Jokerit ryhdistäytyi, mutta hävisi

KHL / Raportti
Marko Anttila iski illan hienoimman osuman.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit oli torstai-iltana aktiivinen ja sai luotua paljon vetoja ja maalipaikkoja. Se ei kuitenkaan riittänyt kuin yhteen pisteeseen, kun Lada Toljatti rokotti armotta ja vei pisteet rangaistuslaukauksilla.

Jokereiden ja Lada Toljatin kamppailussa isännät laukoivat paljon kaukolaukauksia eivätkä etenkään alussa päässeet irtokiekoille. Vieraat puolestaan iskivät omista harvoista paikoistaan armotta aivan Riku Heleniuksen edestä.

Varsinkin ottelun puolivälissä Jokerit dominoi kenttätapahtumia, mutta ei pystynyt iskemään maaleja. Lada puolusti maalinedustaansa ja maalivahti Ilja Ježov oli koko illan erinomainen. Hallinnasta kertovat torjunnat: Riku Helenius 17, Ježov 42.

Lada karkasi kamppailun toisessa erässä kahden maalin karkumatkalle, mutta Jokereiden kova painostus palkittiin kolmannessa kahdella osumalla. Isännillä oli paikkansa kuitata kamppailu, mutta ratkaisua haettiin lopulta rangaistuslaukauksilla. 18 ampujasta ainoastaan Ladan Georgii Belousov onnistui viimeistelyssä ja kaksi pistettä matkasivat Toljattiin.

- Hyvä alku ja maalikin, mutta sitten peli olikin yhtäkkiä 1-2. Toinen erä oli hyvä, mutta emme tehneet maaleja ja kaveri teki ainoasta paikastaan. Ei se ihan normaalia ole, jokeriluotsi Jukka Jalonen huokasi.

- Yhtä maalia jäi vajaaksi. Oli meillä paikkamme kääntää ottelu voitoksi. Hyvä esitys ja ilme joukkueelta kuitenkin. Noista paikoista vain pitää tehdä enemmän kuin kolme maalia, oli selvästi eniten meidän hallitsema peli tällä kaudella.

Anttila tyytyväinen ryhtiliikkeeseen

Jokerit lähti maanantai-iltaan hyvällä liikkeellä, mutta menetti sen Marko Anttilan jäähyyn. Helsinkiläislaituri kuittaisi kuitenkin rangaistuksensa heti sen päätyttyä, kun hän puski yksinään keskialueelta ja laukoi lopulta takanurkkaan.

- Joku suonenveto siinä kävi. Muut olivat väsyneitä ja pääsin nousemaan. On ollut aiemminkin paikkoja, nyt sattui menemään, Anttila hymyili pelin jälkeen.

Tuon jälkeen Lada vei peliä ja varsinkin ylivoimalla se loi lukuisia tekopaikkoja ja kilautteli kiekkoa tolppaan. Maalejakin alkoi lopulta tulla, kun joukkue iski kahdesti puolen minuutin sisään aivan maalin edestä. Jokereilla oli alussa vaikeuksia päästä maalille, ja Ježov sai torjua rauhassa maskittomia kaukolaukauksia. Vähitellen jokeripelaajat alkoivat kuitenkin päästä irtokiekkoihin ja saivat hyviä tekopaikkoja.

- Ryhtiliike ja paljon parempi esitys kuin lauantaina, saimme hyvin painetta vastustajalle. Pari huolimattomuusvirhettä, ja kaveri meni 1-3-johtoon ja jouduimme takaa-ajajiksi suurimmaksi osaksi aikaa. Hieno kolmas erä kuitenkin, saimme paljon laukauksia ja paikkojakin. Toisella erätauolla puhuimme, että aikaa on kyllä, ja saimme hienon nousun tasoihin, Anttila sanoi.

- Tiedossa oli, että heillä on viisikko pienellä alueella venäläiseen tapaan. Eipä sinne maalille oikein muuten pääse, viivassa on ainoa tila. Toisessa ja kolmannessa erässä pääsimme paremmin maalille. Tarvittava työ tehdään pelin alkupuolella, kun vastustajaa väsytetään.

Rangaistuslaukauskisassa maalit olivat tiukassa, kun molemmilta joukkueilta yrittämässä kävi yhdeksän miestä, ja ainoastaan yksi onnistui. Jokereiden kaikki yrityksen tulivat varsin läheltä.

- Huonoja valintojahan siinä oli, kun kaikki menivät puoleen metriin. Nyt kuin miettii, niin varmasti olisi yksi mennyt, kun kaikki yhdeksän olisivat vain laukoneet, Jalonen mietti.

» Lähetä palautetta toimitukselle