TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Tom Koivisto Frölunda Indiansiin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Turkulaislähtöinen puolustaja Tom Koivisto tekee paluun Eurooppaan. Uusi seura on Frölunda Indians. Sopimuksen kesto on kaksi vuotta.

Göteborgilaisseura julkisti torstaina verkkosivuillaan tehneensä kahden vuoden sopimuksen Koiviston kanssa. Seuran ilmoituksen mukaan kilpailussa oli mukana useita seuroja Ruotsista, Sveitsistä ja Suomesta.

Nyt tehty sopimus on jo Koiviston toinen Frölundan kanssa solmima. Koivisto pelasi pari vuotta sitten uransa huippukauden, joka huipentui Suomen mestaruuteen Jokereiden paidassa, ja sitä seuranneeseen valintaan Göteborgin MM-kisoihin. Kisojen jälkeen Koivisto solmi sopimuksen Frölundan kanssa, mutta sai tämän jälkeen kesän aikana NHL-sopimuksen St. Louis Bluesiin, ja Ruotsiin siirtyminen siirtyi sitä myöden eteenpäin.

Päättyneen kauden Koivisto pelasi AHL:ssa, lopettaen kauden Phoenixin farmijoukkue Springfield Falconsin riveissä. NHL-otteluita Koivistolle kertyi kahden kauden mittaisella Pohjois-Amerikan kiertueella yhteensä 22 pelin verran, missä hän merkkautti tehot 2+4. Koivistolla on myös tilillään yhteensä 54 A-maaottelua Suomen paidassa.

Koivisto tunnetaan ennen kaikkea hyvästä kiekollisesta pelistä. Frölundassa tämä tiedetään, ja suomalaiselta odotetaankin apuja juuri hyökkäyspäässä:

- Koivisto edustaa pelaajatyyppiä, joka meiltä on puuttunut ylivoimapelissä, mutta hän tulee muutenkin terävöittämään koko hyökkäyspeliämme, kuvaili Frölundan kehityspäällikkö Christer Kellgren seuran tuoreinta hankintaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle