Toskalalle jatkosopimus

NHL / Uutinen
Ilveksessä oppinsa ammentanut Vesa Toskala allekirjoitti maanantaina jatkosopimuksen San Jose Sharksin kanssa. Sopimuksen yksityiskohdista ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Pelattuaan toissa kauden Ruotsin pääsarjan Färjestadissa, Toskala siirtyi vuosi sitten kesällä Sharksien kutsumana meren taa. Toskala aloitti kautensa Sharksien AHL-farmijoukkue Kentucky Thoroughbladesin kakkosmaalivahtina Miikka Kiprusoffin hoitaessa ykkösmaalivahdin virkaa. Kun Sharks teki maaliskuussa Selänne-kaupan, kutsuttiin Kiprusoff ylös joukkueen varamaalivahdiksi. Näin Toskalalle aukesi paikka Kentuckyn ykkösveskarina.

Toskala pääsi haistelemaan NHL:n pudotuspelien hajuja, kun hänet kutsuttiin Kiprusoffin aisapariksi Blues-sarjan neljänteen ja viidenteen peliin Jevgeni Nabokovin loukkaannuttua. Tuolloin tehtiin myös suomalaista NHL-historiaa, kun ensimmäisen kerran NHL-joukkueen kummatkin kokoonpanossa olleet maalivahdit olivat suomalaisia.

24-vuotias suomalaisvahti pelasi menneellä kaudella Kentuckyssa 44 peliä, joista voittoja tuli 22, tasureita viisi ja häviöitä 13. Torjuntaprosentti oli 91.09% ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.77. Pudotuspeleissä Toskala torjui kaikki Kentuckyn kolme ottelua torjuntaprosentin ollessa 92.79%. Lisäksi hänestä tuli kauden aikana Kentuckyn historian ensimmäinen maalivahti, joka on pelannut nollapelin perättäisissä peleissä.

Kaksi junioria sopimukseen

Puolustaja Matt Carkner oli viime kaudella OHL:ssä pelaavan Peterborough Petesin luottopuolustaja ja palvellut joukkueen kapteenina. Kovaa omanpään peliä pelaava Carkner on kerännyt kahdessa kaudessa yli 300 jäähyminuuttia. Lähes kaksimetrinen ja yli satakiloinen Carkner on alunperin Montrealin toisen kierroksen varaus vuodelta 1999.

Graig Mischler pelasi Northeasternin yliopistossa ja on kahtena viime kautena ollut joukkueen paras pistemies. Mischler on alunperin Vancouverin varaus kesältä 1998.

Molemmat pelaajat tekivät sopimukset vapaina agentteina.

» Lähetä palautetta toimitukselle