Jokereille uusi asennetesti notkahduksen jälkeen

KHL / Ennakko
Jesse Joensuulla oli välipäivä työn ääressä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit jatkoi lauantaina tältä kaudelta tuttua sarjaa, kun se pelasi huippuesitystä seuranneen kamppailun veltosti. Asennemittaus sarjan häntäpäätä vastaan jatkuu maanantaina, kun Lada Togliatti saapuu Helsinkiin.

Helsingin Jokerit pelaa tällä hetkellä omia pudotuspelejään, kun se keikkuu läntisen konferenssin seitsemäntenä. Matkaa yhdeksentenä olevaan Vitjaziin on vain neljä pistettä, joten jokainen piste on Jokereille tarpeen.

Lauantaina joukkueen piti ottaa helpot pisteet Severstalilta, mutta vieraat pelasivat Helsingissä aktiivista kiekkoa ja yllättivät isännät. Jokereiden paketti ei pysynyt kasassa, eikä asennekaan ollut aivan viimeisen päälle. Venäläisjoukkue hakikin Helsingistä yllätysvoiton lukemin 1-4. Ero torstain huipputasoiseen SKA-voittoon oli valtava.

Sunnuntaina Jokerit valmistautui maanantaihin arkisisissa merkeissä.

– Tulin hallille siksi, että olisi parempi fiilis fyysisesti. Ainakin itsellä peliesitys paranee työn kautta. Ei auta kuin tehdä parhaansa välipäivänä ja huomenna pelissä. Ainakin omassa päässä koen, että lähestyin molempia otteluita samalla tavalla, mutta silti tulos oli huonompi koko joukkueella, Jesse Joensuu huokasi.

- Se välillä unohtuu omassakin päässä, että jos olisimme tehneet kolmannen erän alussa maalin tai kaksi, olisimme varmaankin voittaneet pelin. Silloin ei tarvitsisi miettiä tällaisia asioita, vaan miettisimme vain tulevaa ottelua. Jääkiekko on momentum game. Kun et käytä omaa tilaisuuttasi, vastustaja kyllä käyttää. Se on karu totuus, että voiton ja tappion välinen ero on huikean suuri.

Lada vei Toljatissa

Jokerit ja Lada ovat kohdanneet tällä kaudella kerran. Toljattilaiset veivät lokakuussa kotiottelunsa lukemin 5-2.

– Olen varma, että kaikilla on tuo edellinen peli muistissa. Pelistä tulee varmasti vielä tiukempi kuin lauantaina, ja meidän täytyy varmasti pelata viimeiseen sekuntiin saakka. Toivottavasti löydämme rentouden ja saamme tehtyä maaleja, maaleillahan pelit voitetaan. Ladalla on pieni kaukalo kotonaan, joten ehkä he joutuvat pelaamaan vähän eri tavalla vieraissa. Tänä iltana yritetään unohtaa lätkä hetkeksi, että rentous löytyisi. Huomenna laitetaan kaikki likoon, tärkeitä pisteitä, Joensuu sanoi.

Ladan kausi ei ole sujunut kovinkaan hyvin, ja joukkue on jämähtänyt itäisen konferenssin häntäpäähän. 47 ottelussa se on kerännyt 55 pistettä. Viidestä viimeisestä ottelustaan se on voittanut kaksi. Edellisen kamppailu Ladalla oli lauantaina kotonaan Ufaa vastaan, mistä se kampesi 4-2-voiton.

Joukkueen ykkössentteriksi värvättiin kesällä Mikael Johansson. Pienikokoinen ruotsalainen ei kuitenkaan pystynyt lunastamaan tonttia, ja lokakuusta lähtien hän onkin kiekkoillut HIFK:ssa. Seura on kärsinyt myös loukkaantumishuolista, kun muun muassa ykköspakki Taylor Arnason ja Venäjän maajoukkueesta tuttu Maksim Rybin ovat olleet sairastuvalla.

Ladan riveissä ei juurikaan ole suomalaisille erityisen tuttuja pelaajia. Ykkösmies tällä kaudella on ollut entisenä huippulupauksena pidettävä Nikita Filatov, joka on 47 ottelussa kerännyt 34 pistettä. Maalilla Latvian maajoukkuevahti Edgars Masalskis on jäänyt kakkosvahdiksi SKA:sta palanneen Ilja Ježovin takana.

» Lähetä palautetta toimitukselle