Kärjen paluu ja Bulmerin debyytti kolhiintuneiden kohtaamisessa

LIIGA / Ennakko
Edellinen Ilveksen kotipeli päättyi voittoon.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Sijalla yhdeksän majaileva Ilves kohtaa sarjaseiskan Ässät Hakametsässä. Mitä maajoukkuetauko on tuonut molempien joukkueiden peliin, kun aikaa tarvittaviin muutoksiin on ollut puolitoista viikkoa?

Ilves on ollut viime aikoina hyvin otsikoissa. Ensin yhtiökokouksessa ilmoitettiin viime kauden tulokseksi 770 000 euroa miinusta ja yhtiökokous keskeytettiin tammikuulle 2017 asti. Sitten Ilves ry, joka on junioripuolen yhdistys, otti vahvasti kantaa Ilves Hockey Oy:n toimintaan. Lopuksi Ilves ilmoitti hankkineensa loppukauden sopimuksella kokoonpanoonsa Brett Bulmerin, joka on enemmän heilutellut lentopallomailojaan farmisarjassa kuin tehnyt maaleja. Eniten ehkä Ilves tarvitsisi peliä tekevää sentteriä, joka voisi tilanteita rakentaa.

Kissapedot ovat pelanneet läpi syksyn vuoristoratakiekkoa. Hyvää peliä seuraa huono ja huonoa hyvä. Myönnettäköön, että Karri Kivi on saanut joukkueesta hyvin tehoja irti ja pelitapa alkaa iskostua pelaajiin. Joukkue voisi olla jopa korkeammalla, elleivät ikävät loukkaantumiset olisi koetelleet joukkuetta liikaa. Sami Sandell loukkaantui leikkaushoitoa vaativaan tilanteeseen jo toisena syksynä peräkkäin. Teemu Rautiainen parantelee vammojaan alkuvuoteen asti.

Ilveksen yksi mahdollisuus ottelun voittoon lienee ylivoiman onnistumisessa. Joukkue on tehokkuudessa liigan neljäs ja tehnyt toiseksi eniten maaleja. Jos vielä Brett Bulmer ja Jerry D´Amigo löytävät toisensa samassa ketjussa, voi Ilves saada uuden tehokaksikon itselleen. 

Ässät hakee paluuta voittokantaan

Ässät pelasi ennen maajoukkuetaukoa kolme peliä voitotta, ennen sitä joukkue saavutti hienon seitsemän ottelun voittoputken. Tämä nosti joukkueen hetkeksi kolmen parhaan joukkoon. Muuten joukkue on pelannut melko mukavasti, mutta ylivoima ei ole ollut Ässien paras osa-alue.

Sen takia joukkue onkin tehnyt vain neljä ylivoimamaalia 16 ottelussa, ja sija on liigan huonoin. Tästä ei ole kuin yksi suunta ja maajoukkuetauon joukkue onkin käyttänyt viisaasti ylivoiman harjoitteluun. 

Tärkeä hyökkääjä Jarno Kärki palannee kokoonpanoon, oltuaan poissa lähes puolitoista kuukautta. Hän ehti pelata vain neljä ottelua kauden alusta, kun törmäys KalPa-ottelussa pakotti miehen sivuun. Myös Antti Jaatisen pitäisi palata kokoonpanoon. Lisäksi joukkue sai ottelun aattopäivänä lisämiehitystä, kun Pelicansista siirtyvä Tommi Paakkolanvaara vahvistaa loppukauden patapaitoja. Hän ei pelaa kuitenkaan vielä Ilves-ottelussa.

Joukkueen otteet ovat olleet vaitonaiset viimeisissä peleissä. Syynä ovat hieman vaitonaiset kärkipelaajat. Nuoren kaartin pelaajat ovat joutuneet pelaamaan ehkä enemmän kuin oli odotettu. Maalinteko on tökkinyt pahasti tappio-otteluissa. Ehkä tauko tosiaan auttaa tähän. Viimeksi joukkueiden kohdatessa noin kuukausi sitten Porissa, Ässät oli parempi maalein 4-2.

Seuraa Heitä

Brett Bulmer #54 |

Oikea laitahyökkääjä

Uusi pelaaja Ilves-paidassa. Rapakon takana tapellut paljon, omien sanojen mukaan se jää. Mielenkiintoista nähdä, löytyykö mieheltä taitoa Ilveksen auttamiseksi.

Jarno Kärki #7 |

Keskushyökkääjä

Oltuaan puolitoista kuukautta poissa loukkaantumisen jälkeen, paluu viimein koittaa. Kärki toipui kesän ajan leikkauksesta, eikä päässyt täysipainoisesti harjoittelemaan. Alkukausi meni plörinäksi, nyt mies uhkunee pelihaluja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilves jatkaa pisteiden kahmimista
Selvästi piristynyt Ilves hankki lokakuun lopulla lisämiehitystä hyökkäyspäähän Brett Bulmerin muodossa. Joukkueen peli on kulkenut muutenkin ja uudet pelaajat ovat saaneet hioa temppujaan maajoukkuetauon aikana. Nälkä kasvaa syödessä ja porilaiset jäävät selvään altavastaajan asemaan.
4 5
1 2