauran ensimmäinen.

− Meiltä ei sitten tänään onnistunut mikään. Huomenna pelataan paremmin, niukkasanainen Vuori veisteli.

− Tämä oli tosi hyvä voitto meille. Nyt edessä on vapaa viikonloppu ja ensiviikolla alamme pelaamaan myös vieraissa, Dufva päätti puheenvuoronsa.