Kahden vuoden takaiset Mestis-finaalistit kohtaavat ensimmäistä kertaa Liigassa

LIIGA / Ennakko
Jukurit lähtee jahtaamaan vieraspisteitä Kouvolasta.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
KooKoo saa ensimmäistä kertaa Liiga-aikanaan vieraita Mikkelistä. kun hyvin kauden aloittanut Jukurit testaa viime otteluissa otteitaan parantaneen kotijoukkueen.

KooKoon ja Jukureiden edellinen kohtaaminen Mestiksessä päättyi mikkeliläisten mestaruusjuhliin. Nyt joukkueet aloittavat täysin uuden historiansa liigakartalla, kun Jukurit matkaa kouvolalaisten vieraaksi.

Liigassa kahdeksantena oleva Jukurit on onnistunut säilyttämään paikkansa kestikastissa. Ennen maajoukkuetaukoa Jukureilla näkyi pieniä elpymisen merkkejä, vaikka joukkue nappasikin hienosti voitot KalPasta ja kärkijoukkue Tapparasta.

Maajoukkuetauolla koko joukkue kuitenkin sai ladata akkujaan, eikä vauhdin pitäisi tällä kertaa hiipua. Ajoittain ylivoimapelinsä kanssa tuskailleen Jukurit-joukkueen erikoistilannepelaaminen näytti myös vapautuneemmalta ennen maajoukkuetaukoa.

Hyvin pelanneiden Koivistojen Henrikin ja Miikan lisäksi Jukurit on saanut enemmän taustatukea tuloksenteossa. Jukureiden nelosketju Joonas Kalliola-Topi Nättinen-Janne Kumpulainen vastasikin monista mikkeliläisten maaleista. Voisi myös olettaa, että keskiviikkona KooKoota vastaan ketju saa jälleen mahdollisuuden näyttää osaamisensa.

KooKoo sai uuden alun ja käänsi tappiot voitoiksi

Alkukaudella paljon vaikeuksia kokenut KooKoo sai paremmin pelistä kiinni ennen maajoukkuetauon alkua. Maalivahti Leland Irvingin hankinta on tuonut kouvolalaisten puolustuspeliin rentoutta ja varmuutta, minkä lisäksi myös hyökkäyspelaaminen on parantunut huomattavasti.

KooKoo hioi pelitapaansa parempaan kuntoon, mikä näkyi myös tulostaululla. Kouvolalaiset voittivatkin kuudesta ottelustaan peräti kaksi varsinaisella peliajalla sekä toiset kaksi voittomaalikilpailussa.

Kotijoukkue saa keskiviikon Jukurit kamppailuun myös täydennystä sairastuvalta, kun Terry Broadhurst palannee kokoonpanoon. Ennen loukkaantumistaan yhdysvaltalaishyökkääjä pelasi mallikkaasti ollen KooKoon parhaita hyökkääjiä.

Seuraa Heitä

Leland Irving #35 | Bolzano

Maalivahti

Hyvin KooKoon maalinsuulla aloittanut Irving on joukkueensa ehdotonta eliittiä. Keskiviikkona on tiedossa jälleen hikinen iltapuhde. Kuinka maalivahti selviytyy mikkeliläisten hyökkäyksen edessä?

Turo Asplund #23 | TUTO

Keskushyökkääjä

Jukureiden ykkössentterinä pelannut Asplund ei ole syttynyt vielä täydellisiin liekkeihin. Muutamat ottelut ennen maajoukkuetaukoa loivat valonpilkahduksia ja hyökkääjä onnistuikin naulaamaan maalin Tapparan verkkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kotivoitto valttia Kouvolassa
Lokakuussa hyvään nosteeseen ehtinyt KooKoo on tämän otteluparin voittajasuosikki. Mikäli tauko ei ole suuremmin sotkenut kotijoukkueen kuvioita, joutuu Jukurit tekemään täyden työn taistellakseen voitosta.
3 4
2 3