Maalitilinsä avannut Kalliola: "Ei tässä ole järkeä, jos ei jokaista peliä lähde voittamaan"

LIIGA / Haastattelu
Kalliola avasi maalihanansa Liigassa Lukon kustannuksella.
Kuva © Tero Liikanen
Jukureiden Joonas Kalliola kohtasi torstai-illan väännössä kasvattajaseuransa, kun Lukko vieraili Kalevankankaalla. Hyökkääjä kuritti entistä seuraansa täysosumalla ja pelasi muutenkin vahvan ottelun isäntien 5−2-voittoon päättyneessä kamppailussa.

Raumalaiskasvatti Joonas Kalliola ei myöntänyt ottelun jälkeen, että kasvattajaseuran kohtaaminen olisi tuonut hänen peliinsä erityislatausta.

− En tiedä oliko tässä nyt mitään ihmeellistä. Oli kolmas peli ja ihan niin kuin peli muiden joukossa. Tietenkin sitä vähän ajatteli, mutta ei sen enempää.

− Hyvin pysyi ajatukset kasassa, eikä tullut klassista ylilatautumista.

Kalliola iski ottelussa myös liigauransa avausmaalin ohjaamalla 2−0-osuman avauserässä. Lukkoa on alkukaudesta rankaistu maalin edestä useampaan otteeseen, mutta Kalliolan mukaan maalin eteen pääseminen ei ollut sen helpompaa kuin muitakaan vastaan.

− Viime pelissä oli vähän vaisua ainakin omalta osaltani maalin puskeminen. Tänään latasin siihen sitten vähän enemmän ja kiinnitin enemmän huomiota. Ei sinne helppo ollut mennä. Itsekin osuin siihen kiekkoon aika kaukaa ja luulin aluksi, ettei se mene edes maaliin asti, hyökkääjä summasi osumaansa.

− Se on aika tuuripeliä, kun kiekko lähetetään viivalta. Vähän jos kaveri antoi jäädä mailan vapaaksi, niin se teki siitä helpompaa.

Laitahyökkääjä oli ottelussa näkyvä hahmo niin hyvässä kuin pahassakin: maalin lisäksi tilastoihin merkittiin kaksi jäähyä, mutta vastaavasti hän oli pelaamisellaan aiheuttamassa myös harmaita hiuksia raumalaispuolustukselle.

Oman osansa sai myös Kalliolalle juniorivuosilta tuttu pelimies.

− Virtasen Jesse on ennestään tuttu ja hänen kanssaan tuli hyvin väännettyä tänään, hyökkääjä totesi.

"Meillä oli halua mennä maalille"

Jukurit karkasi ottelussa kahden maalin karkumatkalle ottelun ensiminuuteilla. Erän lopulla tulleesta kavennuksesta huolimatta Kalliola oli tyytyväinen pelaamiseen.

− Hyvä fiilis jäi pelistä. Saatiin hyvä lähtö peliin, mutta sitten tuli pieni nukahdus ja kaveri pääsi tekemään maalin suoraan aloituksen jälkeen, Kalliola harmitteli.

Ottelun toinen erä oli melko rikkonainen ja peli aaltoili päästä päähän. Hieman vaikean erän alun jälkeen mikkeliläisjoukkue sai paremmin pelijuonesta kiinni, vaikka ei onnistunutkaan lisäämään johtoaan.

− Toisessa erässä saimme hyvin tapettua sen kahden miehen alivoiman, mistä saimme virtaa ja pääsimme hyvin peliin mukaan.

− Tietenkin, kun kaveri pelaa kahden miehen ylivoimaa, niin itselle jää sellainen passiivisempi olo. Saimme siitä taposta hyvin virtaa ja pääsimme omaan peliimme kiinni. Sitä kautta pääsimme toiseen päähän ja loppuerään saimme vielä hyvät paikat. Se peli kääntyi siinä vähän toisesta päästä toiseen päähän.

Kalliolan mukaan maalille menemisen halu oli yksi illan ratkaisevimmista tekijöistä.

− Meillä oli halua mennä maalille ja tehdä likaisempia maaleja. Härskisti menimme ja lopun hoidimme fiksusti, ettemme hölmöilleet siinä enää mitään.

Kalliola pelaa vain voitosta

Neljättä kauttaan mikkeliläisryhmässä kiekkoileva Kalliola on viime peleissä vallannut paikan ykkösketjun laidasta. Hyökkääjän itseluottamus on ollut kasvussa ja hän uskoo, että mahdollisuuksia enempäänkin on. Sen yhteydessä hän kuitenkin korosti, että omaan tekemiseen on uskottava, jotta kehitystä tapahtuu.

− Luistin liikkuu ja sitä kautta tullut tuossa vähän itseluottamusta lisää. Tiedän, että pystyn pelaamaan tässä, niin mukavaa on ja joka päivä annan kaikkeni.

− Totta kai siihen täytyy itse uskoa. Ei siitä muuten mitään tule, jos siihen omaan tavoitteeseen ei tähtää. Sitä kohti on menty ja hienoa, että täällä on saanut paikan näyttää. Täällä on monta vuotta tehty hommia sen eteen.

Liigaan kuluvaksi kaudeksi noussut mikkeliläisjoukkue on nyt voittanut kaksi ensimmäisistä kolmesta ottelustaan. Jukurihyökkääjä näkee omalla joukkueellaan hyvät mahdollisuudet myös tulevaisuudessa.

− Tiedän, että meillä on hyvät mahdollisuudet. Sen aika näyttää sitten, me uskomme omaan tekemiseemme ja tiedämme, mihin pystymme.

− Uskon, että pelaamme keväällä pudotuspelejä. Ei tässä hommassa olisi järkeä, jos emme lähtisi jokaista peliä voittamaan. Voitosta pelataan ja mikäs sen mukavampaa on kuin voittaa, Kalliola linjasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle